reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Chybra cokolwiek synuś zrobił wydaje mi się, że to wynika z zazdrości o L.Bunt buntem ale wydaje mi się, że przyczyna tkwi tu.Chociażbyś nie wiadomo ile uwagi mu to on chce więcej i więcej co jest niemożliwe więc "niegrzeczne" zachowanie jest jedynym sposobem aby to on był w centrum.
Emol mam kolegę w Wawie który agentem nieruchomości jakby co:)
Dziś spałyśmy do 8.30............

reklama
My lecielismy w nocy, jak samolot ruszał to dalam cyca i spala cały lot (1:50) z powrotem to samo :)
Byliśmy na Korfu - Sentindo Apollo Palace- polecam :)

Aim zdrowia dla młodego :) kazde wakacje dobre obojętne gdzie :)

Ja dzisiaj dentysta tysiak nie mój :( masakra...dobrze, że miałam odłożone ...

Pumelova udanych wakacji :D

Linoone my tez tak zawsze czekamy na super lasty :D

Ewella dzieki za informacje. Gdzis pojedziemy lub polecimy. Decyjza na poczatku czerwca teraz szukam i zbieram opinie

Aim ... zdrowka dla synka. I sil dla Ciebie.

Pogoda.dzis deszczowa...moja starsza sie buntuje na przedszkole bo zmudzaja ich do lezakowania a ona juz nie chce..dzis chce rozmawaic z Pania aby ja idbuerac wczesniej. Kompletnie mi nir pasuja ta 12 ta...ale dobro dziecka waznijesze.

Emol a kiedys cos wspomnialas ze mama miala sie gdzies przerpowadzic ? To juz naekatualne?

Ola w. Powidzenia na wizycie.

Dziewczyny, ja mam niby normalnie okres, ale jest mega nieregularny. Raz 27 dni, potem 43, potem 29, potem 37, a teraz już chyba 34 dzień leci. Normalnie oszaleję przez to.

Emol, my co prawda nie mamy takich problemów z mieszkaniem, ale mamy tylko 2 pokoje, więc jak będzie drugie bobo, a planujemy niedługo, to za chiny się nie zmieścimy. Już ustaliliśmy że bierzemy kredyt i za rok w lecie kupujemy większe mieszkanie.
Ustaliliśmy też, że jak młody się nie dostanie do żłobka, a jest prawie 500 na liście ;P to nie idzie wcale, tylko zostaje że mną, a ja kombinuję jak zarobić dużo kasy z dzieckiem przyklejonym do nogi ;)

Ewella, też planuję podczas startu dać cyca, tak żeby usnął. Ciekawe czy się uda ;) mieliście normalne miejsca w samolocie czy te szersze? Jak patrzę na te z większą przestrzenią to dopłata 70 zł!!

Ewella mnie by się przydało iść do dentysty na przegląd.Ja mam generalnie mocne zęby i na szczęście nie posypały mi się po ciąży ale jak będę w pl to pójdę.Ostatni raz miałam robione 15 lat temu i jak później chodziłam kontrolnie to wszystko było ok i mam nadzieję, że tak pozostało...
Co do last minute kiedyś upolowaliśmy 2tyg wakacje na Cyprze za 2500)os a dzień wcześniej byliśmy mega zrezygnowani bo były po 5600 /os...Także ceny zmieniają się co chwilę.Ja tak teraz poluję na bilety do pl jak planuję jechać hehe
Linoone hihi ja też już myślę jak tu zarobić kasę mając Emi 24h :) Już się orientowałam i do przedszkola może iść dopiero w wieku 3 lat, wcześniej w wieku 2 lat mogą iść dzieci, których rodzice dostają jakieś benefity, no niestety mój R przekracza troszkę dochód, żeby coś dostać.
Ważymy 6920.Czyli od marca przybrała 440.Powiedziano mi, że młoda powinna pić już mniej mleka i jeść więcej stałych no ale niby jak ja to mam zrobić skoro ona je jak ptaszek??Je prawie wszystko ( tylko ryba jej nie smakuje) ale mało.Jak jej daję no warzywa, żeby sama jadła to się tylko bawi i ogląda umorusane łapki co ją bardzo cieszy, a jak ja ją karmię jakimiś zupkami itp to zje z 50ml.No takie dziecko i nic nie poradzę.

No Emol 1 ciąża, teraz 2 i te problemy z mieszkaniem, nawarstwia się to wszystko, ale spokojnie, nic się nie dzieje bez przyczyny;-) ;)

Aga K sprzedany rodzicom, ale nie ma szans żebym tu sprosiła jakiegoś faceta podczas nieobecności Męża, o nie hehe, nawet najlepszego kumpla:laugh2:

Kasia też mi się tak wydaje, bo niby dzieli się ze wszystkim z L, daje mu zabawki i przytula i tak czule do Niego mówi, ale widać te kurwiki w oczach:-p

Dobra, jakąś jogę zrobiłam, pomopowałam, trochę też pomalowałam, rybka na obiad, zaraz rodzice pewnie K przywiozą i będzie lulu.

Chybra u mojej koleżanki, która też ma synów z małą różnicą była taka sytuacja że jak ten starszy miał rok to dusił poduszką tego małego jak tylko mama nie patrzyła.Takie małe dziecko a już czuło zagrożenie.

Straszne. K przez jakiś czas rzucał na L bawiącego się na ziemi kołdrę i cieszył się jak pod nią coś się ruszało, zabieraliśmy ją i po jakimś czasie chyba zapomniał o tej zabawie, ale były też jakieś uderzenia czy szczypanie, opieprz dostawał. No i w sumie przez jakiś czas był jak aniołek. Skubany wie co robi i wie co robić aby coś uzyskać . Tak samo w koło. Nie marudzę już, bo i L i K są dla mnie najlepsi na świecie , a ja po prostu muszę ogarniać się i odpoczywać w takich chwilach jak ta gdy Oni śpią i później dalej zapieprzać i tyle oooo:-) :)

reklama
Linoone mieliśmy normalne miejsca w tamtą stronę siedzielismy we 3 i Iga na kolanach u mnie a wracając we 2 i Iga na kolanach, było lepiej jak było miedzy mną a mężem miejsce puste ;)

Kasia no ja niestety z tych co mają słabe zęby ..
No my w tamtym roku upolowalismy Krete 2tyg all za 1000zł :D

Do góry