reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kurcze, mój też ma 8kg, a chciałam kupić już ten od 9kg. Myślicie że będzie jednak za duży taki fotelik? Nadal jeździmy w tym bobasowym, ale młody się już buntuje, nie podoba mu się ta pozycja... :/

reklama
Kurcze, mój też ma 8kg, a chciałam kupić już ten od 9kg. Myślicie że będzie jednak za duży taki fotelik? Nadal jeździmy w tym bobasowym, ale młody się już buntuje, nie podoba mu się ta pozycja... :/

Wiesz co nam w dwóch sklepach powiedzieli że skoro ma 8 to nie może mieć tego od 9kg bo nie spełnia swojej roli jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Ile w tym prawdy nie wiem;) ale Agatka osiągnie 9.gdzieś za 4 miesiące najwcześniej więc nie chciałam.czekac. A na pocieszenie (kojarze że też miałaś cybexa) w kolejnym siedzi fajnie i już nie marudzi zazwyczaj

Ola W o ile na początku z tą jego ruchliwością było różnie ( np od początku słabo trzymał główkę) tak teraz to jest istny wulkan, tańczy w łóżeczku i tak je potrafi rozbujać, że mimo poblokowanych kółek, jeździ.. ostatnio ujeżdża odkurzacz, jak jeździk a pchacz jak dojdzie do ściany to tyłem pcha, jeszcze nie chodzi sam, ale z krzesłem potrafi cały salon oblecieć... nasz kot to już chyba ma nerwicę, bo wiecznie na niego poluje. I jest typowym cygańskim dzieckiem, nikogo się nie wstydzi, z każdym chętnym się bawi, uwielbia dzieci a w sklepie zaczepia ludzi jak na niego nie patrzą :p

Badanie dna oka, dla mnie masakra... 3 razy mu krople wpuszczali, bo źrenice się nie rozszerzały,w końcu jak się udało,to pielęgniarka zawinęła go w prześcieradło, jak w kokon, trzymała siłą a lekarz ogladała oczy. Ja stałam obok i ryczałam, bo on tak krzyczał,a ja nie mogłam go w żaden.sposób uspokoić... do tej pory mam ciarki jak sobie przypomnę, a to było we wrześniu ub roku.

Linoone jak.dobrze pamiętam jesteś z Wawy, to może podjedź np do ośmiu gwiazdek i tam poprzymierzajcie. Np u nas dopiero teraz jest z 9kg na oko, a mamy już msc fotelik 9-25, bo wzrostem już pasował, wszystko ma tam, gdzie powinien. Ale np mieliśmy od szwagierki fotelik 9-25 i tam te osłonki na wysokości twarzy były nawet w najniższej pozycji za wysoko, więc chyba dużo zależy od modelu

Nika jakbym o swoim dziecku czytała. U nas wygląda życie o tak. :) ciekawskie dziecko i mały cygan. dzisiaj w autobusie do wszystkich pań się uśmiechał a one oczywiście zagadywaly, chwalimy a ten się cieszył z komplementów :)
IMG_20180712_135017.jpg

Załączniki

• IMG_20180712_135017.jpg
    IMG_20180712_135017.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 350
Kuba jak ktoś na niego nie zwraca uwagi, potrafi krzyczeć ,ej, ej, eee, tak długo jak ofiara nie zwróci na niego uwagi, raz w restauracji tak.się zawziął na kelnera, że musiałam go chrupkiem zapchać, bo mi było aż wstyd...

Nika jakbym czytała o moim [emoji23] to chyba kwestia imienia :p
Kuba tylko nie lubi jK go inni biorą na ręce. Ale Np wczoraj w przychodni było opóznienie i wszystkie dzieci siedziały spokojnie.... a ten.... ciagle w ruchu. Każda aktywność nudziła sie po kilku sekundach. Do tego jest mega glosny. Czy to zlosc cyz zadowolenie-oznajmia bardzo głośno.

„Jak ofiara nie zwróci na niego uwagi” [emoji23][emoji23][emoji23] hhhaha

Ej na jK długo wasze dzieci sa w stanie skupić uwage? Bo Kuba jak sie na cos uprze to na długo, ale na takie zywkle zabawki, to tak króciutko.... i najlepiej wszystko na raz

Nie patrzę na zegarek ale myślę że ze 2 minuty jedną rzeczą? Rzadko go coś zajmie na ok 5. A czasem jest tak że pójdzie gdzieś i idę za nim to nawet w "nowym" miejscu nie zdążę siąść obok a on już idzie dalej do czegoś innego.

reklama
Pumelova, Nika dzięki. Faktycznie tam podjadę, ale to ja już auto zmienię :)

Mój potrafi ponad 5 min się skupić, ale to raczej na książeczce, jak sam sobie ogląda. Zabawki to tak po 2 min. Za to jak się bawi w łazience, to potrafi tak siedzieć nawet 15 min i coś kombinować ;)

Do góry