reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka Tymuniek, Ola W super :) gratulacje ogromne:-D strasznie wam zazdroszcze, że znacie już płeć :)
Mafu889 ale się uśmiałam z twoich snów :rofl2: ja zazwyczaj mam jakieś straszne...
Agness mam nadzieję, że rozmowa przebiegnie pomyślnie.

Ja byłam wczoraj na usg. Nie samowite uczucie, widziałam moje maleństwo jak rusza rączkami i nóżkami. Aż łezka się w oku zakręciła :) Niestety nie dało się go zmierzyć, bo przeszkadzał mój na maksa wypełniony pęcherz. ale serduszko pięknie pika.
Byłam też w pracy na wigilii. Trochę się bałam, bo dyrekcja niezbyt fajnie zareagowała na wiadomość o ciąży i zwolnieniu. Zaproponowała mi żebym przychodziła na pół etatu przez dwa tygodnie, zanim znajdzie kogoś na moje miejsce :/ Grzecznie ale stanowczo odmówiłam. Ale wczoraj było bardzo miło, wszyscy mnie wychwalili, że tak ładnie wyglądam, że na pewno będzie chłopak :) W sumie nie miałam żadnych mdłości, ale mam przeczucie na dziewczynkę :)

reklama
A ja Wam powiem, ze od razu mowilam w pracy i rodzinie. Bałam sie poronienia, ale kurde... co ma buc to bedzie. Pracuje (teraz neo, bo jestem na zwolnieniu) w przedsKolu, daleko od domu, wiec jakbym była czesto na zwolnieniu itp, to byłoby to podejrzane. Same młode dziewczyny, wiec wiedza o co chodzi ;) uznałam, ze bedzie co ma byc, nie mowienie niczego nie zmieni.

A badan sie nie bójcie! Tylko nastawie sie, ze lekarz moze mało mowic w trakcie, robic duzo zdjec i zbliżeń. Mojego męża to stresowało, bo myślał,ze cos ejst nie tak, ale to nie w tym rzecz. Musi pomierzyć, wiec wiadomo, ze zbliżenia i przypatrywanie sie.

Ryzyko wad jest małe w większości przypadków.

Ja sie panicznie boje wad, których sie nie da wykryć wczesniej, typu autyzm. Ale to juz Wam pisałam, ze to chyba przez prace z takimi dziećmi. Wczesniej nigdy nie miałam
Takich mysli. Teraz wiem z czym to sie je, no i mam obawy. A wiedząc, ze to bedzie chłopak boje sie jeszcze bardziej. Ale znów - co ma byc to bedzie. I tak juz nie mam wpływu. Moge tylko wierzyć, ze bedzie wsYstko ok :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Piękna zdjęcia gratulacje :))!!
Jestem po badaniu. Z usg wszystko ok. Dziecko ma 6cm ;)

Na 75% bedzie chłopak. Troche jestem zawiedziona, ale no tak wszyscy mówili i tak czułam sama. No nic, obu tylko zdrowe i dobrze sie rozwijało ;)

Najwazniejsze ze wszystko dobrze :) takze gratuluje udanej wizyty :)
Ja po wizycie. Wszystko ok. Serduszko ładnie bilo. Fasolina ma 2cm termin bez zmian 26 lipca.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje !:)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ika89 a mi na usg prenatalne kazali przyjść z pełnym pecherzem chyba że ty jeszcze nie po prenatalnym bo nie doczytałam?

kurcze moja ginekolog trafila do szpitala i odwolali mi wizytę , przełożyli na jutro do innego gina , a ja wolne wziełam :frown: losie , oby z nią było też wszystko ok , bo ona też w ciąży :confused:

ale ogólnie się zestresowałam , bo na jutro rano mam wizyte u gin prowadzącego i teraz nie pójdę, dopiero po świętach , wszystko mi się posypało :baffled:

A ja Wam powiem, ze od razu mowilam w pracy i rodzinie. Bałam sie poronienia, ale kurde... co ma buc to bedzie. Pracuje (teraz neo, bo jestem na zwolnieniu) w przedsKolu, daleko od domu, wiec jakbym była czesto na zwolnieniu itp, to byłoby to podejrzane. Same młode dziewczyny, wiec wiedza o co chodzi ;) uznałam, ze bedzie co ma byc, nie mowienie niczego nie zmieni.

A badan sie nie bójcie! Tylko nastawie sie, ze lekarz moze mało mowic w trakcie, robic duzo zdjec i zbliżeń. Mojego męża to stresowało, bo myślał,ze cos ejst nie tak, ale to nie w tym rzecz. Musi pomierzyć, wiec wiadomo, ze zbliżenia i przypatrywanie sie.

Ryzyko wad jest małe w większości przypadków.

Ja sie panicznie boje wad, których sie nie da wykryć wczesniej, typu autyzm. Ale to juz Wam pisałam, ze to chyba przez prace z takimi dziećmi. Wczesniej nigdy nie miałam
Takich mysli. Teraz wiem z czym to sie je, no i mam obawy. A wiedząc, ze to bedzie chłopak boje sie jeszcze bardziej. Ale znów - co ma byc to bedzie. I tak juz nie mam wpływu. Moge tylko wierzyć, ze bedzie wsYstko ok :)

Ja też pracuje w przedszkolu, z dziećmi z roznymi niepełnosprawnościami, dlatego od razu poszłam na zwolnienie. Wiadomo, choroby wieku dziecięcego i wirusy sa wszędzie ale lepiej dmuchać na zimne. A i czasem dziecko trzeba podnieść, a swoje ważą. Jedna koleżanka pracowała w ciąży i niestety nie udało się odnosić...

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hey przyszłe i już obecne mamy! Mam na imię Justyna i mam 27 lat. W pon byłam u ginki, jestem w 8 tyg:happy: Wszystko w porządku. Za dwa tyg założymy kartę i dowiem się dokładnego terminu, według mnie będzie to jakiś 26 czy 27.07 . Nie chciałam za wcześnie dołączać żeby nie zapeszać. Jestem na wychowawczym po pierwszym dziecku , w pracy jeszcze nie wiedzą, rodzina w Święta się dowie;-) ;) Jestem też na forum październikówek 2015( syn ur się w moje urodziny ) i mam nadzieję, że z Wami też nawiążą się długotrwałe relacje. Dzień dobry!

reklama
Do góry