reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia No rozumiem, ale na 46m2 ciezko jest sie wymknąć ;) niepostrzeżenie

Moj od dAaaaaaawna nie je w nocy. Ale on nie miał problemow z przesypianiem nocy.
Sporadycznie przy zębach sie wybudzal w nocy i wtedy zdarzało sie, ze dawaliśmy mu mleko.

Pumelova nie wiem czym u takiego malucha. Ja bym smarowała cebula :p i zapytała w aptece o cos dla roczniaka

reklama
Pumelova dla mnie bioaron baby w kapsulkach duzo lepiej sie otwiera przez to wlasnie ze jedt twardy, omegamed jedt tak miekki ze sie ciagnie to opakowanie, ucinalam nozyczkami bo inaczej sie n8e dalo.

Misia, Pumelova ja bym spokojnie smarowala fenistilem, tylko niekoniecznie powieke.

Kasia jak Twoja malutka ma obnizone napiecie miesniowe to warto wtedy podawac wit d z dha najlepiej. Moja pediatra nowila ze czesto dzieciom nie wychodzi niedobor w badaniu z krwi, a w badaniu fizykalnym od razu to widac (pocenie stopek, potylicy i oslabione napiecie).skonsultuj to sobie najlepiej ze swoja pediatra, ba tylko pisze co mowila moja;)

U nas jest mm i kaszki i wit d podaję gdy sobie przypomnę, ale w przyszłym tyg chyba na szczepienie pójdziemy to się dopytam. Jeżeli już daję to te twist off i najczęściej odgryzam końcówkę i wlewam. I w ogóle o to ciemiączko muszę się zapytać, bo ja w ogóle nie umiem rozpoznać czy to się zamyka , jak dla mnie jest zawsze takie samo:p

I ja i L jesteśmy bardzo wrażliwi na ugryzienia komarów, po ugryzieniu pojawia się czerwony napuchnięty ślad, później czerwona kropka, ale nie widzę żeby się jakoś nadmiernie drapał. Mam niby coś do psikania przeciwko komarom, ale mega śmierdzi i jak dla mnie nic nie daje, a np u nas na podwórku są miliony robactwa, mieszkamy praktycznie w lesie.

Wczoraj w ogóle1 raz od 6 lat zrobiliśmy normalnego grila u nas, było super, objedliśmy się, dzieci się wybawiły. Wcześniej nie robiliśmy, bo nasza część była totalnie zadżunglona, nie wychodziliśmy tam przez tego patusa sąsiada, ale odkąd nie żyje już nie boję się tam wyjść z dziećmi.
W przyszłym roku jeszcze tam sobie ogrodzimy, załatwimy piaskownicę, basenik i może jakiś taki domek do zabaw dla dzieci.

Dziś chłodniej ufff, 18 st z rana:) Jest czym oddychać. Później jakąś nową Chodę na brzuch zrobię, ojciec pewnie wpadnie, a ja z L się przejdę. W ogóle od tyg dziadek jest w szpitalu, miał zabieg na nerki i transfuzję. Od tej pory w ogóle nie ma mowy o zostawieniu dzieci u rodziców, cały czas są tacy przytrzaśnięci yhh. No niby dziadek ma w tym tyg wyjść, jutro może do rodziców skoczę, zobaczymy.

Smarowalam fenistilem ale ona od razu tego dotyka, to nie wiem czy to bezpieczne. Może na spaniu spróbuje.

No dokładnie dziś przyjemnie, od 8 spacerowalam, nawet założyłam długi rękaw w trakcie spaceru bo inne dzieci jakieś takie naubierane a my koszuleczka i krótkie gacie:D

Ze sposobów na ukąszenia (jego łagodzenie) to mi jeszcze papka bądź okłady z sody oczyszczonej do głowy przychodzą.

My też fenistil mamy (kropelki i żel) , choć akurat młodej jeszcze mi nic nie ukasalo (tfu tfu). Na wózek, bądź ciuszki (na bark np. by tego nie dosiegla) dodatkowo wieczorami naklejam plasterki mosbito.

Ooo mosbito, ciekawa firma, na stronce mają parę rzeczy, które mogą nam się przydać, np pierwsze słyszę o takich plasterkach, dzięki:)

A z innej str zastanawiam się czego można użyć na podwórku czy co zrobić aby robactwa i kamarów aż tak dużo tam nie było...

Ostatnia edycja:
Ja już 3 opakowanie tych plasterkow zuzylam. Nasączone są olejkami, więc unikam naklejania w miejscach, z których odklei. Przyznam się, że i My korzystamy z tych plastrów i polecam [emoji846]

To te (nie mogłam wcześniej zdjęcia dorzucić, jedynie po edycji wchodzi)
PhotoGrid_1533549287884.jpg

Załączniki

• PhotoGrid_1533549287884.jpg
    PhotoGrid_1533549287884.jpg
    107,9 KB · Wyświetleń: 477
reklama
Pumelova smaruje fenistilem i dapisem na zmianę, niby nie rozdrapuje, ale ma odczyn duży i potem mu surowica podchodzi.
Aga_k_m dają coś. Ja mam jakieś opaski na ręce ale nic nie działają :/
Chybra ponoć są jakieś roślinki, u nas kiedyś na tarasie była i nie było skubancow ale uschla. Nie pamiętam jak się nazywa zupełnie.
Edit znalazłam to był Plektrantus, ale już wiem czemu usechl, jest jednoroczny :) w koper, bazylie i lawenda średnio wierzę.

Do góry