reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Chybra jak się dzisiaj czujesz? Mam nadzieje ze lepiej :-)

Aniek to my przebieramy piżamke wieczorem i rano, niech wie że to pizamka o ile ma pojęcie że ja przebieram :D
Eh znów znajomi! Ty to masz. Za dobra jestes! My na urodzinki w piątek pojechaliśmy i grzecznie wróciliśmy na 21 do domku - takie życie juz:D
Cudowna kuchnia!!!

Patuszka sprawdzają się u nas spiworki? Ja też jakoś nie umiem się do nich przekonać a mam 2. Mam wrażenie że jej będzie zimno w rączki bo ja zawsze kładę na boczek bo po jedzeniu, przykrywam kocem i zawijam w rozek i tak śpi, czasem się na plecki przewroci w nocy

Aga km super że odwiedziny się udały:-)

Ola W jaka teorie zaczynasz miec? :))

Emol aaa chyba że tak :D mój jak się staraliśmy to nie odpuścił, korzystał z każdej okazji haha

Aga km mi już brakuje słów [emoji23] i nauczyłam się już kilku piosenek[emoji106]

Liluli też bym nie przeprosiła teściowej. Powinien być z Tobą a nie przeciwko Tobie. Oby się opamiętał w koncu..
Przykre że teściowe mają taki wpływ na małżeństwo, szkoda że nie widzą co robia. W moim otoczeniu wszystkie rozwody odbyły się z powodu mamuś - Ale pokolenie moich rodzicow, w moim pokoleniu jeszcze się dobrze nie pozenili:D

Kasia831 moja się nie rzuca bo śpi w rozku:-)

Misia my planujemy po roku jak wrócę do pracy to tak po 3 miesiach się starac żeby trochę popracowac[emoji16] bo chcemy żeby też się w czerwcu urodziła żeby robić raz urodziny[emoji106][emoji16]

Katja ja też próbowałam kilku zanim się przekonala. Chyba avent zaakceptowała w koncu.

Super te lampy, idealne dla dzieciaczkow :D

Aha83 nadrabia chorobami:/ współczuję i życzę zdrowka!

My wczoraj byłyśmy na szczepieniu, bąbel waży 5,5 kg[emoji173][emoji173][emoji173] rota i 6w1. Całe popołudnie i wieczór była trochę marudna- jak nie spala to płakała (brzuszek ja bolal ewidentnie) sporo a jak j przystawialam do piersi to gadała do sutka[emoji23][emoji23][emoji23] i tak w kolko. Ale na szczęście zasnęła o 21 i potem znów się dziwnie obudziła bo o 1 a potem o 5. I teraz. I teraz jak zmierzyłam bezdotykowym to wyskoczyło 37,5 ale to chyba jakby miała gorączkę to by płakała, nie? Może się zgrzala przy przebieraniu bo kupa była po pachy. Ale to dobrze bo przynajmniej cała rota wyszla.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga_k_m z ta różnicą wieku to co napisałaś to mamy identycznie, właśnie to są plusy [emoji4] mogę zostawić Mikiego z Filipkiem j wiem ze ma wyczucie i krzywdy mu nie zrobi, jak tylko miki stęka to Starszak od razu zabawia, a zazdrości tez nie widzę, tylko czułość, miłość i duma , no i zazdrość rówieśników jest rozkoszna, wtedy tylko Filip jest zazdrosny tylko nie o nas a o brata jak go ktoś zabawia, czy całuje

Ja do spania ubieram pajac, na dzień body plus dresiki

Pumelova waga piękna [emoji7] niby rota w kupce przez 10 dni jest, więc trzeba mega uważać

Hej Dziewczyny:) u nas pogoda juz znowu listopadowa plucha i zimno.

Aha wspolczuje tych ciaglych chorob, taka seria jest wykanczajaca i dla dziecka i dla rodzica. Dobrze ze zostalo wykryte to skrzywienie, bo poki Filipek jest maly to prosciej rehabilitacja wyprostowac. Na oskrzela tak jak Aga pisala - banki sa super, tylko takie prawdziwe, ogniowe. Trzeba potem uwazac, dwa dni wygrzewania w lozku, zeby nie przeziebic.
Aha i Aga moja tez hiper opiekuncza, my sie smiejemy ze Karolinka to taka adwokatka Oliwci:) ale uwazam tak jak Abed (u nas tez 5 lat roznicy), ze roznica 2 lat jest najlepsza - przynajmniej na ten okres dzieciecy, bo wtedy dzieciaki sie razem bawia, a potem to roznie bywa, wiele zalezy od rodzicow.

Aga jakie nocne rozmyslania?

Pumelova to 37,5 moze wg mnie byc po szczepieniu. Dzieci jak maja temp, to czasem sa hiper marydne, a czasem takie cichutkie wlasnie, bo sa oslabione.
Z tym spiworkiem to u naszej starszej baaardo sie sprawdzil, bo sie rozkopywala jak szalona i spala w takim chyba do 2 lat! Ale zaczelismy ja wkladac dopiero jak zaczela sie przewracac na boki (to juzniedlugo Dziewczyny;)) bo strach w rozku juz byl zeby sie nie przykryla i nie udusila.

Judith, Misia super lampy, skad wiedzialyscie zeby takie kupowac;)

Aniek nie jestes jedyna, ja mam 65,5kg, wiec prawie 70 i tez jestem malutka.:)

Liluli no zartujesz chyba! To maz przeciez musiCie przeprosic!

Misia to jak zdjęcia brzuszkowe wysyłalismy to nie powiedziałabym ze tyle. Tylko jakieś 26:) a lampa fajna, taka ala gałązka

Judith a twoja lampa również super. Taka nowoczesna. A co do różnicy. Ja mam 7 lat młodsza siastre i dopiero teraz jakoś da się z nią pogadać. A mąż ma 10 j 12 lat młodsze rodzeństwo, to dopiero jak mieli 16-18 lat to mogli pogadać normalnie.

Aga my również mieliśmy problem z męskim imieniem. A co do córci, pięknie takie coś widzieć, a nie zazdrość. ;)

Aha jak nic to nic, ale jak dopadnie to na Maxa... szkoda Filipa. Również tak samo Arturka ubieram

Pumelova ;) korzystał twój jak mógł :) zawsze pod pretekstem.

My kiepska noc. Ja mam jakoś mało mleka. Artur dluuuugo jadł i budził się (poszedł spać o 23) 2, 4 i 7. I o 5 marudzil ale z zamkniętymi oczami i wstawalam aby podać smoczek. Mam wrażenie że zamiast coraz lepiej ze spaniem to jest coraz gorzej. -.- wcześniej nie zasypiam ze smoczkiem a teraz nie mogę mu go nie podać, wstawal tylko raz po 5 a teraz kilka razy. Nie wiem co jest grane. Może mam kryzys lakracyjny, czy może to przez szkołę mam wszystko rozregulowane. Idę spać bo Artur po 2 h zasnął. Mama dzisiaj nie pracuje to może na chwilę wpadnie to ja się wykapie i umyje wlosy

Nabrałam prochów jak szalona i smarowałam się milion razy amolem i na pewno jest lepiej niż wczoraj, no ale zobaczymy dalej.

Pogoda dupna. Jedziemy po 12 do neonatologa. Chcę aby dr L od razu osłuchała, bo słyszałam parę razy jak kaszlał i zastanawiam się czy to nie od śliny.

A butelki polecam z tommee tippie, K mi żadnej nie tolerował, dopiero te. L od początku w nich pije.

Dziś będę u pediatry i podpytam moją z ciekawości o te piąstki i ilość śliny czy rzeczywiście zapowiadają ząbkowanie czy to tylko taki etap rozwoju maluszka, bo sama aż jestem ciekawa. Apropos rozszerzania diety to u nas raczej nie będzie problemu, bi Antosia już teraz ma oczy jak pięciozłotówki i slinitok jak widzi moje jedzenie[emoji23][emoji23]

Ola W, tak jak piszą dziewczyny, intuicja matki rzadko kiedy zawodzi. Wychodzę z założenia ze podobnie jak w dzień jeśli by była głodna czy coś to się sama obudzi. Dzisiaj np spała ciągiem od 1 do 6.30 i obudziła się uśmiechnięta od ucha do ucha wiec wnioskuje, ze dziecię szczęśliwe jest[emoji16] Kochana, cieszę się ze pojawiło się światełko w tunelu[emoji1320][emoji1320] Zreszta kilka razy musiałam obudzić Antosie (np wizyta u lekarza) i wole tego nie powtarzać, bo awantura była przeogromna[emoji33]płacz w stylu mamo, ja chce SPAĆ!!!!!!

Mi rocznica ostatniej @ przypada 12.10, bo co (odpukać) jeszcze nie wrocila[emoji16][emoji16] O tej porze w zeszłym roku nawet nie pomyślałam, ze teraz będę mieć przy sobie cudownego maluszka[emoji173]️ minął rok, a zmieniło się absolutnie wszystko[emoji7]

Jeny, dziewczyny bardzo Wam dziekuje za wsparcie! Uważam, ze dobro dziecka jest najważniejsze. Wiadomo, lepiej jeśli ma dwoje rodziców ALE jeśli rodzice maja się ciagle kłócić i ma być wiecznie nerwowa atmosfera w domu to lepiej się rozstać i pozwolić dziecku chować się w spokojnym otoczeniu.

Emol, fajnie ze wracasz na studia, to był świetny czas! Będziesz miała odskocznie od codziennosci, zmiana otoczenia i zupełnie inne tematy. Na magisterkę bym już nie wrocila (brak czasu na taka ilość nauki) ale na takie podyplomowe? Dlaczego nie[emoji6]Chociaż z drugiej strony jak pomyśle ze mam w lutym 29 lat to chyba wystarczy już studiowania w życiu[emoji12]chyba ze otworzą jakiś naprawdę interesujący dla mnie kierunek to nigdy nie mówię nie[emoji16]

Liluli, T przegiął pale!! Jak mógł przekazać to swojej matce?!? Podpisuje się pod słowami Misi, ze to jakby Cię zdradził ze swoją matka!! Teściowa to temat rzeka, nie widzi problemu w swoim synu tylko mnie obwinia o wszystko...
Jakiś niedojrzali ci mężczyźni w tych czasach. Zreszta ex tez mieszka obecnie z rodzicami.

Kasia, moja spi w koszu i nie ma miejsca na rzucanie[emoji6]

Ja póki co nie myśle o kolejnym maleństwie[emoji6] w przyszłości bym chciala[emoji4]

Katja, u nas najlepiej tommee tippee anticolic. Mam jeszcze dr Brown, ale z ta u nas porażka, wogole nie chwyta tego smoczka.

Abed, słuszna uwaga na temat różnicy wieku. Między mną i bratem jest 5 lat różnicy. W dzieciństwie prawie wcale się nie bawiliśmy, bo ja np miałam już 10 lat a on dopiero 5 i bardzo długo były klotnie w domu między nami.

Misia, cudna lampa! I rzeczywiście dla niemowląt zaprojektowana[emoji16]
Co za znalezisko[emoji23][emoji23] i przyznaj, specjalnie suszysz[emoji23][emoji23][emoji23] Wow, to była okazja, żal nie brać!

Judith, Twoja tez świetna!

Ola, u mnie tez nakaz 2 letniej przerwy.

Judith, z Aliexpress?!? Chyba żartujesz?!? Jest mega! I jaka cena!

Chorujące Mamusie, jak samopoczucie?

Pumelova, mam ten sam tok myślenia! Spi w pajacu, a w ciągu dnia body i spodenki/polspiochy. I chyba już rozumienie, ze pajac znaczy spanie[emoji6]
Śpiworki sprawdzają się idealnie! Antosia już od miesiąca w nich, bo się w becik już nie mieściła. Tez myślałam na początku, ze będzie zimno w raczki, ale jest Ok. Jedynie na noc lubi mieć kocyk na nóżkach, lepiej i dłużej spi wtedy.

Pumelova, u nas po szczepieniu na Rota powrócił problem mega ulegania na około tydzień, ale na szczęście przeszło. Pytałam lekarza i przy 37,5 jeszcze się wstrzymać z lekami, przy 38 podawać. Antosia miała 37,4 i było Ok, jak spała to temp spadła do 36,8.

Aha, czemu trzeba uważać na kupkę po szczepieniu rota???

U nas tez dziś zimno i plucha, pogoda pod psem.

Aga, coś sie stało, ze miałaś taka ciężka noc?

Emol, z tego co obserwowałam wcześniej u siebie to jak jest uregulowana laktacja to ciężko ja tak nagle zaburzyć chyba ze jest bardzo silny stres lub tym podobne.

Z czego jestem dumna i się pochwale to wróciłam do wagi sprzed ciąży. Teraz tylko muszę wrócić do poprzedniego tylka[emoji12][emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Patuszka bo wirus z kupka wychodzi, trzeba bardzo dokładnie myć ręce po zmianie pieluszki i nawet pielęgniarka powiedziała mi, że każdy pampers ma lądować w śmietniku w oddzielnej torebce

Mój butelkę lovi akceptuje, tomme tippe mu nie podeszła

Emol u mnie też Mikołaj popsuł się ze spaniem i skladalam to a to na katar, a to właśnie na słabe mleko. ... a może to kolejny skok rozwojowy tez marzę o powrocie jednego nocnego karmienia [emoji29] ale niedługo zęby, wiec nie ma chyba zbytnio na co liczyć

Aha zdrówka dla syna :)

Aga ja jak idę z małym do przedszkola to nawet panie się rozczulają :) "kiedy mój był taki mały " :)

Pola 65.5 to nie 70 ;) to duża różnica :) ja nawet nie sprawdzam wagi ... nie mam czasu na nic i nie chcę się denerwować dodatkowo.... na razie staram się dobrze odżywiać :) a ćwiczenia mam nadzieje w końcu zacząć :)

Chybra zdrówka :) i daj znać co powiedział lekarz

u nas też paskudna pogoda :( ale chyba dzięki temu mały spi ponad godzinę :) zwykle śpi pół godziny ... więc w końcu mam czas na komputer :)

Czyli są plusy i minusy małej i dużej różnicy wieku. Czyli bez reguly, jak że wszystkim[emoji23]

Aha83 przy pierwszym podaniu rota nie miałam pojęcia że można się zarazić i nie zachowałam żadnych specjalnych środków ostrożności, więc teraz też nie zachowuje i wierzę że się nie zaraze:D pielęgniarka powiedziała że nie powinnam jej całować po buzi i raczkach przez 2 tyg! Nie ma opcji, już wolę się zarazić niż nie tulic mojej księżniczki. (Przypomnij mi to jak będę tu zdychac na forum)

Pola to okropna że mnie matka bo nawet w nocy nie zmierzyłam a może bąbel miał gorączkę bossszz.
To poczekamy jeszcze ze spiworkiem:D

Emol pewnie maluch czuje że jest mało mleka i próbuje nadrobic. Każde mm jest jak strzal w kolano dla laktacji więc pewnie trochę się posypala przez weekend.

Patuszka mi pediatra powiedział że to etap rozwoju i normalne i że to nie są jeszcze zeby. Ja zawsze mam całą listę absurdalnych pytań która zadaje podczas wizyty[emoji106][emoji16] przynajmniej wiem że wargi sromowe się nie skleily, plamka na brzuszku nic nie oznacza, faldki na nogach mogą być nierówne jeśli usg jest dobre, może nadal robić często kupy, główka może być nierówno zaokraglona- to się wyrowna, nie ma za dużo woskowiny w uszach i tarcie noskiem trzeba obserwowac[emoji23][emoji16]
O dzieki za info z temperatura. Oj mój poprzedni tyłek też by mi się przydał tylko nie chce mi się ćwiczyć!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova dzieki Twoim absurdalnym pytaniom i ja jestem spokojniejsza [emoji16]Np.wiem ze kilka kup dziennie jest ok.
A o co chodzi z tarciem noskiem? Bo Szymek tez trze.

Emol u nas tez kiepska noc. Szymon budzil sie o 24,3,5 i 7 a wstawal tylko raz wczesniej.

Patuszka my jestesmy u moich rodzicow,T.zostal w domu. Nie chcialam tam byc bo za plotem tesciowie. Tu mamy spokoj. Nie wiem jak to sie pouklada wszystko. Poki co nic nie dociera do T. Wiem ze tesciowa go nastawia przeciwko mnie. Bo tak juz bylo od jakiegos czasu.
Wiadomo synus najlepszy i nigdy nie bedzie jego winy..

A ja 4.10.2016 mialam ostatnia @. A 18.10 zmajstrowalismy Szymulka [emoji5] i mimo ze jest jak jest to dzieki temu Skarbenkowi jestem najszczesliwsza [emoji173][emoji7]

Chybra jaka masz butelke TT. ? Szymek zadnej nie chce.

My tez do spania mamy pajace a w dzien body i jakies spodenki.
Mamy tez taki spiworek z rekawkami ale nie bardzo mu pasuje.

Pumelova nie przeprosze bo nie uwazam zebym miala za co. Moze dotrze w koncu do T.co robi!

Aha bo kto jak nie my kobiety da rade [emoji123][emoji123]

Dziewczynki chorujace zdrowka dla Was i dzieciaczkow.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry