reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola W też mnie zastanawiało to z tą mascia - bo mi też ja lekarz polecił. No i racja, jak Agatka nie śpi to nie poczytam. Wybacz :* ale jak zaśnie na cycu to z 2 rozdziały poczytam. Teraz np mąż idzie na squasha więc wieczorne karmienie będzie z książką [emoji6]

Kasia831 jasne, tez by mi się źle czytało w innym języku. Ale ściągnęłam sobie apke do nauki angielskiego więc może się skuszę na jakąś ksiazke.. bo jak wrócę do pracy to już nic nie bede ogarniać[emoji85]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agniesiam86 mam to samo jak mój w domu to nic nie zrobione [emoji23]

Kasia ja liczę osobno [emoji12] siódmego każdego miesiąca dochodzi nam miesiąc (mamy już 4) a w każdy piątek dochodzi kolejny tydzień (jutro skończymy 18 [emoji7])

Liluli najlepszego! 4 miesiące[emoji173]️

Kasia, czytałam że dzieci potrzebują pobudek nocnych do prawidłowego rozwoju, przejdą jej niedługo takie pobudki może jakiś skok czy co [emoji6]

Pumelova no ja też 20.11 ostatnia szczepionka [emoji2] no i my też do żłoba i na pewno będziemy szczepić ale coś mi się wydaje że coś mówili nam że można w tym okienku jak skonczymy 6w1 i pneumo a zanim skonczy rok [emoji848] ale to nie pamietam, nie zgłębiałam tematu i nie znam się [emoji2]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aga dziekuje ze pytasz : -) niby lepiej ale nie do konca mi przeszlo. A ty nuz uzadzona na 100 % ?
Liluli najleprzego Szymkowi na 4 mc
Pumelova moj jak Oli W spi po pol godziny :-(
Byl temat profilaktycznych wizyt u fizjoterapeuty, my sie na taka zdecydowalismy. I jestem bardzo zadowolona, maly rozwija si prawidlowo. Pokazala co mozemy robic zeby miesnie przucha wzmocnić i na co zwrocic uwage w przyszlosci np przy raczkowaniu. :-) warto bylo

Misia mój też ma 3x 2h drzemki. Myślałam że dlatego że może trochę chory jest. Ale może zęby idą. Właśnie go wzięłam na ręce i w 0.5 min zasnął, a chciałam go tylko przełożyć w inne miejsce.
Mój wszystko do buzi (Nawet zabawki pluszaczki) ale gryzaki za nic w świecie.
Misia a powiedz mi jeszcze jeśli dziecko dobrze przybiera to oni odraczaja w czasie rozszerzenie diety? Bo u mnie jest karmienie mieszane i wiem że na pewno to zależy też czym karmimy.

Kasia Ja również liczę od 10 do 10

Ola w u mnie też idą z bez płaczu, ale jakiś taki nie swój jest, taki wiecznie zmeczony. A w nocy śpi tyle godzin. (9-10h)
Może to zęby+skok. Ale ten katar i kaszel... :/ wolę się upewnić czy to nie żaden wirus.

Ja ostatnio nadrabiam bo tak jak wyżej pisałam. 6h wolnego mam w ciągu dnia bo ostatnio Artur mega dużo śpi. (czasami śpi na mnie bo ma ciężki sen, pręży się ale spi, ale to też Książka leży na wyciągnięcie ręki)

Judith myślę że pobudki zależą od dziecka. Moja znajoma do teraz po 5-6 razy wstaje do 2 latka. Bo siku, bo pić, bo potulic, bo się obudził.

Liluli najlepszego na 4miesiace :)

Iga ma 3 drzemki różnie od 20min do 2h zależy od dnia ;) wtedy nadrabiam serial, czytam książki i ogarniam mieszkanie :) (oczywiście nie wszystko na raz :p)

Abed fajnie, że sprawdziliscie i wszystko jest dobrze :)

Pumelova jaka to aplikacja z tym angielskim ? Ja miałam się uczyć w ciąży ale czas tak zleciał że zapomniałam a tak serio to jakoś mi się nie chciało ;)

Emol super masz z tym spaniem Artura :) kiedy idziecie do lekarza ?

Iga też wszystko bierze do buzi, zabawki, pluszaki, kocyk, poduszkę, moją bluzkę no i ulubione ręce :D

Emol wg WHO nieważne czy kp czy mm zalecają rozszerzanie po 6 miesiącu [emoji5]
1510257876-53d00f75ac7af2f4-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Liluli najlepszego dla synka:*

Ja pytała o menigokoki to mi powiedziała babka od szczepień, że często rodzice szczepią po w drugim półroczu.

Abed super, że wszystko dobrze.

Dla osób chcących podszkolić angielski polecam stronę Link do: engVid · Learn English for Free, ja z niej kiedyś korzystałam i zbieram się, żeby znowu wrócić, ale jakoś ciężko z mobilizacją.

My dzisiaj znowu koncert cały dzień, rehabilitacja wrzask, ale jak wróciłyśmy do domu to inne dziecko, zadowolona i uśmiechnięta;) dobrze, bo dzisiaj w ciągu dnia to ja już ryczałam razem z nią :no2: Przynajmniej wieczorem humor lepszy :p

Emol nie ma że odraczaja. Po 4 miesiącu można zacząć, jak słabo przybiera. Na piersi ma po prostu wszystko co trzeba i nie można przekarmic. Dostaliście się do lekarza?
Abed dobrze w takim razie że poszliscie do fizjo. Też się zastanawiam.
Judith mi też mówili że meningokoki po pół roku.
Agniesiam u nas był chyba najgorszy dzień od początku więc łączę się w bólu.
Już mi moje kochanie nareszcie usypia, katar mnie mega męczy i do tego przyszła @.
Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Misia właśnie poszliśmy dlatego że ja nie byłam pewna, on aczasmi dziwnie się zachowuje ;) okazało się że wszystko dobrze :) i wyszło że starszy syn mial pewne nieprawidłowości a my tego nie zauważyliśmy...ale najważniejsze że wszystko teraz z nim dobrze

reklama
Hej. Nie mam na nic czasu. Jestem w ciągłym biegu. Majcia robi mniejsze kupki i powoli w normalnym kolorze. Jutro znów idziemy na kontrolę ,wieczorem mam gości.

Pumelova jak do 6mca, to mamy czas na odwracanie.
Ja rano nie lubię, niestety.
Majcia mówi bbbb i się pluje obficie. Jak jest zła albo się żali to mówi nininini, mimimi, ańańań śmieszny bąbelek.
Zakupy udane? Już widzę, udane.

Misia dziękuję.
Twój Grzesio to zawsze jest grzeczniutki.
To sama musiałaś kupować? U nas się płaci w przychodni, oni mają swoje. Duży chłop z Grzesia, super.
Zdrówka dla ciebie.

Kasia myślisz że już dziąsełka dają o sobie znać? Też muszę kupić dentinox.
Ja liczę od 12 do 12 miesiąc.
Lekarka mówiła że powinno się zaczynać(jak ktoś bardzo chce)między 17-20 tyg od 2gr.glutenu. cokolwiek to nie oznacza?

Ewella najlepszego dla Igi na 4 mce❤
Może być że sucha skóra po basenie, bo to chlor . a Ty ją czymś smarujesz po kąpieli?

Ola najlepszego dla Kuby❤

Chybra Majka też najbardziej się śmieje do młodego albo do mnie.
Zakupy budowlane udane?

Liluli przejdzie napewno, u nas na początku też był płacz przy kąpieli, a teraz pełnia szczęścia.

Bab powodzenia z pobraniem. Ja dopiero za 3 razem pobrałam.

Aga_km kochana bardzo dziękuję. Oby chociaż połowa z tego się spełniła.

Paninka Majce taki syfek się robi jak jej się uleje i śpi na tym. Ja przemywam tylko wodą przegotowaną, ew.smaruję bepanthenem.

Napolka oby już u was świeciło słonko po burzy. Szybko lecisz z tym rozszerzaniem. Majcia też będzie żarłoczkiem, ale p.doktor powiedziała ,żeby się nie spieszyć i jak przybiera, to wystarczy po 6 mcu.
Najlepszego na 4 mce.

Dziewczyny o co chodzi z tym kurczeniem /prostowaniem paluszków??

Nie wiem jak to robicie że macie czas na czytanie?
Zapomniałam. Koleżanka miała termin na 6 grudnia i tydzień temu urodziła. dzidziol 2200 już ich wypuścili do domu. Będzie z kim spacerować po parku wiosną.
Byłyśmy z Mają u znajomej na kawę tydzień temu, a wczoraj się dowiedziałam że jej syn ma bostonkę, jestem załamana. Tak się boję że mała ją złapie. Po za tym mój młody chodzi z tamtym do klasy, więc i on może być zarażony. Masakra!

Do góry