reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja też nie umiem spać w dzień Linoone. W ogóle mam problem zasnąć nawet wieczorem, bo jak tylko zasnę to ona się budzi i tak mnie to wkurza że mój organizm nie chce zasypiac:D też mam spadek nastroju, wkurza mnie mąż, do tego zaostrzylam dietę a poprawa taka sobie. Jem od tygodnia bułkę wędline i wafle ryzowe. Jak mam jeść to aż mi niedobrze bo tak mam dosyć tego. Ale dziś ugotowałam marchewkę sobie bo Agatka jadla, to zjadłam w końcu coś innego..
Misia też się zastanawiałam nad skokiem ale my już mamy 32 tydzień to pod żaden nie podchodzi. Tylko że moja nie płacze w nocy ani nie marudzi, ona po prostu wybudza się jak zrobi w pieluche i potem sobie leży i gada. A ja się wkurzam bo nie zasnę jak ona nie spi.

Siły na nadchodzącą noc laski.

Chyba jutro skoczę pochodzić po sklepach tylko po to żeby pobyć samej - bo mój jest w domu to się zajmie bablem.

A najgorsze jest w tym wszystkim dla mnie to, że jak już się tak mega wkurze po 2h niespania w nocy i biorę ja na ręce i z takim nerwem bujam, i ona za chwilkę zasypia a mi się płakać chce, takie mam wyrzuty sumienia że się na nią zdenerwowalam.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova, ja też się wkurzam i tracę cierpliwość i tak samo mi potem mi wstyd..

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova u nas dziś 7 miesiąc :) może skok się przez chorobę opóźni, no nie wiem, ale tonie jest dla niego normalne. Spał 6-8 godzin a teraz masakra jakaś. Dobrze ze w dzień ładnie śpi 2x 2godziny jak rano wstanie to 3 razy.
Ja Wam powiem że się bałam że będę tracić cierpliwość ale jeszcze się nie zdarzyło. Jak płacze to jestem raczej przerażona że nie wiem co mu jest, z tym że on rzadko płacze bez powodu.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się w nocy zdarza jak jestem śpiąca to wychodzę z siebie. Ale Linoone cieszę się że nie jestem sama..
Misia gratuluje [emoji173] ale powiem Ci że jak Agatka była chora to były najtrudniejsze 2 tyg mojego życia, bo ona się czuła okropnie, budziła się sto razy dziennie a ja byłam w tym wszystkim z nią i się okropnie martwiłam. Nie martw sie, to minie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

abed zdrówka! dobrze że jest diagnoza, oby antybiotyk zadziałał.

To chyba czas jakiegoś przesilenia skoro większość ma podobne "problemy" z dzieciakami. Te wybudzenia nocne to może być też efekt zdobywania nowych umiejętności przez dziecko, tak coś mi się kojarzy. denerwuje się jak jestem niewyspana ale nie robi to na mnie niestety wrażenia bo od 4, 5 roku przespalam ciągiem bardzo mało nocy, starsza corka do tej pory potrafi się budzić i nie może usnąć przez godzinę. A najlepiej teraz jak Kuba zaplacze w nocy to ja budzi i mam dwójkę na glowie. chyba się starzeje bo nie robi to na mnie wrażenia, wychodzę z założenia że kiedyś się wyspie :p

pumelova ilekroć czytam co ty jesz to podziwiam, wiem że dla dzieciaczkow jesteśmy wstanie zrobić wszystko, ale zwyczajnie nie miałabym sily funkcjonować tak jedząc. obyscie wkoncu doszli w czym tkwi problem.

Mamy karmiące piersi czy wasze dzieci zawsze usypiaja w dzień przy piersi? Czy jedzą i usypiaja na rękach albo w łóżeczku?
do tej pory Kuba usypial w większości przypadków przy piersi ale powoli będzie się kończyć nasze karmienie i nie wiem jak mam go nauczyć zasypiać inaczej.

Ostatnia edycja:
Dziękujemy

Misia dla Was też wszystkiego najlepszego

Karuzela moja też przy piersi zasypiala A teraz jak większości karmię butle to przeważnie na niej zasypia albo jak zje to siada okrakiem na mnie i się przytula.

Ja chciałam od dzisiaj zdrowiej się odżywiać ale mąż przywiózł ciasto i drożdżówki wracając z pracy AAAA i pizzę na obiad zamowilismy bo w sklepie byliśmy i nie zdążyliśmy zrobić obiadu

To co piszecie to u nas było na przełomie roku do połowy stycznia. U nas to trwało 1,5 miesiąca.

Pumelova każdy ma jakieś granice. Też się denerwowalqm na Artura jak mi kolejną noc budził bo chciał smoczka i tak 20-30 razy. Na szczęście o. Już się odzwyczail od jedzenia w nocy. Widać to jak się nawet przebudzi (co mnie to budzi ale on nie płacze z głodu, chwilę popatrzy i idzie spać dalej.

Karuzela jak ja karmilam piersią i widziałam ze coraz mniej mam mleka to starałam się zaaobserwowac kiedy dziecko już aktywnie nie ssie i odkladalam go i z 1-2 min obok lezalam i potem wychodziłam z pokoju zostawiając swój zapach. Np zostawialam i koszulkę. Może to dziwnie brzmi ale tak nam powiedzieli na szkołę rodzenia i u nas się sprawdziło

Pumelova no choroba maluszka jest straszna, jaka by nie była. Też przeżywałam że nie mogę mu ulżyć, zwłaszcza że to pierwszy raz.
Karuzela też jestem zdania że się wyśpię na starość :) Grześ zasypia przy piersi, na spacerze, w wózku w domu jak go babcia wozi, w samochodzie (już coraz rzadziej) i czasem jak się przytuli. A dziś usnal u dziadka na kolanach, na siedząco.
Madzik najlepszego. Jaka wyzera, też dzis miałam, bo raz w tygodniu mam wolne od dziety :) następne w czwartek :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone, pumelova zdaję sobie sprawę, że jeśli kp to taka opcja nie przejdzie:)
Pumelova te wyrzuty sumienia są okropne...chcemy być idealne ale czasem się po prostu nie da.
KaruzelA mi szwagierka powiedziała żebym przyuważyła czy Emilka nie umie czegoś nowego po tych trudnych dniach i nocach, to może być coś drobnego ale jednak:)
U nas też noce kiepskie.Do 2 jeszcze jako tako pośpi ale później lipa, non stop jęczy, popłakuje.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jejku dobrze, że nie jestem sama, też trace czasami cierpliwość i jestem zdenerwowana a Iga później wstaje i tak ładnie się uśmiecha to mi smutno, że się Na nią wkurzam... Eh
Jeszcze jakiś miesiąc temu umiałam usnac w dzień a teraz jak mam okazje spać to leże i tylko myślę o wszystkim a zasnąć nie umie...

Karuzela, Iga w dzień zasypia tylko w wózku.

Misia, Madzik najlepszego na 7msc :*

U nas dzisiaj rodzinna impreza bo mąż robił urodziny, Iga oczywiście tylko ze mną chciała się bawić, jak tylko wyszlam z pokoju to był płacz i szła za mną ...ale usnela jak jeszcze siedzieli, właśnie poszli a ja jestem padnieta.

Spokojnej nocy !

Do góry