reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie. Wybaczcie że jest mnie tu ostatnio mało. Nie mam czasu czytać , a co dopiero odpisywać. Maja daje ostry wycisk. W dzień nie schodzi z moich rąk, a w nocy nawet wyjście do toalety to straszna rozpacz z jej strony. Zaczynam dorastać do myśli, że ona jest HNB.
Na dodatek Misiu miał zawody karate, to i więcej treningów. Przygotowuje się do testu trzecioklasisty i jeszcze na dodatek od jutra mam panów którzy będą robili taras. Nie wiem w co ręce włożyć, zważywszy że Maja na nich siedzi:-D
Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciorki.
Gratuluję nowych osiągnięć , umiejętności, zębów i miesięcznic.
Chorującym życzę zdrówka.
Abed najlepszego dla naszego bliźniaka, dziś mieliśmy 9 miesięcy❤
Będę się starała jakoś tu wskoczyć...

reklama
Artur już wstaje normalnie o 6.30 a nie o 5.30. Ale jeszcze bylaws normalna reseller I 9 Worcester tez sie polozylam. Idziemy dzisiaj do mamy, potem na kontrolę do pediatry. Muszę siebie i Artura ogarnąć.
Od tygodnia sliczna pogoda. Wczoraj wyszłam na 10 min bo żal nie skorzystać.

Pumelova rzeczywistoście napisałaś że jest starsza, pozno odp i już chyba nie do końca czytałam że zrozumieniem Jak podajesz suszone śliwki małej?

Aniek dużo siły dla Ciebie

Młoda śpi, ja idę na kawę i może pranie zrobię. Po południu mamy jechać z moją mamą do kuzynki pilnować jej brzdacow - 3 latkiego chlopca i 4 miesięczną dziewczynke. Może być ciekawie

Hej hej! Nie nadąże już za wami kochane! Akurat znowu czekam w kolejce to mam chwilę.
U nas dopiero dwie dolne jedynki i ostatnio dwie górne wyszły.
Za 2 dni Szymek kończy 9 miesięcy [emoji5]
Spróbuję was poczytać zaraz.

Chodzimy do fizjo i kobitka się śmieje że Szymek prędzej zacznie chodzić niż obracać się i turlać. No nic nie robi kurde... Babka mówi że zaburzenia integracji sensorycznej w pełnym rozkwicie i na 10 lat jej pracy to pierwszy przypadek, nie mimo rehabilitacji nic nie rusza do przodu.
Ale metodą prób i błędów powoli zaczyna wiedzieć w którą stronę z nim iść. Okazuje się że z napięciem mięśniowym wszystko spoko tylko on się tak boi zmiany pozycji że nie chce się obracać.
A siedzi i zaczyna stawać. No skaranie boskie.... Już Maja szybciej reagowała na rehabilitację...
Nic to czytam was dziewczyny, może się uda wbić w konwersacje [emoji23]

U nas biegunka od niedzieli. Wczoraj już było dobrze a dzisiaj na nowo. Podaję jej ertanol i doktorka przepisala smecte ale z tym to ciezko jej podać. Apetyt ma, brzuszek nie boli więc nie wiem czy to jakaś jelitowka czy na ząbki. Powoli już raczkuje ale jeszcze czuje się niepewnie i boi się. Coraz częściej wypiera się na wyprostowanych nogach i próbuje wstawać przy wszystkim. Kurcze w domu ogarniam cokolwiek jak ona śpi w dzień albo wieczorem, w ogóle nie mogę wyrobić się z niczym.

Pumelova, Abed wszystkiego dobrego dla Waszych kruszynek z okazji 9 miesięcy.

Dziewczyny ale macie fajnie z tymi zajęciami dla dzieciaczkow. U mnie w okolicy niestety nie ma nic takiego a do Wawy sama nie odważne się pojechać, może w wakacje jak już będzie troszkę większa to zrobimy sobie jakiś wypad do stolicy.
Mmag kup moze ors 200 hipp - to jedt w aptece, marchewkowy napoj, orsalit mozesz dodawac do jedzenia tez.

Wszystkiego najlepszego dla naszych 9- cio miesoeczniakow!!! Abed, Aniek:)

Pumelova moja E przez najbliższe 4 lata nie będzie miała swojego pokoju i niby mam ten komfort że jest z nami i mam kontrolę a jednak schizuje, zwłaszcza że na brzuszek się przekręca w nocy i nos ma prawie w podusi.Ale chyba takie dziecko już ma instynkt przetrwania bo jak tylko jej się kiepsko oddycha to daje znać że chce na plecki.

Judith czemu nie przepadacie za pl morzem?I co to jest ten amarantus?bo w książkach blw non stop się pojawia ta nazwa i nawet nie mam kiedy sprawdzić.

Monti, Chybra a moja nie przepada za bananem, no ewentualnie zje puree banana z jabłkiem.Ma to po mamusi -mnie lata zeszło zanim przekonałam się do bananów.W siateczce też próbowałam jej podać ale nie kuma o co z nią chodxi[emoji3]

Maziajka melisa nie zaszkodzi:) Ja też ostatnio na noc piłam bo mi się Advocat skończył[emoji16]

Ola banan ponoć wstrzymuje kupę ale u młodej nie zauważyłam tego.Może dlatego że je go małe ilości.Gruszka i śliwka działa rozluźniająco.A już widzę, że Pumelova wrzuciła co jest na co:)

Emol u nas dwa ostatnie dni były problemy ze spaniem, ani w dzień nie mogła się uśpić ani na noc, wczoraj to myślałam że zwariuje.Niby wiem że to przez zęby i świadomość tego powinna mi pomóc ale jak nie mam chwili dla siebie to mi odbija.Właśnie będę czytać książkę Kiedy twoja złość krzywdzi dziecko bo ostatnio mnie roznosi i mam ochotę wszystkim wpiep***.

Mmag18 wczoraj patrzyłam czy są jakieś zajęcia w okolicy gdzie mieszkam w pl, tak żeby miała na wakacje bo w pl będziemy ponad 5 tyg no ale niestety nie ma.Dziś z nią też byłam, zajęcia extra, świetnie przygotowana Pani ale młoda płakała chyba dlatego bo był okropny zaduch a ona nie lubi wysokich tempt.Ja sama wyszłam z okropnym bólem głowy.

Aniek możliwe że Maja należy do hnb.Jest taka książka High need babies William Sears.Może warto by poczytać żebyś miała jakieś narzędzia jak postępować z takim bobasem.Im wcześniej się zacznie tym lepiej bo ważne jest żeby umieć regulować takie dziecko.Jest po prostu bardziej wrażliwa i tyle, i trzeba nauczyć się z nią pracować.

Kasia amarantus to takie zboże, dostępny w opcji do gotowania jak zwykla kasza lub ekspandowanej. Czego to on nie zawiera, jest super zdrowy, żelaza ma 5x wiecej niż szpinak. Ja dodaje młodej do jogurtu, a teraz zrobilam ciasteczka wlasnie.
A no i jakoś tak nie przepadamy za pl morzem bo ja mieszkałam blisko więc swego czasu się przejadlo, do tego ci parawanowcy, szwindle na każdym kroku, pracowalam chwile nad morzem, co za masakra i nie chodzi o ilosc pracy a o podejscie tych „przedsiębiorców”. W miejscowościach „słynnych” jako wakacyjne destynacje pełno buraków się zjeżdża ja za tym nie przepadam (mielno, międzyzdroje itp) jak już lubię pogorzelica/niechorze, dziwnów/dziwnówek. No i pogoda wieczna zagadka, woda brudna, no ale ten szum [emoji12] no jest urok, muszę przyznać

Ostatnia edycja:
reklama
Kurde K był i jest HNB i na prawdę brak mi sił do Niego, jest najukochańszy na świecie i najwredniejszy, na prawdę cieszę się, że dziś mogłam od dzieci odpocząć. Ciekawe czy taka książka może dotyczyć też takich 2,5 latków hymmm.

Kasia ja okropnie tracę cierpliwość, na prawdę i staję się najgorszą wersją siebie, normalnie potworem:( I to właśnie w stos do K i mam ogromne wyrzuty sumienia.

No byłam dziś na zakupach i u fryzjerki , od 13 do 17:30 miałam odpoczynek od dzieci ufff, nakupowałam fajnych rzeczy i wydałam qpę kasy:p I w ogóle w lesie coś się działo i musiałam na około jechać, było mega duszno i gorąco i na koniec mnie mega burza złapała hehe czad.
Teraz piwko i dobranoc, a rano sprzątanie i jedziemy jeszcze na jakieś zakupy do galerii. A nooo ja tak szastam , bo zwrot dostałam :p

Do góry