reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziewczyny czy ktorejs dziecko uderza głowa w łóżeczko?

Czytałam ze to częstsze u chlopcow i ze czesto sie pojawia w czasie ząbkowania albo jak cos boli.
I Kubus to robi tylko przed zasnieciem. I wtedy kiedy wydaje mi sie, ze ma nasilone objawy ząbkowania, ale sama nie wiem

reklama
Ola nasza nie wali celowo.
Ja też mogę na bukowinska podjechać tylko dajcie znać wcześniej o której i kiedy.

Ja dziś powiedziałam chłopakowi że z młodą był raz na spacerze jak ja pojechałam we wrześniu na quady i mógłby ja czasem zabrać na spacer żebym ja miała czas tak naprawdę dla siebie. To on oczywiście że jest zmęczony bo on pracuje. Ehhhh szkoda gadać.

My dziś śmigamy na dwie imprezki urodzinowe. Pierwsza o 18, druga jak dojedziemy tak będziemy.

Mam pytanie. Od jakiego wieku można podawać dziecku wodę mineralna a nie przegotowana i na takiej robić mleko?

Bab szkoda słów czasem co do chłopów...A my się obijamy, co nie? Żaden by nie wytrzymał miesiąca w takiej pracy.Mój E ma w zwyczaju oglądać sobie filmiki na komórce jak zajmuje się młodą i mi ostatnio powiedziałam że musi w danym momencie wybrać:albo ona albo komórka.Emila na się czuć ważna.I jakby wytrzymał miesiąc skoro przez 15 min nie może się skoncentrować wyłącznie na niej...
Dziś Emilka coś marudka była, taka niewyrazna jakby ją coś miało brać.Mam nadzieję, że to tylko zęby

Oooo wiele razy opierdzielałam mojego o siedzenie w tel, teraz się ogarnął:)

No i byliśmy na weselu, było spoko, jechaliśmy w jedną str godzinę, jakby to powiedzieć, to takie piękne wiejskie górskie tereny ymmm na prawdę i widać, że ludzie tam wszyscy się znają i razem bawią jak jedna wielka rodzina, w ogóle takie tradycje zachowane, sanktuarium piękne, no a orkiestra typowo wiejska heh:p Obgadałam się z dziewczynami, z którymi chyba 1,5 roku się nie widziałam :) Wypiłyśmy swoje, wódka była albo porządna albo dobrze zmrożona, bo czuję się zaskakująco dobrze.Dzieci sppkojne u rodziców, dobrze spali tylko rodzice nie mogli spać, bo przejęci byli:p No tylko K tęsknił, ale no fajnie, że dali radę, my zaraz pizzę zamawiamyl i później spacer, a jutro do ginki jadę.

Ola - a propos picia z butli przez 3 letnie dzieci, rzeczywiście logopedzi strasznie gonią.

A propos smoczka to nam się z Mają udało szybko pozbyć bo jak zaczęła chodzić do żłobka mając półtora roku, to tak chorowała, że smoczek przeszkadzał jej w oddychaniu i rachu ciachu -poszedl w zapomnienie.

Pumelova gratulacje ząbkowe! [emoji8]
Szymek też pije głównie mleko z piersi, wodę na razie rzadko.

Co do odpieluchowania, nie mam kompletnie ciśnienia. Dziecko musi być samo gotowe, można spróbować ale nie będę cisnąć, nie spieszy mi się [emoji5]
Maja się odpieluchowala jak miała 2.5 roku, w czerwcu. Zajęło to tydzień i rzeczywiście ewidentnie dopiero wtedy była gotowa.

U mnie zero okresu, może w menopauze wejdę [emoji23] byłoby całkiem nieźle [emoji41]

U nas dobrze idą grudki, kawalki - makaron świderki, gotowane ziemniaki w plastrach a nawet naleśniki i świeży ogórek w słupkach. Jestem zachwycona tym bardziej że z Mają było ciężko, dławiła się na maxa i nienawidziła grudek...

Kasia super ten tekst o miednicy!!! [emoji7]

Abed mój też się drze i uspokaja tylko u mnie na rękach. Masakra, na pół godziny wyjść nie mogę. A jak wracam i mnie słyszy to syrena mu się włącza, tak wyje...

Agniesia super, gratuluję zmian życiowych [emoji5] i powodzenia w żłobku!

Pumelova, super dobre wieści! Ale extra że Agatka tak sobie radzi!

Emol no nieźle Artur kombinuje [emoji16]

Chybra może ta pielęgniarka sprawdza czy nie ma patologii czyco... [emoji41]

Aha aleee fajnieee! też mam nadzieję że kiedyś wyjdę z domu [emoji23]

Miłego wieczoru!!!

Ale super pogoda, pół dnia spędziłyśmy na dworze. Z właśnie zasnęła a ja nie mogłam się powstrzymać i otworzyłam sobie czekoladę :)
W piątek się dowiedziałam że nie będziemy od września przyjęte do żłobka. Wiem tyle że będziemy przyjęte ale nie wiadomo od kiedy. oczywiście żłobek prywatny. Ale się wkurzyłam

Czy była któraś z Was z dzieckiem na weselu? Na początku czerwca mam wesele brata i nie mam z kim zostawić Młodej, więc bierzemy ją ze sobą, tylko się zastanawiam jak to będzie.....

reklama
Do góry