reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Bab masakra z tymi chorobami. Nie pomogę z jedzeniem w nocy bo artur nie jadł od samego początku, Liwcia tez już od jakiegoś czasu nie je w nocy. Zdarzają się noce sporadycznie Ale myślę że to dlatego ze takie upały były i w nocy mleczko lepsze niż woda bo ona bardziej leci. No i trzeba siedzieć.

Liwia ma 3 dniowke A za tydzień chrzest. Aby krótki jej zdarzyly zejść przed imprezą. Chrzciny polaczylismy z urodzinami Artura

reklama
Bab..przede Wszytskim .zdrówka Wam życzę. Mam.nadzieje ze.trafisz na dobrego lekarza..który zleci Ci jeszcze wymaz z gardła i.nosa. U nas właśnie bakteria w gardle powodował/ powoduje infekcje w dużej mierze...Ale jesteśmy dobrej myśli że w końcu kiedyś ja zwalczym. Ps sami te z.powinnsie.zrobic sobie takie wymazy bo może się okazać że Wy również.macie w sobie bakterie i stąd te nawracajcie infekcje.

Bab...U nas najpierw było zastąpienie mleka woda..A później sama przestała się budzić na jedzenie..

Emol po 3 dniowe chroski prawie od razu znikają.

Emol super,że dzieciaki mają już swój pokój :-) na pewno odżyliście na.swoim :-)
Bab zdrówka dla Zosi :-) u nas Kuba od daawna nie je w nocy ale on w drugą stronę stoi z centylami. Uwierzycie, że i Szymko daje mi pospać! Potrafi od 22 do 5 bez pobudek :-). Akurat o dziwo warzywa lubi, wczoraj bez problemu zjadł leczo, często je zupy kremy

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i rady.

Jeszcze jedno pytanie. Jak u waszych pociech z mowa? U nas bardzo słabo i mam wrażenie że nawet troche się cofnela. Już mi znajoma mówi, że trzeba działać bo w tym wieku dziecku powinno mówić zdania z 2 albo 3 słów. Nam do tego bardzo daleko i mówi, że można już mówić z opóźnieniem mowy czy jak to tam się fachowo nazywa

Bab - u nas samo z siebie się skończyło nocne jedzenie. W lutym odstawilam od cyca. I od razu nocne jedzenie odpadlo. Pije butle przed snem i śpi po tym do rana. Czasami zdążymy przed snem umyć zęby, czasami nie.. Ale i tak jestem szczęśliwa.

Pumelova, współczuję z tymi zębami i gorączką. U nas bez problemow temp przeszło zabkowanie. Była bardziej wrażliwa przy przebijaniu, ale też bez większej przesady.

Emol - super! Przestrzennie [emoji5]

Bab - nie świruj z tym mówieniem Zosi. To jest tak.. Jednego tygodnia nie mowi nic, a nagle z dnia na dzień zaczyna Ci dopierdzielac [emoji16][emoji23]

Bab - u nas nocne karmienia sa nadal.
Zycze duzo zdrowka dla Was. Wspolczuje tych chorob.

Z mowa to jest tak roznie, ze ja nawet nie chce tego porównywać. Jedno dziecko gada pełnymi zdaniami, a drugie gada po swojemu. Cwiczenia zawsze warto robic, nie zaszkodza..
Bab - a lubi czytac i ogladac ksiazki?

reklama
Mam takie podejście jak poranna burza, nie porównuje bo Agatka nie mówi dużo patrząc na inne dzieci. Jakieś zdania z 2, 3 wyrazów powie ale raczej proste.

Ma któraś fotelik bez isofixa? Jeden dziadek nie ma isofixa i chcemy kupić fotelik na pasy taki dla naszych 2 latkow i nie widzę nic sensownego. 2 foteliki do wyboru, peg perero jakiś za 900zl i za 650 jakiś inny. Ktoś coś?

Do góry