reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Mój uwielbia wkładać piłki do wszelkiego rodzaju kubków, talerzykow, na klocki od sortera i do ringo.Lubi też burzyć wierzę. Ja mu buduje wierzę, a on ją niszczy. Lubi książeczki z odglosami zwierząt. Lubi kostkę grajaca. Czasami gra na tamburynie i marakasach. Lubi dotykać strun ukulele. Lubi wszelkie sznurki, kabelki. Lubi odkurzacz. Fajnie bawi się w tunelu. No i uwielbia wszystko co nie jest zabawka, a ma fajna fakturę. Jak można się to wspinać to jest cudownie, a jak można to wkładać do buzi to już w ogóle jest czad:D

A to odkurzacz, kabelki, płyty, to norma :) jak pralka się kręci, przesuwanie drzwi przesuwnych szafy, chęć dotkniecia kwiatków i im wyrwania listków, wszelkie lampy a tym bardziej zapalone. Wszystko co nie jest zabawka jest super :)

No moja Emilka narazie ma ograniczenia bo nie siedzi ani nie raczkuje.Ale jak zacznie to będę mieć z nią siedem światów bo to żywe srebro, po tatusiu.Muszę zrobić przegląd w zabawkach bo wiele z nich już ją nie interesuje no bo w końcu ona już duża dziewczynka a nie jakiś tam bejbiak heh Podobają mi się takie duże kostki do zabawy, zaraz znajdę i wkleję.

L chyba najbardziej lubi piloty, coś szeleszczącego lub samochody K, lubi też uczniaczka, moje ręce, np i oczywiście też jakieś kable czy sznurki. Mam też garnuszek i wiele innych zabawek, ale na razie u góry, muszą poczekać aż L się ogarnie .

Kurde ale mam zakwasiory, w pon robiłam brzuch, wczoraj jakieś cardio dłuższe Rebecci, a dziś chyba ręce. W ogóle jeszcze do wczoraj nie mogłam się ogarnąć po tym weselu:p
Byliśmy też na spacerze, dziś robię leczo, rodzice pewnie wpadną, wieczorem spacer.

L zrobiłam zupkę kalafiorową:) Zaczął od wczoraj robić jakieś dziwne wygibasy nogami będąc na brzuchu, ja nie wiem co to ma być:p Może coś do siadu. Nie wiem. Ale słodki jest jak zwykle, tylko musi patrzeć na bunt brata biedny.

Czas na kawę i umycie czaszki.

Emol bierzecie jeszcze jednego ? czy coś z tamtym się stało ?

u nas też zabawki brata najfajniejsze :D w ogóle jego pokój jest lepszy :) ale też miska, kubek :) chwilę się pobawi jak mu dam :) i tłuczenie tym o wszystko to jest najfajniejsze :)

Dziewczyny piszę do tych co się zastanawiają nad spralą, ja wczoraj założyłam, najbardziej bałam się bólu, ale jest pewien dyskonfort ale bólem to tego nazwać nie można... ja byłam bardziej zestresowana niż to bolało ;) ja wzięłam tę z hormonem jaydess, ona jest najmiejsza na rynku, ponoć ból zależy od wielkości wkładki. A jak będzie się sparawować to czas pokaże, bo ja źle tabletki znosiłam więc mam nadzieje że z tym będzie lepiej :) co do stosowania tamponów to można, ale trzeba o nich nie zapominać ;) zresztą z czasem okres ma zaniknąć więc nie będą potrzebne ...

reklama
Do góry