reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kurcze, mój też ma 8kg, a chciałam kupić już ten od 9kg. Myślicie że będzie jednak za duży taki fotelik? Nadal jeździmy w tym bobasowym, ale młody się już buntuje, nie podoba mu się ta pozycja... :/

reklama
Kurcze, mój też ma 8kg, a chciałam kupić już ten od 9kg. Myślicie że będzie jednak za duży taki fotelik? Nadal jeździmy w tym bobasowym, ale młody się już buntuje, nie podoba mu się ta pozycja... :/

Wiesz co nam w dwóch sklepach powiedzieli że skoro ma 8 to nie może mieć tego od 9kg bo nie spełnia swojej roli jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Ile w tym prawdy nie wiem;) ale Agatka osiągnie 9.gdzieś za 4 miesiące najwcześniej więc nie chciałam.czekac. A na pocieszenie (kojarze że też miałaś cybexa) w kolejnym siedzi fajnie i już nie marudzi zazwyczaj

Ola W o ile na początku z tą jego ruchliwością było różnie ( np od początku słabo trzymał główkę) tak teraz to jest istny wulkan, tańczy w łóżeczku i tak je potrafi rozbujać, że mimo poblokowanych kółek, jeździ.. ostatnio ujeżdża odkurzacz, jak jeździk a pchacz jak dojdzie do ściany to tyłem pcha, jeszcze nie chodzi sam, ale z krzesłem potrafi cały salon oblecieć... nasz kot to już chyba ma nerwicę, bo wiecznie na niego poluje. I jest typowym cygańskim dzieckiem, nikogo się nie wstydzi, z każdym chętnym się bawi, uwielbia dzieci a w sklepie zaczepia ludzi jak na niego nie patrzą :p

Badanie dna oka, dla mnie masakra... 3 razy mu krople wpuszczali, bo źrenice się nie rozszerzały,w końcu jak się udało,to pielęgniarka zawinęła go w prześcieradło, jak w kokon, trzymała siłą a lekarz ogladała oczy. Ja stałam obok i ryczałam, bo on tak krzyczał,a ja nie mogłam go w żaden.sposób uspokoić... do tej pory mam ciarki jak sobie przypomnę, a to było we wrześniu ub roku.

Linoone jak.dobrze pamiętam jesteś z Wawy, to może podjedź np do ośmiu gwiazdek i tam poprzymierzajcie. Np u nas dopiero teraz jest z 9kg na oko, a mamy już msc fotelik 9-25, bo wzrostem już pasował, wszystko ma tam, gdzie powinien. Ale np mieliśmy od szwagierki fotelik 9-25 i tam te osłonki na wysokości twarzy były nawet w najniższej pozycji za wysoko, więc chyba dużo zależy od modelu

Nika jakbym o swoim dziecku czytała. U nas wygląda życie o tak. :) ciekawskie dziecko i mały cygan. dzisiaj w autobusie do wszystkich pań się uśmiechał a one oczywiście zagadywaly, chwalimy a ten się cieszył z komplementów :)
IMG_20180712_135017.jpg

Załączniki

• IMG_20180712_135017.jpg
    IMG_20180712_135017.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 357
Kuba jak ktoś na niego nie zwraca uwagi, potrafi krzyczeć ,ej, ej, eee, tak długo jak ofiara nie zwróci na niego uwagi, raz w restauracji tak.się zawziął na kelnera, że musiałam go chrupkiem zapchać, bo mi było aż wstyd...

Nika jakbym czytała o moim [emoji23] to chyba kwestia imienia :p
Kuba tylko nie lubi jK go inni biorą na ręce. Ale Np wczoraj w przychodni było opóznienie i wszystkie dzieci siedziały spokojnie.... a ten.... ciagle w ruchu. Każda aktywność nudziła sie po kilku sekundach. Do tego jest mega glosny. Czy to zlosc cyz zadowolenie-oznajmia bardzo głośno.

„Jak ofiara nie zwróci na niego uwagi” [emoji23][emoji23][emoji23] hhhaha

Ej na jK długo wasze dzieci sa w stanie skupić uwage? Bo Kuba jak sie na cos uprze to na długo, ale na takie zywkle zabawki, to tak króciutko.... i najlepiej wszystko na raz

Nie patrzę na zegarek ale myślę że ze 2 minuty jedną rzeczą? Rzadko go coś zajmie na ok 5. A czasem jest tak że pójdzie gdzieś i idę za nim to nawet w "nowym" miejscu nie zdążę siąść obok a on już idzie dalej do czegoś innego.

reklama
Pumelova, Nika dzięki. Faktycznie tam podjadę, ale to ja już auto zmienię :)

Mój potrafi ponad 5 min się skupić, ale to raczej na książeczce, jak sam sobie ogląda. Zabawki to tak po 2 min. Za to jak się bawi w łazience, to potrafi tak siedzieć nawet 15 min i coś kombinować ;)

Do góry