reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

My po fizjo. Artur ma zbyt sztywne przeguby. Nie wie że ciało ma osobno chodzący tułów i osobno biodra z nogami. Chce robić ale całym ciałem. Dostaliśmy dwa ćwiczenia, nosić mamy go inaczej aby był skrecony i do kontroli w połowie stycznia. Brzuszek ma mocny i dziwi się ze kiedyś uwielbiał brzuch a teraz niechętnie. Jak go ulozyla jak do raczkowania to się trzymał i mówi że on ma predyspozycje już do raczkowania ale nawet nie jest świadomy bo jest sztywny.

reklama
Aniek camilia to krople Ziołowe na ząbkowanie dla niemowlaków :)

Dziewczyny co do tego zatrzymania w rozwoju to ja tez takie mam czesto. Ale zalezy jak długi cos takiego idczuwacie. Bo podobno przy skokach moze sie wydawać ze dziecko ma wręcz regres

Emol i jak po wizycie? Jak wrażenia? :)

Kuba mi nadal śpi! Cos niesamowitego

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Emol, ja niestety nie jestem już w stanie zasnąć w dzień. Nawet jak młody śpi, czy przyjdzie moja mama i się z nim bawi. Nie umiem zasnąć.. ale czemu nie, możemy się kiedyś spotkać żeby się pobawili. Jak mój trochę bardziej ogarnie swoje ciałko [emoji6]

Gdzie byliście u fizjo?

Mój od rana się awanturuje bo go zmuszam do ćwiczeń.. milutki poranek. A mąż śpi i nie wiem jakim cudem nie słyszy tych wrzasków [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie.
Ja od 7.00 na nogach. Chłopaki odprawione, śniadanie zjedzone, pomopowałam i obudziłam brutalnie moje dziecko. Nie ma spokojnego spania w dzień, trzeba spać w nocy. Była bardzo nieszczęśliwa, to wzięłam ją do wanny do kąpieli i ona mi tam przysypiała bidula. Położyłam ją w końcu(tyle z moich postanowień) a ja czekam na koleżankę, przyjedzie na kawę. Potem po młodego i jakieś zakupy.

Emol kurcze, nawet nie wiedziałam że bobas może nie wiedzieć takich rzeczy. to dobrze że poszliście. Muszę teź Maję zapisać. Ile kosztuje wizyta?

Ola w dzięki, muszę do apteki podjechać.

Linoone ja bym spała tam gdzie usiądę. Ostatnio u fryzjera przysypiałam.

Miłego wtorku kobiety.

Linoone moj maz tak samo spi obok maly placze a ten nic. Skoro juz masz go w lozku to nie odkladaj do lozeczka. U nas byl czas ze co 2h jadl, zaczelam go zostawiac w lozku i odkrylam ze wystarczy smoczek i spi dalej. I teraz spi 3 czasami 4 h i wrocil do siebie :)

Aniek to juz sukces jakis :) ja bym jednak jak spi nie spokojnie lekarza sie poradzila

Emol to zaraz zacznie raczkowac :-)

Ewella ja też pod pajaca nic nie zakładam, temp podobna, na to śpuworek bez rękawów [emoji5]

Aniek moja po urodzeniu uwielbiała leżeć na brzuszku, ale odmieniło jej się to między 2 i 3 miesiącem był bunt zupełny. Jak ją kładłam to od razu ryk pomógł nam piesek bebo ( taka zabawka co się rusza gra i swieci) może coś podobnego puść Małej jak będzie na brzuszku? Oczywiscie nie zmienilo sie od razu ale teraz leży i pół dnia nawet.

My nie mamy ochraniaczy ale przez to że Hanka śpi w śpiworku to nóżek tam nie wepcha.
Byliśmy wczoraj u ortopedy, doktor powiedział że się pożegnamy, mamy przyjsc dopiero 2-3 miesiace po tym jak zacznie chodzić bo bioderka już są w pełni wykształcone.
Ale noc koszmarna. Moje dziecię obudziło się o półbocy i nie chciała spać w swoim łóżeczku. Zasypiala mi na rękach a jak odkładałam to w ryk i tak w kólko ale to taki ryk ze jeszcze takiego nie bylo. Musiałam wziąć do siebie i od razu zasneła.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Linoone słyszy słyszy tylko wie że ty jesteś i sobie poradzisz;)
Emol to faktycznie...jak 10gdz Arturek śpi to można wstawać o 6.40. Moja dziś obudziła się na mniam mniam o 3 a później dopiero o 8.40[emoji16]jestem w pełni usatysfakcjonowana:)
Jak byłam u fizjo to powiedziała że 60% niemowlaków ma obecnie problemy z asymetria, wnm itp i nie wiadomo czemu.Powszechna opinia jest taka że mają to dzieci przenoszone ale jak widać to nie reguła (aczkolwiek moja 2 tyg po terminie jest)
Wiecie co...tak z perspektywy czasu patrząc to ja chyba nie nadawałabym się na kp.Miałam moralniaka, że nie powalczyłam ale teraz widzę że chyba nie dałabym rady...bo przy kp zdaje mi się jest 0 stałej organizacji a ta kto wiem że teraz mam pewne 3,4 gdz w ciągu których mogę wyjść i ona nie będzie płakać z głodu, w ciągu których mogę cokolwiek zrobić w domu...
Aniek krzesełko wrzucam na zakupowy.Życzę Ci żeby w końcu udało ci się ogarnąć Maję bo tak żyć na dłuższą metę się nie da:*
Kurczę zauważyłam dziś że młoda ma opuchnięte paluszki u rąk...myślicie że to.możliwe,że od trzymania ich non stop w buzi?

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Ooooo bebo jest cudowny! L od ur nie nawidził leżenia na brzuchu, odkąd zaczęliśmy rehabilitację mu się na szczęście zmieniło:blink: No i odkąd się przekręca na brzuch to już w ogóle by tak tylko leżał, a ja mam mu na to zbytnio nie pozwalać.

Wiecie co? Naszło mnie ostatnio na przeglądanie tych pierwszych zdj z galerii naszych dzieciaczków, o rany, przecież to było dopiero co ;-) ;)

Ostatnia edycja:
Hej,

Czy Wam też się dzisiaj tak spać chce? Ja ledwo na oczy widzę:/ rano byłam na kontroli z Natka i ufffff jest zdrowa :)
Zrobiłam zakupy w Tesco i oczywiście zostawiłam mleko w aucie A tak bym się kawy napila ...

Miłego dnia

reklama
Linoone myślę że udaje ze nie słyszy :) gabinet promyk.

Aniek też nie wiedziałam. 130 konsultacja

Abed właśnie musi się rozwinąć się z odwracanirm to może i zacznie szybko raczkowac. Ależ on jest marudny.

Do góry