reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol żenujące :( Ja nie mogę tego pojąć dlaczego na NFZ jest gorsza opieka niż prywatnie, co lekarze wyżej srają niż dupe mają:/ .Tutaj nie ma czegoś takiego, że idziesz prywatnie, każdy idzie na NFZ i opieka jest super.To jest to czego nie mogę zrozumieć, dlaczego tutaj lekarze wykonują swój zawód z pasją nawet na nfz a w pl tylko o kasę im się rozchodzi:(

reklama
Beatka ja mam Whirlpool otwieraną od góry rok temu kupowaną, uwielbiam ją, u mnie najkrótszy program trwa 35 min, ale to do wełny, 45 min jest do delikatnych rzeczy. Ja przeważnie używam godzinnego w 40 st, ale wiadomo jest tez 60 st, 95 i milon innych, a od góry pakowaną mamy, bo łazienkę mamy nie dużą :)

Emol słabo... Taki jest nfz, ja zawsze prywatnie chodzę z ważnymi sprawami typu ciąża.

Dziś pierwszy raz wyniosłam gondolę do góry, włączyłam nianię i L tam miał drzemkę, udało się:) Tylko oczywiście L już wyrasta z gondoli więc musimy rodzicom zabrać łóżko turystyczne. Na reszcie nie trzeba na palcach chodzić i uciszać K cały czas:) Tyłek mi się wyrobi od tego śmigania po schodach. Heh latałam w ogóle jak głupia żeby kamerkę w dobrym miejscu ustawić, przejaja, ćwiczenia mi dziś nie były potrzebne.

A ten mój chrześniak to raczej z takiej biednej rodziny więc ja raczej myślę o rowerze, hulajnodze, deskorolce, tablecie, takich rzeczach.

Zrobiłam 3 prania, pomopowałam,ogoliłam nogi, zaraz obiad się skończy robić, później dać obiad K i L, rodzice wezmą K na spacer, a wieczorem wszyscy pójdziemy na plac zabaw , ostatnio K tam się super bawił z dziećmi:) A jutro lub pojutrze po sprzęt do malowania, to pierwsze takie nasze przedsiębwzięcie hehe, będą jaja:)
Pozdro!

Ostatnia edycja:
Chybra właśnie miałam pisać o deskorolce:) a co do wyrobienia tyłka to w ciąży latałam z góry na dół jak mi się siku non stop chciało bo akurat wtedy mieszkaliśmy w piętrowym domku.Bardziej byłam wtedy w formie niż teraz, teraz to się sypię[emoji16]
U nas dziś aż 6stopni także tylko godzinny spacer zaliczony a teraz leje wrrr

cHybra też bym chodziła ale jak wiem że przez 1/3 ciąży będzie trochę gorzej z kasą. I to wtedy kiedy wizyty chcą robić częściej bo bardziej zaawansowana ciąża. Niestety aż 600-800 zł nie jestem w stanie co miesiąc wydawać na gina tak jak było to z Arturem. No niestety. Wolę coś młodemu kupić, wyprawkę zrobić. A na NFZ myślałam że gin tak jak i pierwsza ciążę tak i druga nie najgorzej będzie prowadzić. Ale jak widać się myliłam. Muszę pójść gdzieś prywatnie bo polowkowe będą za późno. :( genetycznych mi nie zrobił, a teraz mnie nawet w 17 tc mnie nie zbadał. -.- nawet tego nie komentuje. Muszę poszukać na NFZ jakiegoś lekarza nowego który będzie chciał w rzetelny sposób prowadził ciążę.

Emol, masakra. Poszukaj innego lekarza..
ja kiedyś miałam 4 szczury, same samce i były bardzo zgodne, tylko właśnie trzeba odpowiednio je do siebie przyzwyczaić :)

Ewella, ale super, zazdroszczę wyjazdu!

Chybra, ja bym kupiła właśnie hulajnoge, deskorolke, coś w tym stylu, ew rower jak nie ma :)

A my ma majówkę jedziemy na działkę, żadnego sprzątania czy coś, będziemy leżeć na kocyku i wygrzewać się na słońcu. Optymistycznie zabieram książkę, ma nadzieję że choć kilka rozdziałów uda mi się przeczytać ;)

reklama
Do góry