reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Paninka to nieźle, u nas jest jest tylko jedna msza niedzielna w miesiącu na chrzciny i roczki - było 8 chrztów i 5 roczkow na naszej mszy. Więc luźno bo pełno dzieci plakalo[emoji23] ja miałam takie problemy z rodzinką na ślubie bo rodzice po rozwodzie i rodziny się za bardzo nie lubią. Ale jakoś przeżyliśmy ślub (ustawianie stołów - masakra . ..) A teraz już im przeszło - nie mają problemu z przebywaniem w jednym pomieszczeniu ;-) (rozwód 10 lat temu więc marne pocieszenie ale zawsze)
Dopiero rok temu pierwszy raz zrobiłam jedne urodziny a nie osobno dla mamy i taty;/

Te rzeczy które piszecie to na katarek tak?

Emol super!
Uu współczuję syfu. U mnie mąż pedant więc widok mi nie znany[emoji23]

Aniek nie zarazisz jak kp bo dajesz przeciwciala, karm jak najczęściej

PYTANIE skąd mam wiedzieć że kaszelek jest już taki do leczenia? Czasem sobie zakaszle od 2 dni częściej ale i tak rzadko, parę razy dziennie. Więc nie wiem czy już do lekarza czy kiedy:p

P.s. mój torcik
1508043863-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova piękny torcik :) mój też kaszel miał ewidantnie od śliny. Wiedziałam kiedy zaczął chorować bo na mokro oksztuszal. Jakby mu się odrywalo. Nie szłam do lekarza dopóki nie miał podwyższonej temperatury. Pij sok naturalny z czarnego bzu i malin, herbata z cytryną i miodem. Mi pomogło i Arturowi po 5 dniach.

Ola z tego co pamiętam z badań okulistycznych z Mają to u dzieci naturalna jest nadwzrocznosc. Wiec calkiem możliwe, że maly lepiej widzi w dal. Badanie mozna robic od urodzenia. Moja Maja miala ze względu na wczesniactwo. Badają siatkowke pod katem retinopatii. Tylko ze dla rodziców wyglada ono hardkorowo bo okulista musi dziecku wywinac powieki i dziecko sie strasznie drze bo jest unieruchomione. I rodzicom sie wydaje ze to boli [emoji16]

Misia śliczne pazury !

Ja tez odpuszczam sobie rozkminianie szczepionek. Na ten temat naroslo nie wiedziec czemu tyle legend ze nie chce mi się wnikac. A mam ciocie ktora jest pielęgniarka i szczepi dzieci. I ona mi mówiła ostatnio, że lekarki z ktorymi pracuje szczepią tymi samymi szczepionkami wlasne dzieci. Wiec ona ma do nich zaufanie. Takie informacje jednak pomagają [emoji4]

Kasia fajnie z tą parą Szpilków- poslucham chetnie [emoji4]
Mam to samo z kladzeniem na brzuszek. Szymek nie lubi i dopiero jak odnalazlam wsrod skarbow zabawkowych kaczuszke ktora gra i swieci to zaczal dluzej wytrzymywac na tym brzuchu. Ale i tak nie lubi jeszcze. .. a leży na zgietych raczkach.

Aniek dzizas z tym ginekologiem... kaszpirowski huehuee ubawilam sie- adin, dwa, tri! Pamiętam te seanse [emoji16][emoji23] moze kurcze zmień lepiej...

No a tsh koniecznie sprawdz bo po ciazy moze szalec

Eee o co z tą mufką chodzi? Na co to jest? Sorki ale pierwsze słyszę. .. [emoji54]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Aa kurcze nie wiem co robic bo mały sie przyzwyczail do cycka i nie chce w ogole butelki. Jeszcze miesiac temu pil bez problemu a teraz mu nie pasuje. I co ja zrobie? Nigdzie nie wyjde bo on nie chce butli? Czy starac sie go przyzwyczajac jednak na sile? Smoczka tez nie chce, jedynie go podgryza bo dziąsła swędzą...

A Szymon dzis ma swoją Trzecią Miesięcznicę! Opije to mlekiem [emoji16] (a ja co sobie mysle o porodzie to łzy w oczach...)

W piątek była polozna... Szym wazy 6600! [emoji7]

My nie chrzcimy ale za to idziemy na chrzest do Szymka kuzyna ( urodzili sie obaj w lipcu). I sie zastanawiam ile kasy dać (oni wolą zamiast prezentu) no i w co tu się ubrać. .. mogę chyba w miarę normalnie no nie? Nie mam akurat kasy na ciuchy a musialabym jakies specjalne do karmienia zeby nie miec problemu.

Abed mysle ze spoko z tą gorączką. Maja tez roznie reagowała na szczepienia.

Chybra ale fajnie! Ja od 15 lst mysle o tatuazu i nawet mam wzor a nigdy nie udalo mi się nazbierac kasy [emoji23][emoji48]

A irobota tez chce koniecznie. Tylko moze jakiejs innej firmy bedzie ten odkurzacz tanszy..?

To dziwne z tym odwlekaniem decyzji o szczepieniach. Maja byla wczesniakien i ma do tej pory obnizone napiecie miesniowe i szczepienia miala praktycznie w terminie. Tyle ze któraś byla acelularna. To nie kumam czemu lekarka sie boi..?

Kasia my u Mai stosowalismy masc majerankowa od pierwszego przeziebienia. Oni tak pisza ze od roku chyba sla bezpieczeństwa. ..

Orety Kasia ale akcja z tą miętą! [emoji54]
Widocznie masz uczulenie. .?

Emol Twoj opis jest taki ze padam [emoji23]

Kylsa wg mnie przyzwyczaja na siłę. Z czasem będzie coraz gorzej odzwyczaic moim zdaniem. Gratuluję 3 miesięcy :) a lzy w oczach. Ze szczęścia czy z bólu? Ja najczęściej 100 zł dostawalam w kopercie na chrzcie.
A opis czego? Bo kilka rzeczy opisywalam? Syfu, ubioru Artura czy może kaszlu?

Kylsa wg mnie przyzwyczaja na siłę. Z czasem będzie coraz gorzej odzwyczaic moim zdaniem. Gratuluję 3 miesięcy :) a lzy w oczach. Ze szczęścia czy z bólu? Ja najczęściej 100 zł dostawalam w kopercie na chrzcie.
A opis czego? Bo kilka rzeczy opisywalam? Syfu, ubioru Artura czy może kaszlu?
Opis syfu [emoji16] faceci!

A dzięki, właśnie wolę zawsze dać prezent niż kasę więc nie jestem obeznana. Ale oni chcą kasę więc mialam zagwozdke...

reklama
Do góry