reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Heh to u mnie i wagowo i wyglądowo dobrze ale Troche to wymaga organizacji. Już się przyzwyczajam i nie jest to dla mnie trudne żeby dietę trzymać. Z ćwiczeniami gorzej od kiedy wróciłam do pracy... Jutro idę niby na fitness do nowego klubu i będę chciała chodzić raz w tygodniu i raz lub dwa w domu ćwiczyć ale jestem wieczorem mega zmęczona...i boje się o to czy dam radę. Ale zależy mi, dla mnie wygląd jest bardzo ważny. Myślę że najtrudniej jest zacząć, później idzie łatwo.

Abed zdrówka!

Emol Tobie rowniez!

Agatka waży nie wiem, pewnie koło 7,300

Co do wygladu, to ważę 6kg mniej niż przed ciążą. Jestem szczuplejsza, ale nie mam fajnej figury, ale i tak lepiej mi takiej chudszej;) ale przy mojej diecie nie jem żywności wysoko przetworzonej więc nawet jak chce słodkiego to sobie muszę upiec;) chociaż powidła śliwkowe jem słodkie:D bo ilość słodyczy mam ograniczona. Najwyraźniej brak mleka mi dobrze sluzy;) ostatnio na weselu jadłam chleb ze smalcem bo generalnie nic innego nie mogłam z zimnej plyty..
Robiłam badania i nie mam żadnych niedoborów (obawiałam się o wapn) poza witaminą D.

A ż nowości u nas, Agatka od niedzieli czworakuje[emoji173]
A na weselu jedno dziecko miało ospe, więc daj boże żebyśmy się nie zarazily... bo za tydzień w piątek mamy wakacje.[emoji17]

Aim a jaka masz dietę?
Pumelova to trzymam kciuki aby was tym razem ospa ominęła. Swoją drogą trochę chamskie że przyszli z chorym dzieckiem. Gratuluję nowej umiejętności
Udanych wakacji.
Strasznie chude te wasze maluchy tzn inaczej. Strasznie gruba nasza Zośka ale nie wiem co tu zrobić aby miała mniejszy brzuchol i wolniej na wadze przybierala :)

Aim a jaka masz dietę?
Pumelova to trzymam kciuki aby was tym razem ospa ominęła. Swoją drogą trochę chamskie że przyszli z chorym dzieckiem. Gratuluję nowej umiejętności
Udanych wakacji.
Strasznie chude te wasze maluchy tzn inaczej. Strasznie gruba nasza Zośka ale nie wiem co tu zrobić aby miała mniejszy brzuchol i wolniej na wadze przybierala :)
Oj co ja bym dała żeby moja więcej ważyla.. No ale częściej karmić się nie da. Taki okruszek mi się trafił.

Bab ja również nie wiem czemu tyle waży. Je z rana mleko 180 ml, potem pół porcji kaszki bo całej nie je, obiad to też objętościowo tyle co kaszki, w międzyczasie owoc lub/i jogurt, kilka flipsow w czasie spaceru, i jeszcze 2 mleka 180 i 210 ml. Więc czy ja wiem czy jakoś duzo

Mój waży ok 8kg. Z jedzenia je kaszke rano, potem owoc, a popołudniu albo mięso z warzywami, jakiś makaron/ ryż, albo pół słoiczka, albo jakieś jajka. I z 5 razy dziennie cyc ;)

Bab, nie wiem jak się teraz odżywiasz, ale ja trochę siedzę w tym temacie i mogę Ci coś podpowiedzieć. :) tak ogólnie to najlepiej wyrzucić z menu nabiał, żywność przetworzoną, można ograniczyć węglowodany, ale ograniczyć, a nie całkowicie wyeliminować. I koniecznie dużo zdrowych tłuszczów, dużo warzyw zielonych, koktajle owocowe. To tak w skrócie :)

Bab mojej Zosi uciekają stopy na zewnątrz. Jak już staje na nogach to stopy w przeróżne strony jej się ustawiają. Fizjo zaleciła bandazowanie ale w dzień ona ściąga bandaże. Chciałabym pójść na konsultacje do ortopedy, co on o tym sądzi.
Nie wiem ile moje dziecko waży,az jutro wejdę z nią na wagę.

Kasia doskonale Cię rozumie. Ja też niby waga zbliżona ale jakoś ciężko mi się ubrać. Na chrzciny to kupiłam aż 5 sukienek bo nie mogłam się zdecydować, czułam się jakoś poważnie i mało atrakcyjna. Straszny miałam problem z zakupami.

Czy Wasze dzieci lubią jeździć samochodem? Mój ostatnio daje koncerty w samochodzie, łzy jak groch na zawołanie.

Mmag jutro poszukam u kogo my byliśmy. Zalecił nam wtedy konsultacje 2 miesiące po tym jak zacznie chodzić.
Ja jutro też młodąbede ważyć ale myślę że ponad 11kg to będzie. Najgorsze jest to że nie chce jeść niczego prócz mleka a dopóki to się nie zmieni to podobno będzie tak przybierać bo mm jest mega tłuste.
Linoone z chęcią poprosiłabym o wytyczne gdyż ja tylko raz byłam na diecie i to był dukan więc opierał się na nabiale ;)

reklama
Linoone jakie zdrowe tłuszcze polecasz? Używam oleju lnianego od niedawna bo nie mam źródeł omega 3.

Mmag moja teez w samochodzie masakra od kilku tygodni..

Bab nie chce owockow? Współczuję noszenia tylko, a wagę wybiega[emoji4]

Do góry