reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Artur śpi prawie 2h. Czytałam książkę, zjadłam śniadanie. Muszę zwrócić materiały które kupiłam bo źle są cięte. No nic.

Artur wstał dzisiaj o 3 tak miał zatkany nos ze z ledwoscoa oddychal. Nawet mąż się obudził a on śpi twardo. Trzeba bylo mu odsysac. Potem nakarmić i poszedł spać (nie wiem czy to pisałam czy nie wczesniej) trochę przez to niewyspana jestem. A dzisiaj ja siłownię o 21 idę. Coś trzeba wykabinowac na obiad, pomalować się trochę. A tak mi się nie chce.

Jutro z rana dzwonie do przychodni, może małego mi przyjmą. I kupy mi nie dają spokoju bo wodniste i ten nosek oraz kaszle przez sen.

reklama
Hej:)
Oj ja też uwielbiam czytać ale właśnie tak jak niektóre z Was nic nie tknęłam od porodu oprócz dzieciowych artykułów.Tak jak ty Misia przejrze forum,mała mi się budzi i po ptokach:)ale jak będę w pl to zawitam do empika.Kryminały i książki medyczne od 12 roku życia czytałam-mam to po mamie.Ale jak skończyłam gdzieś 27 lat to mi się pozmieniało i zaczęłam siedzieć w psychologii:) Nawet już nie doczytałam Millenium...

Nocka ok, jest ok gdy śpi na.boku-wtedy jest taka spokojna i zrelaksowana.Tylko często o tym zapominam żeby ją tak kłaść

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też kupy bardziej wodniste i więcej , katar miała wcześniej a trochę kaszle ale już mało. Nam na katar polecili maść majerankowa i plastry zapachowe do łóżka.
Ola W my mocz musimy zbadać przez ból brzuszka i gorsze kupy

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Sprawdziłam kiedy K miał pierwszego ząbka i dopiero w wieku 8 m-cy! I do 1,5 roku mu wychodziły wszystkie po kolei. A przewrócił się pierwszy raz z pleców na brzuch w wieku 5 m-cy więc mamy trochę czasu jeszcze:blink:Usiadł między6, a 7 m-cem.

I L i K jakoś słabo spali i ja nie mogłam spać i dziś mam humor " dajta mi wszyscy spokój" i chcę tylko jakoś przeżyć ten dzień i nikogo nie zabić, aaaa no i @ mam:-p
Mam jeszcze problem z usypianiem L, normalnie jest taka faza, że nie umiemy wybrać wygodnej pozycji do usypiania i jest to po prostu taka szarpanina:baffled: Z K też takie fazy były. Pewnie to minie, ale ile się człowiek nawnerwia to jego.

Hejka!
A ja wystawilam dziecko na dwór żeby spało....teraz się głowie czy jej nie za zimno. Ale mrozu nie ma, ubrana jest, przykryta...
Wyszedł młodej jakiś syfek na buzi. Czym mogę posmarować??
Też mam tydzień odwiedzin jak nie my jedziemy to nas odwiedzają jakoś leci ten czas pomiędzy opieką a sprzątaniem :D
Bioderka ok, już nie musimy pieluchowac ale w grudniu jeszcze kontrola.... uważam że nie zaszkodzi, zwłaszcza u dziewczynek.
Teraz bardziej skupiam się na czytaniu dzieciom, moja 10 latka chłonie książki a młodsza woli obrazkowe i krótkie historyjki. Właśnie mąż uzupełnił biblioteczke :D
Obiecał czytać młodzieży zobaczymy na kogo spadnie ten obowiązek :D
Dziś zebranie w przedszkolu... moje wychodne bez dzieci

Załączniki

• IMG_20171108_161235.jpg
    IMG_20171108_161235.jpg
    424,3 KB · Wyświetleń: 81
Ostatnia edycja:
hej dziewczyny. Znów mnie z miesiąc na forum nie było, ale pokłóciłam się z mężem 2 tygodnie się do siebie praktycznie w ogóle nie odzywaliśmy i całą moją uwagę i czas poświęciłam Asi. Teraz już jest ok więc z przyjemnością do Was dołączę.:-) :)

Z tego co ostatnio udało mi się doczytać to pisałyście m.in o rozszerzeniu diety. Nasz pediatra zalecił mi rozszerzanie już jakieś dwa tygodnie temu, czyli jak Asia miała 3 i pół miesiąca. nie wiem czemu tak wcześnie, powiedziała że teraz jest dobry czas i zaleciła dawać małej dwie łyżki kaszy manny dziennie przez dwa miesiące żeby przyzwyczaić do glutenu., Kupiłam więc kaszkę mannę mleczną z bobovity i daję jej 60 ml tej kaszki wieczorem i 90 ml mleka. Uwielbia tą kaszkę, coraz lepiej radzi sobie z jedzeniem łyżeczką i kaszki nie wypluwa. Wczoraj skończyła 4 miesiące a już jadła marchewkę, brokuła i dynię. też mam dylemat jakie porcje jej dawać bo ona bardzo lubi jeść i każdą porcję by zjadła. nie chce żeby miała za dużo. :confused:

jeśli chodzi o umiejętności to Asia czasem krzyżuje nóżki ale nie zawsze. z plecków przekręca się na boczki i na brzuszek, ale jak już leży na brzuszku nie umie się przekręcić na plecy i się denerwuje bo nadal nie lubi leżeć na brzuszku. chociaż coraz częściej zaczyna pełzać. Swoich nóżek nie odkryła, tzn nie bierze do buzi ale lubi n nie patrzeć. Kupiłam jej nawet skarpetki kolorowe z grzechotkami to bardzo często wymachuje stópkami żeby jej grzechotało. :) cdn.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie :) i spróbuję trochę więcej poczytać co u Was bo Asia usnęła i mam chwilkę

Paninka ja posmarowalam kremem emolium, zniknęło ale wróciło :/ teraz jest cały policzek :/przygasa i znów się zaognia. Nie nam pojęcia dlaczego. Grześ cały dzień jeczy. Stęka, prezy się, i do tego cały czas pakuję wszystko do paszczy. No i poplakuje. Serce mi się kraje. Nie wiem co mu jest.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Paninka, misia - a może maścia /kremem z cynkiem potraktować ta zmianę? na sam początek sudocremem bym to potraktowala. Nawet seria babydream ma wśród swoich produktów krem z cynkiem.

Aga_k_m tak właśnie zrobiłam przed chwilą, zobaczymy.
Kurcze wczoraj lekarz mu zaglądał do buzi a właśnie się uspokoił po dentinoxie. Posmarowalam bo szalenczo gryzl szczoteczkę do ząbków silikonowa.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
wiesz co Misia...nie wiem czy przypadkiem nie czytałam o tym, że przy ząbkowaniu może wystąpić wysypka na skórze.... moja na twarzyczce też miewa ostatnio takie plamy, które pojawiają się i znikają a też non stop gryzie paluszki, najgorzej do południa bo cały czas popłakuje. Teraz jakieś 20 min przed jedzeniem smaruję jej dziąsełka bo tak wyczytałam i dziś mi nawet ładnie je. Ale wczoraj ogółem może zjadła ze 150ml.....
Ja dziś kupiłam kleik ryżowy bo wyczytałam , że najpierw to powinno się podawać i tak się zastanawiam czy nie zacznę...normalny pokarm chciałabym od 6 miesiąca ale ten kleik może zacznę już zwłaszcza, że nie mamy żadnych problemów brzuszkowych.

a powiedzcie mi czy miesiące liczycie od do np. od 28 do 28 czy jako 4 tygodnie...?

Do góry