reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dZiewczyny. Niestety muszę się z Wami pożegnać. Wczoraj miałam bole i dostałam zastrzyk a dzisiaj rano mnóstwo krwi i pecherzyk na majtkach. Po usg doktor stwierdził że faktycznie nie widzi pecherzyka...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Arrow - przykro mi Kochana [emoji17] [emoji17] [emoji17]. Tule mocno :-*

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
czyli żadna z was nie miała takiego problemu? czy nie zauważylyście mojego posta? :) za 2 godziny będę próbowała 'wbić' się poza kolejką do gina a jak się nie uda to wieczorem mam prywatną wizytę. naczytalam się w nocy o tej tarczycy i tylko złe sny miałam..
arrow współczuję :( szczęście w nieszczęściu że wszystko samo się oczyscilo

Hej dziewczyny
Arrow bardzo mi przykro ;( wiem jak sie czujesz, tez to przechodziłam niestety. Trzymaj sie kochana :(
Sandra, Megan dajcie znac co z wami

My mamy nosidełko babybjorn, ale tylko tata nosił w tym młodego, bo dosc pozno to kupilismy i młody był juz nie na mój kregosłup
Co do domku to ja byłam przeciwna budowie, dobrze mi sie mieszkało w miescie, ale teraz bym juz nigdy przenigdy sie nie zamieniła, mimo, ze do najblizszego sklepu musze odpalić auto i jednak do pracy tez prawie 40 min dojezdzam. Ale mega przestrzen i ogrod wynagradzaja wszystko. Mamy tez dwa psy duzych ras, w bloku moglabym o tym pomarzyc tylko. Jeszcze tylko przydałoby sie ten domek jakos zapelnic dzieciaczkami :)

Olokolo91 - są tu mamy tarczycowe. Z tego co pamiętam - anissima, ale nie tylko Ona.
Zastanawiam się, czy też nie zrobić sobie badań.

czyli żadna z was nie miała takiego problemu? czy nie zauważylyście mojego posta? :) za 2 godziny będę próbowała 'wbić' się poza kolejką do gina a jak się nie uda to wieczorem mam prywatną wizytę. naczytalam się w nocy o tej tarczycy i tylko złe sny miałam..
arrow współczuję :( szczęście w nieszczęściu że wszystko samo się oczyscilo

tsh idealne w ciazy jest kolo 1, idz jak najszybciej do endokrynologa, niech Ci cos na to przepisze, bo taki wynik jest bardzo zagrazajacy dla ciazy.

Arow :-( przykro mi ale dobrze ze samo sie oczyscilo.bedziecie mogli szybko postarac sie o dziecko.Trzymaj sie:*

Kasiulka moze tak nie znam sie do konca na chustach a szkoda mi wydac tyle kasy nie wiedzac czy w ogole dam rade z kregoslupem ja mam na prawde powazne schorzenia.

Aga jak ja dalam z badaniami Ty tez dasz:p a z tego co sie orientuje to do wiekszosci badan wlasnie trzeba byc na czczo a do glukozy to juz wg mnie tymbardziej.

Zonograja nic slodkiego no co Ty[emoji14]ja to nic kwasnego znowu.Na zapach cytryny mnie dzwiga.

A mlody oki mowi ze mu ogorek kiszony siadl bo go czul caly czas a wczoraj mieli na podwieczorek hotdogi w przedszkolu z ogorem.

010igov3fkey3mez.png

Maziajka - właśnie nie każde badanie z krwi powinno być wykonywane na czczo. Stąd wolę podpytać - bo zwyczajnie nie pamiętam jak to było wcześniej ;-)
Przy prenatalnym, gdzie będą pobierać min.10 ml, broń boże mam nie być na czczo ;-).

W piątek biorę wolne, bo chcemy ok. 12:00 wyjechać do Krakowa, więc postaram się, odpowiednio przygotować, co by przed wejściem do labo już nie fiknac ;-)

Ostatnia edycja:
Aga no ale z tych takich podstawowych ciazowych jak morfologia itp to trzeba niestety na cczo ja mialam rogalika przy sobie od razu jak pobrali to zezarlam.

010igov3fkey3mez.png

Hej dZiewczyny. Niestety muszę się z Wami pożegnać. Wczoraj miałam bole i dostałam zastrzyk a dzisiaj rano mnóstwo krwi i pecherzyk na majtkach. Po usg doktor stwierdził że faktycznie nie widzi pecherzyka...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo mi przykro :( wierzylam ze bedzie dobrze :(

Zatrzymali mnie w szpitalu a tel sie rozladował:) narzeczony za godzine do mnie przyjedzie[emoji14]wczoraj wieczorem dostalam znowu plamienia rozowego a potem pojawilo sie troche krwi , ja dojechalam do szpitala to lekarz powiedzial ze nie widzi plamienia , z dzidzia wszystko okej , serduszko ladnie biło ale mam zostac :) w nocy jak bylam w toalecie to bylo troche krwi na papierze ale moze to po tym badaniu . Teraz jest dobrze :) dostalam luteine , duphaston na wszelki wypadek ale dzisiaj powinnam juz wyjsc[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej. Trochę mnie nie było, dużo pracy, za mało czasu na odpoczynek przez co czuję się źle :/w niedzielę snułam się po domu jak cień, ciągle mi niedobrze.
Co do domu, nie mamy własnego,ale z "gminy" wynajmujemy i nikt nas stąd wyrzucić nie może póki płacimy, podobno z czasem można wykupić taniej,ale nie chcemy. W przyszłości kupimy coś większego (teraz mamy na dole salon , kuchnia , ubikacja, a na górze 3 sypialnie i łazienka + można zrobić schody i na poddaszu kolejna sypialnia), to szeregówka, za domem oczywiście mamy kawałek podwórka i pomieszczenie gospodarcze. Robiliśmy podejście do kupna domu 165m2, idealny dla nas, tylko nie wiem kto by to sprzątał :p ale zrezygnowaliśmy w ostatniej chwili i dobrze ;) przyjdzie lepszy moment na kupno.

Dziś mam wolne bo mam o 12:00 USG w szpitalu. Wczoraj zadzwoiłam się umówić i okazało się,że musi być na już bo w 10 tygodniu musimy zrobić badania prenatalne, a przed nimi musi być to 'termijn echo' zeby moc sie umowic na prenatalne, wiec na szybko dzis USG , a o 15:10 mam wizytę u lekarza rodzinnego,bo wszystko mnie swędzi, jakies okropne uczulenie i mam nadzieję,że coś mi na to da, bo nie wiem jak z tym wytrzymam drogę do Polski w piątek :/

Do góry