reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasia myślę że nie możesz myślę ze płacze, tylko że to dla jej dobra, tak jej powtarzaj. Będzie dobrze :)

Aim my mamy podobny maraton tylko że pierwsza ospę mamy już za sobą :)

Ktos pytał co się dzieje po ospie - absolutnie nic :) jeśli coś się dzieje to dopiero po 10 dniach - może być gorączka i ewentualnie wysypka ale to bardzo rzadkie :)

Jutro mój starszy wyjeżdża na obóz pierwszy raz aż na tydzień :)

reklama
Abed to pewnie stresik jest?

Ola W ja będę priorixem szczepic tak słyszałam w przychodni - a ty masz jakieś zdanie o tym która lepsza? Chyba że nam.wyjdzie alergia na białko jaja to odraczamy

Dziewczyny, czy wy serio same jadacie obiad z dwóch dań? Pytam zupełnie z ciekawości bo mi to do głowy by nie przyszło, żeby nam tak ugotować. A Młoda w żłobku będzie miała dwa dania rozdzielone drzemką :)

My też za parę dni zaczynamy maraton, odra swinka różyczka i ospa później bexero, pneumo i zastanawiamy się jeszcze nad wzw a, no i jeszcze doszczepiamy pozostałe meningo ..
My szczepimy Priorixem ale szłyszałam, że obydwie szczepionki są zupełnie podobne i w zasadzie nie ma to większego znaczenia.

Kasia, jak wrócicie do UK to może Młoda już chodzić będzie tak tutaj rozpracujecie to wszystko [emoji5]

Judith dwudaniowy obiad to tylko na weselach jadam [emoji23][emoji23][emoji23] zazwyczaj jedno a często żaden bo mi się gotować nie chce jeśli akurat mezowi robie coś czegoś ja nie moge;)

Judith moja przewaznie je dwudaniowy obiad po drzemce zupka ok 12 a pozniej ok 15 drugie danie.Zupe dla niej musze miec ale nie znaczy ze dziennie gotuje 2 daniowy obiad po proatu jak robie zupe to porcje zawsze mroze i w tak. sposob mam dla niej zawsze zupkę....
A dla nas przewaznie gotuje jakies drugie danie wiec je je z nami ok 15.

Pumelova nie mam. To jest szczepionka, ktorej boje sie najbardziej.

Robisz test z krwi? Kurde wlasnie ja nyslec zeby to zeobic. Bo wtedy w szpitalu jak miał pokrzywke to wlasnie jadł jajko... potem owoce, wiec mogło byc krzyżowe. No ale
Było.

Moja zaufana pediatra pow, ze mmr i prorix niewiele sie roznia. Mmr ma zła sławę w zwiazku z ta afera, ze powoduje autyzm. Niemniej ta mmr to tez nie jest ta sama mmr, ktora była wtedy. No ale niesmak wsród rodzicow pozostał.
Nie bede czarować- ja najchetniej tej jednej szczepionki bym bie robiła.... ale boje sie tez powikłań po tych chorobach. Nie samej choroby, bo same w sobie straszne taczej nie sa.
Nie wiem. Naprawde ide na to jak na ścięcie.

Judith ja jem jednodaniowy ;)

Pumelova nie mam. To jest szczepionka, ktorej boje sie najbardziej.

Robisz test z krwi? Kurde wlasnie ja nyslec zeby to zeobic. Bo wtedy w szpitalu jak miał pokrzywke to wlasnie jadł jajko... potem owoce, wiec mogło byc krzyżowe. No ale
Było.

Moja zaufana pediatra pow, ze mmr i prorix niewiele sie roznia. Mmr ma zła sławę w zwiazku z ta afera, ze powoduje autyzm. Niemniej ta mmr to tez nie jest ta sama mmr, ktora była wtedy. No ale niesmak wsród rodzicow pozostał.
Nie bede czarować- ja najchetniej tej jednej szczepionki bym bie robiła.... ale boje sie tez powikłań po tych chorobach. Nie samej choroby, bo same w sobie straszne taczej nie sa.
Nie wiem. Naprawde ide na to jak na ścięcie.

Judith ja jem jednodaniowy ;)
Chciałam zrobić testy ale byłam w przychodni i ciężko było znalezc zyly bo Agatka jest mega drobna i cieniutkie ma żyły. Płakała tak żałośnie że ja od razu zalowalam że chciałam tego badania i odpuściłam po drugiej próbie. Mam jeszcze ten komfort że przy kp jak ja sprobuje to też się dowiem czy jest reakcja a w takiej ilości nie będzie miała wstrzasu:) (pół roku nie jem mleka i jaj bo mi lekarz kazał odstawić, ale badania robiliśmy tylko na mleko więc nie wiem jak z jajem). Więc jak będzie reakcja na jajo to odraczamy, nie będę ryzykować wstrząsu.

Pumelova nawet się nie stresuje, on już wyjeżdżał dwukrotnie na zielone przedszkole i do dziadków na dwa tygodnie :) odjeżdżał to mi nawet przykro się nie zrobiło ;) taka że mnie matka :)

reklama
Dziewczyny, czy wy serio same jadacie obiad z dwóch dań? Pytam zupełnie z ciekawości bo mi to do głowy by nie przyszło, żeby nam tak ugotować. A Młoda w żłobku będzie miała dwa dania rozdzielone drzemką :)

My też za parę dni zaczynamy maraton, odra swinka różyczka i ospa później bexero, pneumo i zastanawiamy się jeszcze nad wzw a, no i jeszcze doszczepiamy pozostałe meningo ..
My szczepimy Priorixem ale szłyszałam, że obydwie szczepionki są zupełnie podobne i w zasadzie nie ma to większego znaczenia.

Kasia, jak wrócicie do UK to może Młoda już chodzić będzie tak tutaj rozpracujecie to wszystko [emoji5]
Judith ja jem jednodaniowy albo cos przekasze, ale Oliwce od jakiegos czasu daje dwudaniowy, tj specjalnie dla niej gotuje zupe + zjada z nami na drugie danie to co my jemy.

Do góry