reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova zapytam o Twój problem tej pani co do mnie przyjdzie mogę? Może coś poradzi.

Ola W no no szalejecie z tymi zębami ;) super :*

Liluli oby szybko gorączka u Was spadła ;*

Ja też chciałam znieczulenie i cały czas im o tym mówiłam ale u mnie to od 5cm do pełnego rozwarcia minęło ok 10min więc już szans nie było trzeba było rodzić :D

Wczoraj Iga super pływała na basenie, tylko nurkować nie chce bo jest wrzask ;) dzisiaj też mieliśmy iść ale jakiś kaszel u niej słyszę i raczej zostaniemy w domu dzisiaj.

reklama
Ola szalejecie z zębami. Ja już dawno mam gulke na prawym nadgarstku i najlepsze jest to że jak byłam u ortopedy to zapomniałam o tym, a teraz mam w marcu.
Liluli no biedny Szymuś.
My tzn ja i Grześ bo męża nie ma, idziemy dziś na 18 do koleżanki co ma roczna córkę. Może być ciekawie.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

A w ogóle to rozmawiam z mężem kiedy to będziemy rozszerzać dietę Igi, ze po nowym roku i w ogóle mówię mu co w necie poczytałam a on do mnie no bo wiesz ona już jadła krem z dyni :o zatkało mnie ! Na szczęście taki bez żadnych przypraw bez niczego bo szwagierka taki przyniosła miał być dla nas a sami mieliśmy sobie przyprawić bo oni nie używają przypraw.

Misia udanego spotkania :) Grześ na pewno będzie koleżeński :D

Ola W.idz najpierw do ortopedy,sprawdzi co sie dzieje .

Integral Szymek tez od wczoraj tylko na rekach ze mna. I spal w nocy tez ze mna.
Dobrze ze jeszcze tylko jedno szczepienie i do 12mcy spokoj.

Agniesia86 na katar podobno super sa plasterki aromaktiv

Misia milego wieczorku [emoji5]

Pumelova i co teraz z tym kanalikiem. Da sie to jeszcze jakos odetkac?

Ewella to teraz bedziesz wczesniej rozszerzac diete czy czekacie?

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny:)
Melduję że z teściową ok:) no chyba że w poniedziałek wywali nam jakąś kawę na ławę:)
Ola ja też od 2 miesięcy mam problem z lewym nadgarstkiem-boli...
Co do kondycji psychicznej już myślałam że jestem sama...non stop bym ryczała i osądzała siebie że nie jestem perfekcyjną mamą, wczoraj płakałam jak szalona dlatego że teściowa i R usypiali po południu Emilke a to przecież moja bajka...ehh
Następnym razem będę rodzić też bez znieczulenia,tylko gaz i basen:) do 4cm byłam w domu, zdychałam i w między czasie jadłam tartaletki z truskawkami-śmiesznie było hehe jak przyjechałam do szpitala po 5 gdz takich bolesnych skurczy to darłam się już w nieboglosy żeby mi coś dali i przynieśli mi.....paracetamol[emoji23]wtedy myślałam że pozabijam ich.Najgorszy ból był jak leżałam 2,5gdz pod ktg i nie mogłam chodzić, ale jak już wstałam i mnie zapeowadzili do sali z basenem to było lżej.No i jak gas dostałam to od razu ściągnęłam bluzeczke,legginsy,biustonosz i majteczki i bez wstydu wskoczyłam do wanny[emoji16]czułam się jakbym wypiła butelkę wina,super jest być na haju jak się rodzi:) Z perspektywy czasu tak sobie myślę że miałam piękny poród z cudownymi położonymi, które nawet mi świece pozapalały i pogasiły normalne światła żeby "romantycznie" było hehe
Wit c podaję, 5 kropelek dziennie
Teściowa poprała, poprasowała, pogotowała,jedyne co mnie wkurza to by Emilke ubierała w 5 warstw ubrań,nie dociera że dziecku ciepło no ale mówi mi że 30 lat temu uczono ich tak że jak dziecko ma zimne rączki czy stópki to już jest organizm wychłodzony i trudno jej zmienić poglądy.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

No i Leoś miał jakieś jazdy do 1 , Boże ja już nie miałam siły i mąż z Nim chodził. Co odłożenie do łóżka to darcie. Ale gorączki nie było, to wyglądało tak jakby go brzuszek bolał i jakby brakowało mu bliskości. Ciekawe jak dziś będzie. W ciągu dnia niby ok. Teraz śpi, a K przyszedł do mnie się przytulić i śpi na mnie:laugh2:

Dziś odkurzanie, mycie kominka i na reszcie spięłam pupsko i porobiłam zdjęcia wszystkim rzeczom na sprzedaż i zrobiłam pierwszą paczkę ubranek na sprzedaż, 50 szt. Wstawiłam je na olx i na kieleckiej grupie, to teraz czekamy, na prawdę się postarałam:laugh2: A i tak te moje aukcje gdziekolwiek raczej powodzenia nie miały heh.
Boże jaka jestem zmęczona, a usnąć nie mogę.

Rany poród... Co Wy? Nie macie co wspominać? Hehehe , ja nie chcę tego już nigdy przeżyć, drugi poród, milion prób wołania o znieczulenie, gaz , położna mająca mnie w pupie i każąca mi samej rodzić , a ićta w pierony.

Ostatnia edycja:
Aaa byłam wczoraj u lekarza z małą bo mi.robiła tydzień zielone kupy ale jest ok już.I lekarka mi powiedziała ze w tym okresie niemowlaki mogą mieć non stop katar,że to nie tak jest jak u dorosłych że po tygodniu przechodzi.Bo moja ma już z miesiąc ale już się jej kończy.Co do centyli to ona nawet nie jest w 3 centylu ale czytałam dużo na ten temat i po prostu ona należy do mniejszości tych dzieci,które po prostu z natury są małe i jest to uwarunkowane genetycznie.Dlatego lekarz mi powiedział że on w jej przypadku nawet nie patrzy na te siatki bo skoro rodzina R ma 150 w kapeluszu to nie.możemy spodziewać się po dziecku że będzie inne,najważniejsze że zdrowa.

Ja się zastanawiam co zrobić z ubrankami...bo mnie korci żeby.mieć drugie hehe
Powiedzcie mi czy przy tych jednoskładnikowych tabsach macie normalny okres?bo 2 razy miałam najnormalniejszy na świecie a teraz tylko jakieś skrzepy...A dwa dni temu śniło mi się że w ciąży jestem[emoji33]

reklama
Do góry