reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha Iga też chwilę się pobawi i zaraz szuka mnie i idzie tam gdzie jestem ..nic zrobić się nie da. Jeszcze teraz wszędzie gdzie się na chwycić to wstaje i np. Dzisiaj o nosiedlko wstała ale prawie się odsunęło i by upadła ale zlapalam no i tak ...

U mnie żłobek 400zl plus 9zl jedzenie codziennie. Patrzyłam na opinie, jakie jest jedzenie i ile pań-dzieci. jeszcze w kwietniu będę starała się o państwowy żłobek, a jak się nie uda to może zostanie z babcią albo moją siostrą, ja też codziennie nie pracuje to inaczej.

Kasia wspolczuje, niech te zęby już wyjdą..

Ja tam Emol się nie zazdroszcze ;) z jednym dostaje na głowę a jeszcze drugie bym miała zaraz mieć..nie, nie ;)

reklama
U nas zlobek tez jakies grosze wporownaniu do Was chyba z 400zl juz z jedzeniem.
Ale ja poki co moge sobie pozwolic na nie pracowanie wiec zostaje w donu mysle ze jeszcze rok na pewno...

Aha Ewella lacze sie z Wami Jagoda tez chwile sie pobawi a potem juz szuka mamy..

Misia a w Twoim przypadku kosiniakowe sie nie nalezy?

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czytam ale nie daję rady odpisać.
U nas już nie źle chociaż wczoraj był stan podgorączkowy. W nocy z niewiadomego powodu wrzeszczała ze 40 minut, aż zwymiotowała. Musiałam ją całą umyć, po czym po 2minutach zasnęła. Ręce opadają

Kylesa trzymam kciuki, chociaż jak w pierwszych nic nie wyszło, to teraz musi być dobrze.

Co do żłobków, to ja wam powiem, bo pracowałam w państwowym byłam na stażu i mimo że dzieci było dużo, to pań też sporo. Dzieci miały super. Plac zabaw, spacery, swoją kuchnię.
W prywatnym"klubiku" tylko rok robiłam i powiem wam , że nie chciałam dłużej... Niby mało dzieci(warunek przyjęcia, dziecko samodzielnie siedzi) ale pozostawiało wiele do życzenia, nie chciała bym tam zostawić dziecka... Tak że pytajcie o opinie przed podjęciem decyzji.
Cdn

Kasia moja tez tak ma ze wrzeszczy bez powodu...biedna ty.
1200 za żłobek!!! A niania nie wyjdzie taniej?
Mamusia moje kryteria to usmiechniete i radosne dzieci. No i odległość. Panie też wydawaly się fajne. Opinie. Ten żłobek co go wybralam ma w swoim zakresie opieke godzinową.
Aha moja mała lubi bawić sie trzepaczką do jajek :-) mamy też taki kolorowy płaski pilot do lampy ona go uwielbia. Wszedzie go zabieramy.
Emol jak za rok puscisz rodzeństwo to będzie taniej i zawsze lepsza adaptacja. Ja chodziłam z rok młodsza siostrą do żłobka. Planowaliśmy się nawzajem.
Poranna burza jak ja bym tak chciała:-(
Aha mama to najlepsiejsza zabawka :-D
Chybra mam Cię za speca w kwestji ćwiczeń. Ostatnio robie brzuchy i trochę ćwiczę. Po brzuchsch mega mbie boli kuz 5 dni... Nie wiem co sie dzieje nie moge zrobic nawet jednego. Polec mi proszę jakieś cw. Pliiisss

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na szczęście nie muszę iść do pracy. Mąż jakos dużo nie zarabia ale dajemy rade, na wakacje na mazurach ;) w sumie też możemy sobie pozwolić więc nie jest źle. W sumie to póki co nie wyobrażam sobie pracy... jaka sobie pomyśle że będę musiała ogarnąć moja 3, pozawozic do przedszkola/żłobka,ogarnąć mieszkanie i jeszcze do pracy iść to mi się słabo robi :/

Moja najchętniej to idzie siedzieć z siostrami ;) Sama też chwilę się pobawi ale siostry to najlepsza zabawa :)

Jutro dziewczyny idą do przedszkola. Niby fajnie ale ja juz się stresuje... Średnia w sumie ostatnio słabo znosi przedszkole. Zaczęła obgryzac paznokcie, płacze wieczorem że nie chce iść, jak ja odprowadzam to tez płacze. Juznawet zastanawiam się czy nie zrezygnować z przedszkola i od września nie puścić :/

Aniek przybij piątkę u nas ta sama sytuacja co u Was od piątku wieczorem. Idą górne jedynki, obie. Uszy zadrapane do krwi, w nocy gorączka, mały drzemie tylko na mnie. Z tym że z gorączką i bólem od syropów lepiej i nas działają czopki, gorączka spada na 6-7h. Odpukać dzisiaj w końcu trochę lepiej, jeden ząb się przebił, czekamy na kolejny. Padam...

U nas też górne się przebiły ale tak minimalnie. Zapowiada się ciężka noc bo co chwilę się przewraca z boku na bok, smoczek wypada i go niby szuka, jak jej go wsadzę to na kilka minut spokój. Chyba ją weźmiemy do nas do łóżka

reklama
My od 1,5tyg zmagamy się z choroba. Najpierw przeziębienie, później zeszło w stronę oskrzeli. Z czwartku na piątek nocka w szpitalu bo lekarka stwierdziła duszności i podejrzenie zapalenia płuc. Tylko strachu narobiła bo ostatecznie to infekcja górnych dróg oddechowych z obserwacja pod kątem zapalenia oskrzeli. Po niedzielnej kontroli mamy zielone światło do krótkich spacerów no i kolejna kontrola w czwartek. Mam nadzieję, że już ostatnia.

U nas też zębów jeszcze nie widać.
Pomimo choroby, Zosia rozwinęła się ruchowo. Ciągle przekręca się na brzuch i ustawia w pozycji do czworakow. Lubi leżeć na brzuchu i nawet na nim zasypia. Pełza ale bardziej do tyłu niż do przodu.

Dziwna sprawa bo odkąd się rozchorowała , gardzi smoczkiem. Ciekawe czy już jej tak zostanie :)

U nas żłobek też pewnie ok 1500-1600zl ale jeszcze wstrzymujemy się z wyborem , licząc na dziadków

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry