reklama
Dzieki dziewczyny, nadzieja umiera ponoc ostatnia ;-) dam jutro znac, niezaleznie od diagnozy.
Katanka trzymam mocno kciuki za Ciebie.Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :-)
Wszystkim wizytującym życzę powodzenia :-)
Hej dziewczyny ja ost mam urwanie glowy a do tego dzisiaj doszedl stres i przerazenie... Odebralam ze szpitala wyniki badan bakteriologicznych i jestem zalamana nie wiem czemu zawsze cos musi byc nie tak ... Leze , wyje i mam wszystkiego dosc . Cale szczescie ze dzisiaj mam wolne bo jestem w zlym stanie psychicznym i emocjonalnym ehh .. Tak strasznie sie boje ..
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Załączniki
tea80
Fanka BB :)
Katanka niepokojące te objawy,dobrze ze jutro masz wizytę.
Zonograja o finansach nic nie mów,my mamy wzloty i upadki,ale teraz gdy jesteśmy na swoim z kredytem i do tego 3 nieplanowana ciąża to trochę się podlamalam.mnie wiecznie pieniędzy brakuje ,mam na miesiąc na życie 1000zł,na 4 os.plus mleko i pieluchy dla synka,a gdzie chemia i kosmetyki?te święta będą naprawdę ubogie,wcześniej dorabialam na czarno i nie było źle,ale w ciąży nie mogę.
Troszkę mnie wielkopolskie z tym chodzeniem,my z synkiem byliśmy na konsultacji w wieku ok.11 mies.bo nie raczkowal.Na tej wizycie Pani doktor kazała nam wyjść z gabinetu po chwili wejść po czym stwierdziła że podejrzewa autyzm.byliśmy w szoku,a chodziło m.in.O to że nie miał lęku separacyjnego,nie płakał gdy ja wychodziłam itd.później gdy czytaliśmy o autyzmie w necie wszystko nam się zgadzało, najezdzilismy się po specjalistami,nikt nie potwierdził tej choroby,a po 2 mies.mały nagle zaczął raczkowac,pokazywać wszystko palcem,wstydzić się innych,i przytulas się zrobił straszny.Pani doktor przeprosiła nas i stwierdziła że skrzywdzilaby swoją decyzja synka.
Od tego czasu jakiś niepokój został,a każdy kto pyta ile synek ma miesięcy dziwi się ze jeszcze nie chodzi?Troszkę już schizujemy z mężem.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Zonograja o finansach nic nie mów,my mamy wzloty i upadki,ale teraz gdy jesteśmy na swoim z kredytem i do tego 3 nieplanowana ciąża to trochę się podlamalam.mnie wiecznie pieniędzy brakuje ,mam na miesiąc na życie 1000zł,na 4 os.plus mleko i pieluchy dla synka,a gdzie chemia i kosmetyki?te święta będą naprawdę ubogie,wcześniej dorabialam na czarno i nie było źle,ale w ciąży nie mogę.
Troszkę mnie wielkopolskie z tym chodzeniem,my z synkiem byliśmy na konsultacji w wieku ok.11 mies.bo nie raczkowal.Na tej wizycie Pani doktor kazała nam wyjść z gabinetu po chwili wejść po czym stwierdziła że podejrzewa autyzm.byliśmy w szoku,a chodziło m.in.O to że nie miał lęku separacyjnego,nie płakał gdy ja wychodziłam itd.później gdy czytaliśmy o autyzmie w necie wszystko nam się zgadzało, najezdzilismy się po specjalistami,nikt nie potwierdził tej choroby,a po 2 mies.mały nagle zaczął raczkowac,pokazywać wszystko palcem,wstydzić się innych,i przytulas się zrobił straszny.Pani doktor przeprosiła nas i stwierdziła że skrzywdzilaby swoją decyzja synka.
Od tego czasu jakiś niepokój został,a każdy kto pyta ile synek ma miesięcy dziwi się ze jeszcze nie chodzi?Troszkę już schizujemy z mężem.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
x.anja
Początkująca w BB
Megan22 - uwierz są gorsze bakterie, które mogą przytrafić ci się w ciąży Jeżeli lekarz podejmie się leczenia to dostaniesz antybiotyk i lada chwila nie będzie po dziadostwie śladu.
Walczyłam z gorszym syfem i po dzisiejszych wynikach okazuje się, że wygrałam Lekarz nie wytłumaczył Ci co to za bakterie?
Nie ma sensu się tym przejmować, napewno wszystko będzie dobrze, szkoda twoich nerwów! Uspokój się dla fasolki
Walczyłam z gorszym syfem i po dzisiejszych wynikach okazuje się, że wygrałam Lekarz nie wytłumaczył Ci co to za bakterie?
Nie ma sensu się tym przejmować, napewno wszystko będzie dobrze, szkoda twoich nerwów! Uspokój się dla fasolki
Megann - spokojnie. Najważniejsze, że masz wykryte bakterie. Dzięki kuracji antybiotykowej szybko je pożegnasz. Niestety..Te bakterie często atakują, i ciężarne są dodatkowo na nie narażone. Ale nie należą do groźnych.
Będziesz musiała uważać na baseny, toalety publiczne, itd.
Tea - dokładnie to samo przechodziła moja Siostra ze swoją córką (podejrzenie autyzmu). Po takiej diagnozie a następnie obaleniu jej nie wiesz co masz myśleć o lekarzach... Ale ja jestem zawsze Za tymi co podejrzewają, szukają... Niż za takimi co nigdy nie widzą problemu. Wiem, że zawsze towarzyszy temu stres - ale późniejsza ulga wynagradza wszystko [emoji2]
Moja J była dużą klucha, jak miała roczek ważyła ok. 15 kg. Ale już wcześniej (ok. 6-7 mz) nasza pediatra (którą ostatnio zachwalalam w temacie baniek) zauważyła, że mała ma niesymetryczne faldki pod pośladkami. Od razu dostałam skierowanie do ortopedy, a ten nas pokierowal na usg - żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono. Doktor kazał się pokazać jsk młoda zacznie chodzić. Byliśmy - również nie stwierdził problemów. Kazał następnie się pojawić jsk już totalnie opanuje chodzenie, bieganie, skakanie (ok.3-4 lat), i tu już wyprzedziło nas skierowanie z przedszkola - podczas kontrolnych badań dzieci pod kątem ortopedycznym u J stwierdzono asymetrie stawów biodrowych i standardowe w tym wieku koslawosc kolan. I się zaczęło: zmiana ortopedy, zmiana obuwia + wkładki, rehabilitacje.
A problem był już zauważony przez naszą pediatre dużo dużo wcześniej.
Stąd namawiam do częstych wizyt u ortopedy - u dobrego ortopedy (do takiego to nawet mogę się umawiać na conajmniej pół roku wcześniej i czekac).
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Będziesz musiała uważać na baseny, toalety publiczne, itd.
Tea - dokładnie to samo przechodziła moja Siostra ze swoją córką (podejrzenie autyzmu). Po takiej diagnozie a następnie obaleniu jej nie wiesz co masz myśleć o lekarzach... Ale ja jestem zawsze Za tymi co podejrzewają, szukają... Niż za takimi co nigdy nie widzą problemu. Wiem, że zawsze towarzyszy temu stres - ale późniejsza ulga wynagradza wszystko [emoji2]
Moja J była dużą klucha, jak miała roczek ważyła ok. 15 kg. Ale już wcześniej (ok. 6-7 mz) nasza pediatra (którą ostatnio zachwalalam w temacie baniek) zauważyła, że mała ma niesymetryczne faldki pod pośladkami. Od razu dostałam skierowanie do ortopedy, a ten nas pokierowal na usg - żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono. Doktor kazał się pokazać jsk młoda zacznie chodzić. Byliśmy - również nie stwierdził problemów. Kazał następnie się pojawić jsk już totalnie opanuje chodzenie, bieganie, skakanie (ok.3-4 lat), i tu już wyprzedziło nas skierowanie z przedszkola - podczas kontrolnych badań dzieci pod kątem ortopedycznym u J stwierdzono asymetrie stawów biodrowych i standardowe w tym wieku koslawosc kolan. I się zaczęło: zmiana ortopedy, zmiana obuwia + wkładki, rehabilitacje.
A problem był już zauważony przez naszą pediatre dużo dużo wcześniej.
Stąd namawiam do częstych wizyt u ortopedy - u dobrego ortopedy (do takiego to nawet mogę się umawiać na conajmniej pół roku wcześniej i czekac).
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w innym miejscu mam lekarza prowadzącego i wizyta za tydzień także mi wyjaśni pewnie co i jak tu mi dali te wyniki i tyle ;p to mnie pocieszylas .. Ja teraz mam taki czas ze wszystko doprowadza mnie do placzu a ze wzielam sie za czytanie w internecie jakie to moze byc grozne dla dzidziusia ( ta druga bakteria ) to sie podlamałam:/ Ale ok juz powoli sie uspokajam dziekuje za odpowiedz :*Megan22 - uwierz są gorsze bakterie, które mogą przytrafić ci się w ciąży Jeżeli lekarz podejmie się leczenia to dostaniesz antybiotyk i lada chwila nie będzie po dziadostwie śladu.
Mowisz, ze streptoscocus grozne? ja ja mam i tej bakterii ponoc jest sie nosicielem. pytalam kilki lekarzy i mi mowili, ze tego sie nie leczy... tylko przy porodzie daje sie antybiotyk, zeby dziecko sie nie zarazilo.Ja w innym miejscu mam lekarza prowadzącego i wizyta za tydzień także mi wyjaśni pewnie co i jak tu mi dali te wyniki i tyle ;p to mnie pocieszylas .. Ja teraz mam taki czas ze wszystko doprowadza mnie do placzu a ze wzielam sie za czytanie w internecie jakie to moze byc grozne dla dzidziusia ( ta druga bakteria ) to sie podlamałam:/ Ale ok juz powoli sie uspokajam dziekuje za odpowiedz :*
A grzybki to na pewno lekarz szybko wyleczy... jesli lubisz slodycze to proponuje zrezygnowac, bo to rewelacyjna pozywka dla candidi.
reklama
No wyczytalam wlasnie ze grozne bo moze przedostac sie do plodu i wlasnie dziecko moze sie zarazic przy porodzie , ale juz doczytalam ze przed porodem sie daje antybiotyki i tyle .. A badania na obecnosc tej bakterii robi sie chyba w 35-37 tyg ciazu JUZ NIGDY nie zajrze do neta tylko najpierw skonsultuje sie z lekarzem tak dokladnie uwielbiam slodycze , choc na szczescie jem ich zdecydowanie duzo mniej niz przed ciążą bo czuje sie przez nie gorzej od czasu do czasu jakas kostka czekolady albo ciasteczkoMowisz, ze streptoscocus grozne? ja ja mam i tej bakterii ponoc jest sie nosicielem. pytalam kilki lekarzy i mi mowili, ze tego sie nie leczy... tylko przy porodzie daje sie antybiotyk, zeby dziecko sie nie zarazilo.
A grzybki to na pewno lekarz szybko wyleczy... jesli lubisz slodycze to proponuje zrezygnowac, bo to rewelacyjna pozywka dla candidi.