reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Patuszka zaczynałam od 1/3 łyżeczki do butelki.Następnego dnia 1/2,kolejnego już całą.Teraz daję nawet 3 t.j 3 miarki które znajdują się w mm.Ja też używam coccolino (w uk nazywa się Comfort),uwielbiam ten zapach:)
Inka a nie da się jakoś zażegnac tego konfliktu?
Aniek jakoś nie używam u nas tego słowa SKOK.Po prostu podchodzę do tego w ten sposób że ma swoje humory:)A propos tego nerwowego spania Mai to poszłabym do fizjo.Mi powiedziała że to może też mieć związek z wnm.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia jeśli nie widzisz nic niepokojącego to nie idź:)Co do @ to powinnam już dostać mam dni płodne dopiero.Jestem kompletnie rozregulowana.
Mamusia masz rację co do tego że układ trawienny jest jeszcze nierozwinięty.Dlatego ja tak powolutku ze wszystkim.
Pumelova u mnie też by nie przeszedł brak karmien w nocy...myślę, że to przyjdzie naturalnie.Np zawsze karmiłam o 2 i o 5.30...a teraz już 5.30 przesypia i karmię dopiero o 7.
Super że możesz tak polegać na mężu że odpoczywasz jak on jest hehe Wczoraj wyniosłam w końcu 5 worków śmieci, sąsiadka została z Emilką.Już mam dość bycia samą z nią, lekko nie jest:)Ale jutro tatuś przyjeżdża, już właśnie jedzie na prom:)

Ola to fakt :D

Monti dlatego nie warto się martwić:)

Kasia831 u mnie każda noc w sumie inna.
Wystarczy mi fakt że jest w domu, jak mam dosyć albo chce się wykąpać jak normalny człowiek to mogę mu zostawić dziecko. Odpocznę psychicznie[emoji173]
Super że jutro już przyjeżdża Twoj. Tyle dni nie wyobrażam sobie bez faceta.

Właśnie wyczytalam, nie wiem ile w tym prawdy (szukałam czy moje dziecko nie śpi za dużo w dzien) że dzieci w tym wieku powinny mieć 3 drzemki w ciągu dnia ok 9 12 I 16 i że powinny trwać godzinę żeby miały dobry skutek. Jak się obudzą wcześniej to należy uspac tak jak w nocy, bo inaczej dziecko jakoś 'przetrwa' do następnej drzemki. I że im lepiej dziecko śpi w dzień tym lepiej śpi w nocy. Jak nie ma drzemek to jest tak zmęczone że będzie źle spało w nocy... I tak do 8/9 miesiąca.
Co sadzicie?
Ja się właśnie zastanawiałam bo Agatka najchętniej to by spala przedpołudnie popołudniu i koło 18 i się martwiłam czy może jest tak senna bo ja głodze[emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova uważam że każde dziecko ma swój rytm.Owszem, czasem trzeba go uregulować bo to my jesteśmy rodzicami i my rządzimy ale jak dziecko nie chce spać bo najzwyczajniej tego nie potrzebuje to nie zmusisz, wywołasz tylko gniew dziecka.

Misia ja nie byłam u fizjoterapeuty , ale też czuję jakąś powinność bo może czegoś nie widzę? Zastanawiam się nad tym może w styczniu pójdę do kontroli. U neuro byłam bo pediatra (nie nasz prowadzący) spanikował [emoji28]

My teź mamy tą piłeczkę oball a w zaadzie dwie ta grzechotkę i większą bez niczego, moja woli tą bez niczego [emoji848]

Pumelova ja też czytałam że im lepiej dziecko wypocznie w dzień tym lepiej śpi w nocy, u mojej się sprawdza. Też czytałam o 3 drzemkach w dzień ale nie wiem ile mają trwać moja śpi około 40 min no czasem godzinę ( albo 2 jak są teściowie czyli cały ich pobyt u nas [emoji23])
Zazwyczaj robi się senna koło 2h po jedzeniu. Ostatnia drzemka koło 16 później juz tylko zabawa kąpiel amciu i spać :)

Chcieliśmy dziś zaszczepić moją kruszynę ale okazało się, że akurat tej jednej jedynej szczepionki przychodnia nie prowadzi i mam sobie kupić, a na 2 poprzednich wizytach mówiłam że tym szczepimy eh nie lubię tej przychodni. Dobrze, że mamy prowadzącego pediatrę w luxmedzie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova- ja kupowałam te worki próżniowe na allegro. Oliwia sklep z tego co pamiętam.
Mój ma gdzieś takie normy. Spać nie będzie i koniec. Także ja uważam, że nic na siłę.

Hymmm Pumelova coś w tym jest. L ma 3 drzemki i w nocy śpi w miarę ładnie.

Nakupowaliśmy już resztki na Święta i do domu parę rzeczy jak czajnik, opiekacz, termos, jakoś ostatnio wszystkie nam się popsuły.
A rano z L do przychodni, oby dr była ( jesteśmy zarejestrowani, lecz kiedyś też tak było i nie przyszła). Poszła bym wczoraj, ale wczoraj i dziś w ogóle pediatry nie było. Masakra... Kurde żeby noc była spokojna dla L, aż mnie boli jak słyszę ten Jego kaszel.
No nic. Dobranoc:*

reklama
Pumelova co ja bym dala z 3 drzemki po godzinie :-) marzenie... Moj spi po 15 minut, ale spi ladnie w nocy, czasami nad ranem po karmieniu nie moze usnac...

Chybra spokojnej nocy

Ja wlasnie skonczylam robic uszka i pierogi :-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry