reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziewczyny ale Wam sie ten wirus zaczal od kaszlu/kataru? Jak rozpoznalysvie?

Abed tak robie. Staram sie go korygować jak cos robi krzywo, ale No nie zabronię mu przeciez. Jest mega silny, nie bede sie z nim siłować i zniechęcać, bo przedobrze i pozniej nie bedzie chciał stawać ;) wiec motywuje do tego raczkowania skoro juz i tak to robi, a w innych rzeczach nie przeszkadzam, ale poki co nie chwale go za to ;)
Natomiast miałoby było z jego strony gdyby No zaczal sam trzymać butle [emoji23]

Liuli troszke sie chwieje, ale ja sie nie moge nadziwić, ze soe podniósł. I ze tak wytrzymał. Mam nadzieje, ze w kwestii nauki bedzie równie zmotywowany [emoji23]

Linoone ja miałam wczoraj czy przedwczoraj pdoobnie. Tez afera bóg wie o co. Dzis było ok. Niewiele marudził

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
We wroclawiu opiekunka podobnie około 3 tys. Cene znam tylko z grupy na fb to nawet nie ruszam tematu ..

Jeny ciesze się bardzo. Dzięki temu rozwinę się zawodowo, a warunki tam będą super, mieszkanie widziałam bo jest tam już koleżanka i to będzie podobny standard. Zresztą po sąsiedzku. Mój nie-mąż [emoji6]jest bardzo bezproblemowy jeśli o to chodzi. Z resztą jego firma tam wysyłała wielokrotnie (inna). 3 lata temu byłam w Chinach na miesiąc to pojechał ze mną. Poza tym mamy zapewnione loty. Ogolnie muszę korzystać bo jako pani domu to ja się nie sprawdzam [emoji12]

U nas przedmieścia Bielska a cena jak dla mnie kosmiczna 880 zł bez wyżywienia za żłobek. Mam nadzieje że chociaż starsza córcia zalapie się do publicznego przedszkola bo inaczej na waciki z mojej pensji nawet nie zostanie ;(

Pumelova - Wage nadrobicie, gdy corka zwalczy infekcje. Moj syn podczas choroby przybral przez 5 tyg. 200 g. Po antybiotyku nadgonil i w 3 tyg. przybral 430 g. Rozumiem Twoj smutek. Czu otrzymaliscie zalecenia dot. karmienia ?

Ola W - Super silny chlopak!

Syn po 3.5 miesiacach rehabilitacji osiagnal umiejetnosci zgodnie z wiekiem. Jestem z niego bardzo dumna. Zostal pochwalony przez rehabilitantke. Co prawda nie jest tak sprawny, jak niektore Wasze dzieciaczki, ale na to jest czas.

Czy ktoras z Was planuje zostac w domu z dzieckiem ? Ja bym chciala wykorzystac caly wychowawczy tj. 35 miesiecy. Dodatkowo mam 3 miesiece urlopu po macierzynskim.

Poranna burza gratulacje!
Pewnie, ze jest czas! Ważne, zeby robił to wszystko dobrze :) super, ze tak szybko nadgonił! :)

Ja bym BARDZO chciała zostac w domu z synem albo chociaz wysyłać go do zlobka na 4h max, ale niestyy... kredyty... :/ same sie nie spłaca.

Poranna burza ja tylko rodzicielski do konca pozniej zalegly urlop za 2016 i 2017 no i część za 2018.
Super postępy [emoji6]

Abed nie, nie wróciłam :) ale uwzględniają moją osobę w planach :) tzn proponują, jeszcze nic nie podpisywałam [emoji12] wracam jakoś we wrześniu [emoji33]

Judith a no właśnie- super opcja :) ja bym się nie zdecydowała bo dość mocno mnie tu trzyma, ale zazdroszcze! Może wam się spodoba i zostaniecie :)

Jenny ja mieszkam w małym mieście(75tys mieszkancow), teraz sprawdziłam na stronce i płacimy 600zl bez dofinansowan. Czyli przeliczylam się z tym 1200. Jak będą dofinansowania to 460.
Tak ciocia nas leczy. Dzieki Bogu bo pisze do niej 30 razy dziennie i osluchujemy się w domu a nie w przychodni [emoji173]

Ola u nas był katar a potem kaszel i tyle. Ale my byliśmy u mojej kuzynki parę dni wcześniej i ona byka chora tylko nie raczyla powiedzieć nam o tym ....

Poranna burza na razie mamy się nie przejmować wagą dopóki nie wyzdrowieje. Ja się tam prawie rozplakalam z tego powodu więc potem ciocia do mnie dzwoniła że to normalne przy infekcji, Agatka ostatnie dni mnjej jadła to fakt. I że jak nie będzie przybierala to jej damy jakiś specyfik który można łyżeczka podawać kaloryczny (bo mówiłam że ona z butli nie pije). Gratuluję osiagniec. My się chyba cofniemy przez to niecwiczenie.
Ja nie chce zostać w domu bo nas na to nie stać w dłuższym okresie czasu. I ja sobie nie wyobrażam wypłaty nie dostawac, nigdy mi mąż kasy nie dawał.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Judith_ przepraszam coś pomyliłam ;) ktoś tu pisał że wraca od stycznia i jakoś źle mi się skojarzyło

Pumelova będzie dobrze :) mała wyjdzie z tego i zacznie jeść :) cóż taka nasz rola że martwimy się o te kruszki nasze :) trzymaj się, a cioci zazdroszczę ( pozytywnie) to że nie musicie łazić po przychodniach duży plus

Do góry