reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pomiędzy mną i moim bratem jest 8 lat różnicy i w naszym przypadku to zdecydowanie za dużo. Zero kontaktu a jak już to dość hmm dość protekcjonalny z jego strony co mnie od zawsze stresowało. Czasami sobie myślę że zachowuje się jak mój trzeci rodzic - ten najbardziej wymagający [emoji848] sam ma dwójkę i 2 lata różnicy więc on chyba myśli podobnie [emoji12]

Misia u mnie odrobinkę podobna duża, czarna, wow, Hania ją uwielbia [emoji12]
1506972939-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia ja bym bardzo chciała, ale tez bardzo sie boje.... czytałam, ze po aronii macicy, ktora mnie dotknęła i krwotoku przy kolejnej ciazy jestes wiemsze ryzyko powtórki... No i miałam cc, wiec tez bardziej sie boje... a tak bardzo bym chciała miec córeczkę... :(
No a ogolnie i tak przybajmniej 2 lata musze poczekac po tej historii porodowej.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Misia - hmm... Różyczka powiadasz? [emoji1]. Ale by było [emoji23]. W lutym Jaśmina była na celowniku [emoji6].
Ja bym chciała Syncia do kompletu, ale tu z imieniem będzie ciężko [emoji6][emoji1].

Piękna lampa [emoji3]. Dawaj namiar na nią (Judith, Ty na swoją również [emoji3]). Rzeczywiście baaardzo dzieciowa. Taka i edu i kreatywna [emoji3].
A to zielsko tak całkiem przypadkowo suszysz? [emoji23][emoji1]

Aga_k_m właśnie rozmyslalam o chłopcu jakby mogło być, jak na coś wpadnę to dam znać. Tych żyrandoli już chyba nie ma, my kupiliśmy na jakiejs wyprzedaży przecenienia z 1499 na 399 i do tego lampa stojąca z 1399 na 299 do tego są kryształki jako liscie jeszcze ale wolę wersję bez. Jak nasusze to wpadasz :D

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia - tylko nasusz więcej, ja na chwilunie nie mam w zwyczaju wpadać [emoji3].

Co do imienia męskiego... No jest to niezła zagwostka [emoji6].
A gdzie takie fajne przeceny były? No zesz... Ze ja zawsze o takich akcjach dowiaduje się "po" [emoji19]

Nono piękne te lampy!:laugh2: My też mamy taką rozgałęzioną, ale mniejszą. A pomyślcie jaką frajdę będą miały z choinki czy w ogóle z dekoracji świątecznych.

L teżładuje piąstki i przez to ma całe rękawy mokre. A w ogóle wczoraj z drzemki z łóżeczka go wyjmuję, a On całą lewą str ciała ma okupcianą, no masakra ile tego było, ja nie wiem jak on to zrobił i jeszcze w tym spał:errr:

Misia no nie przestawił tych zagłówków, ale no, do przeżycia to jest.;-) ;)

My o kolejnym już nie myślimy, L skombinowaliśmy gdy K miał rok więc różnica myślę, że fajna. Widać, że L już uwielbia patrzeć na K jak się bawi czy cokolwiek robi, a K z kolei często L całuje i przytula i zabawki mu daje:-) :)

Boże wczoraj czułam się normalnie jak zwłok, gorączka, bóle stawów, mięśni, głowy, gardła, katar. Na prawdę, myślałam, że zejdę. I jeszcze nic prawie nie zjadłam, bo mnie brzuch bolał i mnie muliło:frown: Dzisiaj już musi być lepiej, bo przy obrabianiu dwójki bąbli aż się rozryczałam. I oczywiście cały czas się u Nich doszukuję jakiś objawów. Na razie spokój.

L czasem przez sen takie demoniczne odgłosy wydaje , że zawału można dostać, jakieś krzyki, ryki, beki. A teraz znalazłam go w poprzek.

Hejka,

U mnie znowu starszak w domu, od momentu kiedy chłopcy byli chorzy ciągnie mu się kaszel i w niedzielę poszliśmy do lekarza go osluchac i ZONK [emoji58] tydzień w domu, bo w oskrzelach juz dudni, wiec inhalacje i tabun innych leków ahh w ogóle ze starszym to we wrześniu byliśmy u różnych lekarzy 8 razy od dermatologa - walka z kurzajka na stopie, zamrazanie i dalej nie możemy pozbyć się cholerstwa, ortopeda - strasznie zaplata noga, wiec jakieś wkładki do butów plus gimn.korek i jeszcze ma lordoze szyjna i od początku roku szkolnego boli go szyja i nabawił się tiku nerwowego, wiec chodzi w kołnierzu no i kończąc na pediatrze, bo nie może z przeziębienia się wyleczyć. Losie jakiś pogrom, on nigdy mi nie chorował

Chybra zdrówka , aj jakbym chciała żeby miki tak się okupcial, nie robił kupy od prawie tygodnia i przez ból brzuszka mam już drugą nocke zarwana, budzi się co 2h [emoji21] .

U mnie 8 lat różnicy między chłopcami, starszy pięknie się opiekuje Mikim i zrobię wszystko żeby była piękna więź między nimi mimo tej różnicy, ale dziewczyny nie czekajcie tak długo, ja żałuję, że tak długo odkładalam

Liluli, Patuszka o losie współczuję strasznie Wam tych sytuacji z facetami, ale najważniejsze, że my kobiety to silny naród, trzymam za Was kciuki

reklama
I wtoreczek [emoji5]

Sennie mi dzisiaj na maxa. Ciężka noc za mną, dużo rozmyślań i w ogóle jakoś tak nie szło mi spanie. Na szczęście wszyscy poza mną nie mieli z tym problemu.

Aha - o jejku... . Ale Filipa dopadło . Biedny. Mam nadzieję, że szybciutko wyzdrowyeje i ta zła passa się skończy. Na te oskrzela mogę polecić bańki i syrop z buraka (szybko i skutecznie oczyszczają).
Kurzajki wieki nie miałam, więc nie wiem co i jak teraz (Misia ostatnio sie z problemem borykala). Ale dlaczego tą nóżki zaplata? Oby ćwiczenia wyprowadziły go na prostą! Szyja?... Noszzz kurcze [emoji33]. Trzymajcie się [emoji8]

Ja tylko troszeczkę żałuję, że aż tyle zwlekalam z drugim dzieckiem. Pisałam wcześniej, najlepsza różnica między dziećmi (wg mnie) to 2 lata [emoji5].
8 lat różnicy między Kalina i Jagoda też jest dobra. Jaga ma mega wyczulony instynkt opiekuńczy, nie ma tutaj żadnej zazdrości i żalu, że jestem teraz zajęta małą, czy o zakupy pod mała, bądź prezenty, które dostaje. Ona to rozumie i cieszy się wszystkim [emoji5]. Jej miłość i zainteresowanie małą mega mnie rozczula [emoji4]. Mam nadzieję, że jej to nie minie [emoji6]. Dziewczynki z klasy zazdroszczą jej bardzo i męczą teraz swoje matki [emoji23]. Wchodząc do szkoły mam przy wózku 9 klasowych nianiek i kilka z innych klas [emoji1].

Do góry