reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja mam fotelik Cybexa do 13kg. Mam zamiar w nim wozić dopóki głowa nie zacznie wystawać. Wtedy zmienimy. Takie są wytyczne. Ten fotelik jest w kształcie nosidełka, ale to normalny, atestowany fotelik, montowany na isofix. Z tego co słyszałam, to najlepiej jest kupować takie z jak najmniejszym przedziałem wagowym, montowane tyłem do kierunku jazdy. My z następnym pojedziemy do sklepu i dopasujemy do auta, bo to też jest ważne. Ja mam lekkiego pierdolca na punkcie bezpieczeństwa w samochodzie ;) szczególnie że będziemy dużo podróżować, no i teraz też codziennie jeździmy.

Emol, stały przelew to dobry pomysł, muszę pogadać z mężem :)

Mąż zajmuje się młodym, a ja leżę sobie w sypialni. Przed chwilą straszne się darł i już chciałam do nich iść, ale nagle cisza. Okazuje się że mąż włączył mu piosenki na youtube, a sam gra, nie ma to jak zabawa z tatusiem ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Katja nie odebrałam tego jako atak;) po prostu się zdziwiłam że się mnie pytasz czy nie chce zmieniac:D

Linoone mam ten sam cybex do 13 kg. No wlasnie mamy zmienić jak będzie głowa wystawac, a gdzie nam tam do tego:D

I też używam bazy isofix:) jeździmy samochodem kilka razy w tygodniu po centrum Katowic więc sporo używamy wiwc musi być idealny [emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana to nie atak tylko takie moje zdziwienie , bo moja to sie juz nie miesci ale ja mam w nosidelku, ty pewnie masz cos innego ?? Tak sobie mysle.

Joanna pokaz tez jaki to , jakos kurde jestem nie na czasie chyba ze od 0-25 takie istnieja...:)
Poranna burza ah no tak sie stalo i juz. Jak ty moglas przytyc w rota?:) masakra :) ja nie umialam jesc a pilam malymi lykami :) super ze dalas rade ! Wmol moja nie siedzi :( klucha jest.
Akurat mam go w domu bo prałam tapicerkę to jak jutro wyschnie to prześlę zdjęcia. [emoji4]

Linoone ja mam to samo jeżeli chodzi o bezpieczeństwo w samochodzie. Także na fotelikach dla corki nie oszzedzalismy i teraz tez nie będziemy. I tak jak piszesz, najlepszy jak najmniejszy przedział wagowy i jazda tyłem i dobrze jest przymierzyć w sklepie do samochodu. My właśnie będziemy zmieniać, już mamy zamówiony. Córka ma 9-36 recaro hero :)
Ola W. ciężka sprawa, ale ja też tak czasem mam że nie umiem do rana wytrzymać aż emocje opadną. Chociaż ostatnimi czasy już raczej po prostu się nie odzywam, ostentacyjnie go omijam, a on z rana z reguly przeprasza :)
U nas kolejna ciężka noc, ale i tak już lepsza niż poprzednia bo dzisiaj spałam jakieś 4h. Poprzednie noce mały 39 stopni gorączki i 2-3h snu. Mąż mówi że w tygodniu chodzi do pracy wiec nie może wstawać do małego. Niech mu będzie, nie chciałam się kłócić, ale jak teraz w weekend w ogóle do małego nie wstawał mimo że go budziłam to już miałam dość i rano się do niego nie odzywałam a przy kawie wygarnelam mu wszystko. Także aktualnie jest mega miły tylko co z tego jak ja i tak padam na twarz...

Ola to mamy ten typ faceta ;)

Joannaa24 pochwal się patentem na nocne odstawianie ? bo mój teraz częściej w nocy je niż jak był mały

pumelova to na długość my wyrywamy ;) my też jeszcze z wkładką niemowlęcą ;) i śpiworkiem ;) ale tyle go ostatnio noszę że cieszę się że mało waży :D

Linoone ja też na foteliku nie oszczędzam :) bezpieczeństwo najważnijesze

MaryH mój mąż ostatnio śpi na kanapie bo mały był chory i spałam z nim w łóżku, a teraz mąż chory ;) i nie wraca

Ola to mamy ten typ faceta ;)

Joannaa24 pochwal się patentem na nocne odstawianie ? bo mój teraz częściej w nocy je niż jak był mały

pumelova to na długość my wyrywamy ;) my też jeszcze z wkładką niemowlęcą ;) i śpiworkiem ;) ale tyle go ostatnio noszę że cieszę się że mało waży :D

Linoone ja też na foteliku nie oszczędzam :) bezpieczeństwo najważnijesze

MaryH mój mąż ostatnio śpi na kanapie bo mały był chory i spałam z nim w łóżku, a teraz mąż chory ;) i nie wraca
Mi Mały też się budził częściej, więc to chyba taki etap. [emoji4]
U nas to wygląda tak; Filip śpi z nami w pokoju (bo póki co tylko jeden mamy he he [emoji3]), ale w swoim łóżeczku. Tylko do karmienia biorę go do nas, a jak przysypia to wraca do siebie. Chwilę się pokręci, rozkopie i śpi.
Jak zaczął się częściej budzić to w pewnym momencie stwierdziłam; halooo, ile można karmić? Przecież to już nie noworodek. No i jak się obudzi to owszem biorę go do nas, ale nie karmię. Przytulę, pogłaszczę i jak zaśnie to wraca do siebie.
Efekty są takie, że wczoraj obudził się tylko o 3, a karmiony był przed 23, a potem o 6. [emoji4]
Oby tak dalej!

Gratis przesyłam zdjęcie małego śpioszka. [emoji6]
1518379541-f37ff9a7632ea772-aaaaaa.jpeg

Nigdy wcześniej nie spał na brzuszku. Coś mu się poprzestawiało. [emoji16]

Katja- oczywiscie przytylam juz po rotawirusie. W czasie to sama wiesz jak to wyglada.... Podczas rozkrecania laktacji zaczelam jesc sporo i szybko nadrobilam :). W czasie rotawirusa mialam puste piersi i juz myslam, ze to koniec.

Katja co do fotelika to my wstepnie szukamy z przedzialu 9 18.kg. nasz typ to recaro.optiafix.
Mam.pytanie bo chyba kiedya.pisalas ze Twoj syn bardzo choruje. Mieliscie robic badania. Wyszlo cos ??

Pumelova..pamietaj tylko ze glowa wyzancza granice bezpieczenstwa uzywania fotelika. My w zsszlym tygodniu wyciagnelsiny wkladke...bo spiworek i.kurtka pwodowalaly ze.jakos.wydawalo.mi.sie z ta wlaldka niebezpiecznie.

Ola w..mam nadzieje ze.niedziela.Wam.jednak uplynela.spokojnie.

Dobrej nocy dziewczyny.

reklama
Abed hehe przy noszeniu to zaleta:D

MaryH bidulko:*

Jenny u nas fizjo oglądał jak siedzi z wkładką i bez i kategorycznie z wkładką mamy jeździć bo bez to się zwija w kulke[emoji23] może w cybexach jest jakoś inaczej;)
Na warsztatach bezpiecznego malucha mówili że fotelik należy wymienic jak głowa się nie mieści a nie nogi. Zobaczymy jak będzie rosła jak to się będzie układało, nie.znam.sie, to pierwsze dziecko:p

Emol w naszym foteliku bez wkładki nie da się nie siedzieć a babel jeszcze nie siedzi ładnie.

Edit
2:20 po 2 kupach i noszeniu poddaje się, dziś nie śpimy.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry