reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

A dziewczyny co podajecie dzieciaczkom? Mam na myśli witaminę D i dha. Ja daję omegamed baby d + dha ale strasznie nieporeczne te kapsułki i się zastanawiam czy nie kupić tranu mollersa, z tym że tam w dawce jest 200j.m. witaminy D a ja daję obecnie 2 kapsułki czyli.max 800j.m. bo jej się głowa poci mocno (nie tylko w upal). Więc i tak nie pokrywa mi dziennej dawki wit D.

reklama
A dziewczyny co podajecie dzieciaczkom? Mam na myśli witaminę D i dha. Ja daję omegamed baby d + dha ale strasznie nieporeczne te kapsułki i się zastanawiam czy nie kupić tranu mollersa, z tym że tam w dawce jest 200j.m. witaminy D a ja daję obecnie 2 kapsułki czyli.max 800j.m. bo jej się głowa poci mocno (nie tylko w upal). Więc i tak nie pokrywa mi dziennej dawki wit D.
Pumelova sprobuj bioaron baby, tam jest dha, sa rozne dawki wit d (ja daje taka 600), fajnie kapsulki sie otwiera, bo w omegamed tragicznie.

Pumelova no moja ma fazę na przytulanie:) pamiętam jak ze trzy miesiące temu rano leżałyśmy na łóżku i jej powiedziałam:chodź się przytul do mamy a ona podpełzła i to zrobiła:) od tamtej pory non stop są tulaski.W nocy wpycha się na moją poduszkę i się tula:) Co do vit d to nie podaję już.Ostatnio miałyśmy badanie na poziom wit d i jest ok także wit d mamy tylko w mm i kaszkach.Jedynie co do kwasów się zastanawiam...No ale w sumie wszystko jest w mm...

Kasia ja już długo nie dawałam ale w zeszlym tyg mi sie budzila i pila. Ale czworki sie przebijaly od dwóch dni znowu spokój.

Co do wit d to jak wykończę to opakowanie to wracam do kropelek a dha osobno bede dawać. Są jakies osobne.

Jak miałyśmy dobrą passe ze żłobkiem to w piatek ost dzien i dramat był. Płakała tak, że fioletowa była (słyszałam ją siedzac w aucie) i tak jakos godzine :/ az boje sie co bedzie jutro.

Ola to ja mu macham jak idzie z babcią na spacer. Teraz jesteśmy na wsi i jak tylko widzi otwarte drzwi to już leci na dwór. Nawet się nie obejrzy czy ktoś za nim idzie. Dlatego jak chce wyjść do łazienki to żeby nie leciał za mną to się wymykam.
Nika gratulacje. U nas już dawno kroczki były ale nie chce się puszczać.
Pumelova ja zgubiłam tu na wsi vit D. Ale czasem go nie smaruje filtrem to się nawet cos opalil.
Kasia mój mały glodomor mlekowy pije w nocy dwie butle po 200. Już nie wiem co robić. Kasze dostaje wieczorem, a potem jak w zegarku dwa razy mleko. Ostatnie o 6 i śpi do 8-9. Jak mu nie dam to się budzi :/
U was potówki a Grześ jest jednym wielkim ugryzieniem komara. Ręce mi opadają, dziś rano patrzę a tu go w powieke u.... ił. No brak mi sił na to dziadostwo, przecież nie będę go psikac na noc, śpi w pajacu żeby był zakryty na Maxa.

reklama
Kasia no ja nie daje mm i młoda nie je kaszek więc na pewno ma niedobor, a do tego ja mam niedobór a szczerze nie pamiętam żeby brać. A ryb nie jem zbytnio, więc dha też nie mam a to ważne dla rozwoju mózgu.

Judith będzie dobrze, trzymam kciuki. Już poczulam stresik jak to przeczytałam:p

Misia u nas to samo, my nic a młoda cały nogi i buzia pogryziona bo spala w rampersie. Dziś jej założyłam dłuzsza pizamke ale wrócę do pajaca jak ja znów pogryzie. I biedna się tak drapie. Można to czymś smarować?

Do góry