reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Któraś z Was ostatnio pytała o zachowanie starszych dzieci... Moja 4-latka niby nie jest wprost zazdrosna, ale zmieniła się niestety na gorsze:sad: płacze chyba więcej niż mały, dosłownie o byle co, strzela fochy, jest złośnik i nerwus (ale to pewnie po mamusi) :zawstydzona/y: w nocy się budzi i mnie woła (częściej niż mały) bo ja swędzi, bo siusiu, bo przytul, bo coś lata, bo zły sen, a która godzina, a kiedy ma wstać, a gdzie tata... :oo:o_O 
Ogólnie jest przekochana i mądra, ale czasami ręce opadają, zwłaszcza że w nocy mały się budzi przez jej wołanie, a w dzień jak ona płacze to on razem z nią i powstaje taka mała opera ze słabym dyrygentem na czele, czyli mną  :baffled::D
No to tak to mniej więcej wygląda u mnie:biggrin2:

reklama
Aniek super, że chrzciny udane i że miałaś pomoc siostra i syn zawsze to dużo robi :) dzisiaj należy Ci się odpoczynek :)

Misia śliczne paznokcie :) podobają mi się matowe, może teraz siostra mi zrobi bo dzisiaj idę :)

My wczoraj na basenie byliśmy, przed położyłam Ige spać spała 2h i na basenie nie płakała :) dopiero po 30min a zajęcia trwają 45min więc dobrze :) pływała tak jak pokazywali więc oby tak dalej :)
Dzisiaj korzystamy z pogody i spacerkiem pójdziemy do moich rodziców na obiad.

Miłego dnia :)

Misia a to nie przyklejasz kryształem do lsniacego lakieru i dajesz do lampy, a potem omujasz kryształ matem? Może wejdź na fanpage semilac. Tam pokazują jak zdobić paznokcie i na pewno są poskazane i kryształki :) może posmaruj bepanthenem.

Jolgdzi Może warto z pałą porozmawiac, niech tata młodego weźmie na spacer, a wy same, coś porobcie, może czuję że "jest kochana" bo rodzice 100% uwagi mlodszemu poswiecaja. Albo po prostu widzi że już sama musi kolorowac kolorowanie a rodziców już obok nie ma. I dlatego tak zwraca na siebie uwagę.

Może faktycznie pełnia tak działała na nasze maluszki, dzisiejsza noc już normalna, od 21 do 7 dwie pobudki więc jestem wyspana:-)
Ale u nas to nie problemy z brzuszkiem, nie wiem co to bylo.
Znajomi u nas powiedzieli do 23, posmialismy się[emoji16] jednak przyjaciele to największy skarb [emoji7]

Linoone ja właśnie też wzięłam dziś o 5 tak jak wczoraj młoda do łóżka naszego i pospalysmy 2h. Jedyna nadzieja na dospanie:D

Ola fajnie, lubię ciezarowki, jest wspólny temat:D u mnie to deficyt w kolezankach więc tymbardziej jak któraś jest w ciąży to pielęgnuje temat :D
Jeśli będziesz pytała więcej niż 1 lekarza o zdanie to każdy zawsze będzie mówił co innego. Może dlatego ja nie rozkminiam bo konsultuje z jedną lekarka. Już położna jak była to.mowila pierdoly ale zupełnie inne niż lekarz. Wiem że ja mam dobrze bo mam zaufanego lekarza ale nie że wszystkim się zgadzam (bo w internetach piszą inaczej:p) ale nie konsultuje tego z innym.bo bym zglupiala.
Moja rzadko się kręci a jak już to nie zwróciłam uwagi w ktora

Misia kurcze tiktak[emoji23] mój kuzyn jak był taki malutki to wsadził sobie do nosa rutinoscorbin[emoji23] jak się rozpuścilo to go piekło i jechali na izbe:D czego dzieci nie wymysla..

Saba przybijam piateczke za wczorajszą noc. Najlepszego dla córy

Mumusia najśmieszniejsze jest to że niezależnie ile się naczytalam o dzieciach przed ciążą to moja wiedza była zadna:D

Kasia831 my niby wyciagnelismy ta wkładkę niedawno ale moim zdaniem nie jest jej zbyt wygodnie

Aniek przestań ciągle nadrabiać tylko pisz na biezaco, świat się nie zawali jak nie poczytasz;-)) zawsze będziesz do tylu a forum to ma być przyjemność a nie przykry obowiązek o 4 nad ranem po sprzataniu:p
Cieszę się że wszystko udane! A Ty masz chyba urodzinki jakoś teraz?

Ewella cudownie że jednak basen jej się podoba:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia_muminka nie wiem co to było ale dziś rano już prawie nie ma. Posmarowalam kremem emolium.
Aniek dobrze ze się udało wszystko u nas za 4 tygodnie dopiero.
Ewella kusisz tym basenem. Mam coraz większą chęć Grzesia zaciągnąć.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek super ze chrzciny udane :-) tez uwazam ze nie musisz nadrabiac :-) pisz na biezaco jak masz czas

Misia na razie lecze sie sama domowe sposoby i tabletki do ssania

Hej,
Nocka taka sobie....miała spać do 9 a tu o 7.20.już się obudziła.Po 5 R ją nakarmił i zawsze mu mówię żeby po karmieniu z 5 min ją jeszcze polulał na rękach to on nie, szybko mi ją dał do łóżka i się rozbudziła więc kolejne pół gdz ją lulałam..na szczęście wpadł na genialny pomysł żeby ją zabrać na spacer do piekarni która jest 30min na nóżkach więc jakąś godzine mam luzu i idę spać[emoji16]
Jak słyszę słowo tik tak to od razu śpiewam tą piosenkę z teleranka pan tik tak, cały czas śpiewam to Emili, i jeszcze ciotke klotke, stary niedźwiedź jeszcze śpi,mam chusteczkę haftowana itd itp:) Wasze dzieci też uwielbiają jak im.się śpiewa?

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia mojego tylko śpiewanie (i tylko moje spiewanie) uspokaja przy ubieraniu. Ale poza tym śpiewam na bieżąco wymyslane piosenki, ale i takie przedszkolne np. Jagodki.

Ja sama nie spiewam tylko jak puszczam piosenki z Youtube dla dzieci to razem z nimi śpiewam :) Iga lubi słuchać muzyki a najbardziej hip hop jak jej mąż puszcza to się zaraz uspokaja :D

Misia pewnie zabierz Grzesia na basen polecam :)

Pumelova fajnie że dzisiaj już wyspana :)

reklama
Kurcze, u mnie noc fatalna. Młody obudził się o północy i nie mógł zasnąć przez godzinę.. a ja oczywiście półprzytomna. W końcu się poddałam i wzięłam do łóżka, ale i tak dość długi zasypiał. Ale za to jak usnął to spał do rana, a ja o dziwo obudziłam się mega wyspana. Jak nigdy!

Mój też uwielbia jak mu śpiewam. Moimi hitami są piosenki z filmów Disneya. Król Lew i te sprawy [emoji6]

Wczoraj polazłam do rossmana, po jedna rzecz. A wyszłam z milionem rzeczy i w efekcie wydałam stówe. Nie mogę chyba wychodzić z domu. [emoji23]

Misia, idźcie koniecznie na basen! My bardzo polecamy [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry