reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Cześć dziewczyny
wpiszcie mnie na wizytę 03.12. godz 10,20 :)
U nas też już wiedzą wszyscy. :)
Ja jestem niebieskooką blondynką ( nie farbuje włosów) karnację mam dość ciemną (wiem dziwne) Rysiek mój ma brązowe oczy , ciemną karnację, włosy też miał ciemne ale d tego roku włosy mu się robią takie po mamusi :)
Rysiek powstał przed owulacją zaraz po miesiączce teraz to samo :)

reklama
Jeju dziewczyny ale mnie wzielo zjadlabym takie cos mega slodkiego jakies ciasto smietankowe z toffi o maj gad! Chyba zwariuje:D

010igov3fkey3mez.png
Właśnie robię ciasto kajmakowe krówkowe z bananami :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Hej dziewczyny! Jestem tutaj nowa :) 2 dni temu dowiedzialam sie o ciazy o ktora staralismy sie 5 cykli w tym jeden ostatni przy pomocy clostilbegyt i sie udalo. Dzis bylam na wizycie u ginekologa po @ wychodzi ze to 5t3d mialam 19.10 a po wielkosci powiedzial i ma USG mam zaznaczone Zaraz wracam. 4t1d a ma wielkosc 1.1cm przeciez to chyba o wiele za duzo co? Powiedzcie mi ile powinno miec malenstwo? Kolejna wizyta za 2tyg juz u lekarza prywatnie ktory bedxie prowadzil mi ciaze, teraz go niestety nie ma przez 2tyg ;(

Aluska te 1,1 cm to wielkość pęcherzyka, w 4t1d jeszcze nie widać zarodka ;) ja byłam u lekarza w 4t3d i też był tylko mały pęcherzyk ;) na dzidzię musimy jeszcze troszkę poczekać ;) a tak poza tym... gratulacje ;)

Aga możliwe.. wczesnisj miałam 3 dni w okresie @ potem po usg jeden dzień (8tc) i teraz w dniu kłótni plus dzis, dzień po przytulankach.
Jakbym nie mogła sprawdzić serduszma to bym zwariowala.
Do szpitala mogę jechać w każdej chwili, na wczesnym emergency mam kartę otwarta nawet. ale jedyne co to usg a to, że z maluchem Oki to juz wiem.. Nie pomogą mi póki co, jedynie lezec..
Nie sądzę by krwiak mógł powstać nagle a kosmowka to juz by były krwawienia/ plamienia silniejsze.

Fotel wcześniej nic mi nie da w sumie, bo nadzerki czy inne polipy i cuda w ciazy się nie tyka.. może być infekcja ale to już dostałam zalecenie, by na wszelki wypadek zaaplikowac 3 dni pod rząd clotrimazolum, mam w kremie taki z aplikatorem od lekarza. nie zaszkodzi na pewno a może pomóc bo coś mnje podpieka. całego nie zaaplikuje bo sis bojd..

Teraz chodzę do wc i nic, cisza.. U mnie to jest jedno, dwurazowe i koniec.

Wyczytalam, ze od świeżej macicy może tak być jak się teraz powiększa.. byle nie panikować.. leze dzis. nakaz męża..wariuje od tego ale co zrobić. zwiekszylam dupka do 3.

Surowke maz dzis robi, nawet niedługo tylko syna przywiezie z przedszkola. mam ogromną ochotę, to takie kwasno słodko ostre wychkdzi. a zjadlam przedchwila polskiego języka kokosowego mniam..

Na wekeend u nas strucla ze śliwkami, makiem i marcepanem od razu zrobię strucle makowa na święta i zamroze albo maz z cora będą robić..

Wyjelismy dzis ze strychu choinkę imdekoracje. mąż tylko musi okna pomyc i można izdabiac w sobotę. w uk ubieramy choinki i stroimy okna, pokoje na 1 grudnia.

Maziajka.. ja bym zjadła Marysienke.. tez mam ochoty na takie dziwne słodkie ale na mięso również :)

Lilith lez i wypoczywaj !! A jak w poprzednich ciazach tez mialas takie brudzenia??
Mnie bierze tylko na slodkie i w ogole znalazlam takie pyszne pomarancze w sklepie slodziutkie i jem z 3 dziennie :D totalnie mi sie smaki pomieszaly normalnie wole kwasne ogorki kiszone, cytryne, pomidory teraz totalnie.odstawione.Miesa niestety nie jem zadnego...moja siostra tez jest w ciazy i ona tylko kurczaka kogla jesc ..teraz juz jej przeszlo bo to koncowka jest.

I na lody albo bita smietane mnie bierze dzis kupilam w biedrze bakalioweee mniam!!!

010igov3fkey3mez.png

reklama
Mnie przeraża ze mam cały czas ssanie w zoladku. Staram sie jeść zdrowo, choć różnie mi wychodzi ;(. Dużo zrzuciłam przez ostanie 1,5 roku nie chciałabym wracać do poprzedniego wyglądu. Zaraz dostanę tabelkę so uzupełniania cukrów to wyjdzie co mogę i ile moge. W tym momencie bardzo sie pilnuje ale widzę ze jem więcej niż przed ciąża.

Lilith fajnie ze masz w domku męża i rozsądnie myśli :D

Do góry