reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

A mi dzisiaj zlwcialo żelazko na stopę. Włączone. Jak mi spuchla noga, na szczęście nie poparzylam się bo chyba bokiem żelazka dostałam. A było to tak ze prasowalam a Artur po mnie się wspinal i nawet się nie spodziewałam ale pociągnął tak mocno za kabel ze mi wyrwał żelazko z rąk. I odruch bezwarunkowy matki aby żelazko nie zlecialo na niego to je kopnelam. No i mam spuchnieta nogę. I Artur tylko się przestraszył i się przewrócił na pupę.

reklama
Dobrze ze cie nie poparzylo. U nas Zoska też od rana była marudna ale później zabrałam ja na spacer do parku gdzie spędziliśmy pół dnia bo od 13 do 19. Wpadli też znajomi na symbolicznego kieliszka bo kolega na dzisiaj imieniny. Młoda właśnie zasnela, psiaki też ledwo żywe. Ja odpalam serial i też spróbuję zasnąć.

Emol ja mam traumę związana z poparzeniami i mega uważam np jak.gotuję żeby garnki były na tylnej płycie, żeby generalnie wszystko co gorące było poza zasięgiem bo jak miałam 14 lat a mój brat 8miesięcy i zaczynał chodzić to šciągnął na siebie wrzącą herbatę ze stołu, która zrobiłam dla siebie.Do tej pory pamiętam ten jego wrzask bo poparzyl cały tułów:( od tamtej pory mam.fioła na tym punkcie ...

Ludzie Emol masakra, mi kiedyś spadło to zrobiłam dziurę w panelach wiec wyobrażam sobie jak musi Twoja stopa wyglądać i boleć.

Kasia, ja obecnie 31 lat i czyszcząc/ dezynfekujac bidon bbox wrzatkiem pod ciśnieniem źle zakręciłam i oblałam sobie brzuch [emoji53]

A nas wzięło na kanapki z serem. O 23. P zrobił nam więc. Hanna wstała, zabrała mi bułkę i co? Siedzimy i jemy kanapki z serem. Wszyscy. Dobranoc [emoji23]

O matko, Emol, dobrze że nic się nie stało! Ja właśnie się boję takich sytuacji i prasuje tylko wieczorem, jak młody śpi.

Chybra, ale wam zazdroszczę wesela. :) My się wybieramy jesienią.

Beatka, my byliśmy na weselu jak nasz miał 3 miesiące. Było super, on grzeczny, był główna atrakcją ;) do 23 siedział z nami, a potem poszedł spać. Nie mieliśmy żadnych słuchawek wyciszajacych. Mieliśmy za to apke w tel żeby go pooglądać jak spał :)

Taka pogoda, że my też pół dnia spędzamy na dworze. Wreszcie jest cudnie :)

Hej dziewczyny. Piekna pogoda w weekend to pewnie kazdy z nas na dlugich spacerach.

Mam do was pytanie. Corka skonvzyla 9 miesacy. I jeszcze nie siedzi. Turla sie...pelza...i juz sie stresuje bo chyba juz wszytkie maluszki siedz.
Pumelova kiedy Twoja coreczka pierwszy raz sama usiadla. Bo jakos kojarze ze chyba tez nie dawno ?

Bylam u rehabliyanki..nie u tej co zawsze...i tamta mowi z3 wszytko ok itd...ale i tak sie stresuje tym faktem.

Emol jak Twoja stopa ? Ja tez prasuje w ciagu dnia...wieczorem nie mam na to sily.

U.nas na zachodzie polski dzis ma byc burzowo..i poki co chymury na niebie. Zobaczymy jak sie dzien rozwinie.

Milego.dnia dla wszytkich.

Emol, wiadomo, że się nie da. Ja mam patent że kabel po stole idzie, tak żeby nie dosięgnął. Bo mój jak zobaczy kabel to leci i szarpie, gryzie..

Jenny, mój nie siedzi. Wstaje, pełza, raczkuje, no wszystko robi, ale nie siada sam ;) niektóre dzieci tak mają i to jest normalne

Jenny nie martw się[emoji4] siadala sama w gondoli tzn jak się czegoś chwyciła 3 dni przed skończeniem 9 m-cy, ale całkiem sama usiadła na podłodze tydzień temu w niedzielę czyli miała 9,5.

reklama
Ja już nic nie prasuje chyba od 2 miesięcy [emoji4]

My idziemy za 2 tyg na wesele[emoji16] ciekawe jak to bedzie. Najlepsze w tych imprezach właśnie jest to że nawet jakbym w worku poszła to wszyscy patrzą na dziecko tylko więc luz [emoji23]

Beatka ja zawioze wieczorem młoda do domu i przyjaciele nasi z nią zostaną

Kylesa super że zjada tak fajnie wszystko[emoji4]

Ola moja nie siedzi za dużo w łóżeczku to nie uderza[emoji23] ale też przechyla głowę w dół zamiast w górę jak pije[emoji23]

Cała sobota była marudna ale w niedzielę już Agatka zadowolona więc półtora doby nas trzymało, nie najgorzej [emoji4]

Do góry