Karolina2412 - [emoji110][emoji110]
Lilith - ze ślubem kościelnym nie było w ogóle problemu - wówczas kościół byl Mu obojętny. Bez żadnego szemrania uczestniczył razem ze mną w wyświeceniach mojego Kuzyna (drugi kuzyn został księdzem przed naszym związkiem). Później jeden z kuzynow nam ślubu udzielał.. Z chrzcinami też wielkiego problemu nie robił - ale gdzież by mógł... Mieszkaliśmy wtedy u moich Rodziców - a moja Rodzinka wiadomo... "święta". Cała akcja antykoscielna pojawiła się, gdy jego brat z bratowa zbuntowali sie przeciwko kościołowi (rok po naszej J, urodziła im się córka - do tej pory nie jest ochrzczona i raczej nie będzie, ślub odbył się po 4 latach po jej narodzinach, i to tylko cywilny), wówczas i mój zaczął ostro wypowiadać się na temat naszej/mojejwiary. Moi kuzynowie księża, o których wspomniałam, to 1 - wielki Ch..(tylko kasę liczy, na ślub brata i pogrzeb naszego dziadka nie raczył przyjechać, bo czasu nie miał), a drugi po glosnej akcji w jego parafii załamał się psychicznie. Także to naprawdę słabe przykłady.
Jaga jeszcze nie kuma tematu komunii. Nie była na żadnej, także nie wie o c'mon. Na religie chętnie chodzi, śpiewa piosenki naumiane przez księdza (przedszkole) i katechetke (szkoła). A to, że chodzi na religie, to głównie zasługa Córy (okazało, się, że jako jedyna nie uczestniczylaby w zajęciach, więc zaczęła pytać M dlaczego ma opuszczać sale, że Ona nie chce wychodzić, i że byłoby jej bardzo przykro gdyby musiała to robić - i M zmiekl [emoji3]).
Ciężki temat..
A wracając do piernika - to który jeszcze robiłaś?
Ja mam sprawdzone pierniczki i ciastka korzenne (niczym te z Ikei), ale tego piernika dojrzewajacego jeszcze nie robiłam. 3 lata obiecuję sobie zrobić :
Link do: Moje Wypieki | Piernik staropolski
ale zawsze czasu brakowało [emoji6]. Koleżanka robiła go już kilkakrotnie i zachwala, więc muszę i ja w końcu zamieszać [emoji3]
Żonograja - gratuluję dobrych wyników [emoji106]. Ja swoje odbieram w poniedziałek.
wow - to Ci się zakupy udały[emoji3].
Mi dzisiaj nic nie podeszlo. Może w Krakowie jakiś shopping zalicze [emoji6]
A ja w trasie.. pół godziny temu wyjechałam z Wrocławia, także za jakąś godzinkę będę Wam (Kobietki ze Śląska) machać [emoji6]
Napisane na E5823 w aplikacji
Forum BabyBoom