reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

A dzisiaj byłam na kontroli. Zapalenie krtani. Dostał sterydy. Mamy się pojawić we wtorek na kontroli kolejnej. Jeśli nic się nie poprawi to antybiotyk. :( no nic dobrze ze od początku go nie dali tylko próbujemy innymi sposobami i on to ostateczności.
To mój brzuch. Końcówka 15 tc
IMG_20180413_134453.jpg

Załączniki

• IMG_20180413_134453.jpg
    IMG_20180413_134453.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 549
reklama
Chybra jest jeszcze jedna książka, która dotyczy wszystkich grup wiekowych Self -Reg Schanker.Na fb śledzę stronę Dylematki -to matka która ma trójkę takich hnb, świetnie pisze o tym jak regulować emocje swoje jak i dzieci.Uwielbiam ją czytać.Dziś zaczęłam czytać tą książkę o złości, wprawdzie ona raczej tyczy się złości na starsze dzieci takie jak twój K ale złość to złość i już na początku czytania ciarki mnie przeszły jak zdałam sobie sprawę, że to faktycznie mnie dotyczy.Dziecko spowodowało, że wychodzą ze mnie najgorsze demony -nawet nie miałam pojęcia że nie i mnie są:(

Emol współczuję choroby:(

A wyglądasz super:laugh2:

Kasia to przecież zupełnie tak jak u mnie! Ale może lepiej zmierzyć się ze swoimi demonami i rozmawiać z osobami o takich samych doświadczeniach aby poczuć, że nie jesteś sama . Już na fejsie ją znalazłam:)

Ostatnia edycja:
Emol, pięknie wyglądasz! :) Zdrówka dla Arturka

Judith, mam takie samo zdanie jeśli chodzi o morze w pl. Do tego drogo, już wolę dopłacić i lecieć za granicę do super hotelu :)

My wczoraj wróciliśmy z mini wakacji przy granicy pl-cz. Oczywiście pojechaliśmy na przyczepkę z mężem, bo on do pracy, ale było super, odetchnęłam trochę od tego miasta, młody polatał po trawie :)

Kasia_831 - używam amarantusa od wielu lat w swojej kuchni. Są 2 rodzaje w ziarenkach, gdzie trzeba go obrobic termicznie. Ja dorzucam go do zup, gotowanych warzyw, nawet do jajecznicy dla męża. Jest też amarantus ekspandowany , który jest gotowy do jedzenia. Dorzucam go do owsianki. Dla synka dorzucam do zupy odkąd skończył 7 miesięcy.
Screenshot_20180414-083935.png

Załączniki

• Screenshot_20180414-083935.png
    Screenshot_20180414-083935.png
    71,4 KB · Wyświetleń: 600
Emol ładnie wygladasz. Zrówka :)

Kasia tez wczoraj zaczelam czytać tą książkę o złości..tez bardzo się denerwuje i muszę jakoś się uspokoić w końcu .

Chybra super, że zakupy udane :) My dzisiaj tez jedziemy cos kupić dla Igi na wakacje .

Tez muszę kupić ten amarantus jak ma tak dużo witamin, juz kiedyś o nim slyszalam ale nie zgłębiałam tematu ;)

Pogoda super, wczoraj pomylam okna, posprzatalam sypialnie, kuchnię, dzisiaj odpoczynek ;) jedziemy na zakupy a później Na działkę ciekawe ile Iga zje trawy :D:o

Pumelova, no właśnie nic nie robi, jak go położę na plecach to się ewentualnie przewróci na brzuch a po chwili jęczy żeby go podnieść. No masakra. A z leżenia na brzuchu się siada więc nie mam pojęcia jak on chce zacząć siadać [emoji23] sam oczywiście nie siada. Dzizassss

Dziewczyny wszystkiego najlepszego dla waszych 9-miesieczniakow! [emoji7]

Kasia daj znać jak te książkę się czyta bo też mam na nią ochotę [emoji5]

Aniek, nie czytałam wcześniej niestety,Twoja Maja to hnb? Jakby co to mam niestety spore doświadczenie w "hajnidach" więc mogę coś podpowiedzieć [emoji8]

Judith, fakt od paru lat trwa ta szajba parawanowa, każdy chce mieć własne M nad morzem i się odgradza. Co za mentalność.... No mnie szlag trafia [emoji58]

Emol cudnie wyglądasz!!! Tęskno mi za ciążą na maxa, ja to mam szajbę, mogłabym cały czas być w ciąży. Gorzej potem jak są już dzieci i się nie mogę pozbierać z rozumem ...

[emoji7]

reklama
No i jestem sama z dziećmi, mąż pojechał na imprezę, kurczę z chęcią też bym pojechała, bo cała nasza ekipa będzie, a wieki się z Nimi nie widziałam, no trudno, za tydz jedziemy na wesele więc może jakoś to odimprezuję:p

Cudna pogoda, K polatał u dziadka, a my z L byliśmy w galerii, kupiłam sobie strój kąpielowy hehe i to jednoczęściowy! No nie spodziewałam się, że będzie taki zajebisty i że w ogóle mi się spodoba, ale ogromniaste rozstępy wokół pępka zasłaniaA i jeszcze takie dżinsowe ogrodniczki na lato, a Mąż koszulę na wesele:)

Byliśmy też na spacerze wszyscy i zaraz idę siebie i chłopaków myć, a później piwko i Harry Potter :p A jutro grill na obiad u moich rodziców.

Heh włączyłam mtv rock i dzieci są takie ciche jakby Ich nie było.

Do góry