reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pomiędzy mną i moim bratem jest 8 lat różnicy i w naszym przypadku to zdecydowanie za dużo. Zero kontaktu a jak już to dość hmm dość protekcjonalny z jego strony co mnie od zawsze stresowało. Czasami sobie myślę że zachowuje się jak mój trzeci rodzic - ten najbardziej wymagający [emoji848] sam ma dwójkę i 2 lata różnicy więc on chyba myśli podobnie [emoji12]

Misia u mnie odrobinkę podobna duża, czarna, wow, Hania ją uwielbia [emoji12]
1506972939-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia ja bym bardzo chciała, ale tez bardzo sie boje.... czytałam, ze po aronii macicy, ktora mnie dotknęła i krwotoku przy kolejnej ciazy jestes wiemsze ryzyko powtórki... No i miałam cc, wiec tez bardziej sie boje... a tak bardzo bym chciała miec córeczkę... :(
No a ogolnie i tak przybajmniej 2 lata musze poczekac po tej historii porodowej.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Misia - hmm... Różyczka powiadasz? [emoji1]. Ale by było [emoji23]. W lutym Jaśmina była na celowniku [emoji6].
Ja bym chciała Syncia do kompletu, ale tu z imieniem będzie ciężko [emoji6][emoji1].

Piękna lampa [emoji3]. Dawaj namiar na nią (Judith, Ty na swoją również [emoji3]). Rzeczywiście baaardzo dzieciowa. Taka i edu i kreatywna [emoji3].
A to zielsko tak całkiem przypadkowo suszysz? [emoji23][emoji1]

Aga_k_m właśnie rozmyslalam o chłopcu jakby mogło być, jak na coś wpadnę to dam znać. Tych żyrandoli już chyba nie ma, my kupiliśmy na jakiejs wyprzedaży przecenienia z 1499 na 399 i do tego lampa stojąca z 1399 na 299 do tego są kryształki jako liscie jeszcze ale wolę wersję bez. Jak nasusze to wpadasz :D

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia - tylko nasusz więcej, ja na chwilunie nie mam w zwyczaju wpadać [emoji3].

Co do imienia męskiego... No jest to niezła zagwostka [emoji6].
A gdzie takie fajne przeceny były? No zesz... Ze ja zawsze o takich akcjach dowiaduje się "po" [emoji19]

Nono piękne te lampy!:laugh2: My też mamy taką rozgałęzioną, ale mniejszą. A pomyślcie jaką frajdę będą miały z choinki czy w ogóle z dekoracji świątecznych.

L teżładuje piąstki i przez to ma całe rękawy mokre. A w ogóle wczoraj z drzemki z łóżeczka go wyjmuję, a On całą lewą str ciała ma okupcianą, no masakra ile tego było, ja nie wiem jak on to zrobił i jeszcze w tym spał:errr:

Misia no nie przestawił tych zagłówków, ale no, do przeżycia to jest.;-) ;)

My o kolejnym już nie myślimy, L skombinowaliśmy gdy K miał rok więc różnica myślę, że fajna. Widać, że L już uwielbia patrzeć na K jak się bawi czy cokolwiek robi, a K z kolei często L całuje i przytula i zabawki mu daje:-) :)

Boże wczoraj czułam się normalnie jak zwłok, gorączka, bóle stawów, mięśni, głowy, gardła, katar. Na prawdę, myślałam, że zejdę. I jeszcze nic prawie nie zjadłam, bo mnie brzuch bolał i mnie muliło:frown: Dzisiaj już musi być lepiej, bo przy obrabianiu dwójki bąbli aż się rozryczałam. I oczywiście cały czas się u Nich doszukuję jakiś objawów. Na razie spokój.

L czasem przez sen takie demoniczne odgłosy wydaje , że zawału można dostać, jakieś krzyki, ryki, beki. A teraz znalazłam go w poprzek.

Hejka,

U mnie znowu starszak w domu, od momentu kiedy chłopcy byli chorzy ciągnie mu się kaszel i w niedzielę poszliśmy do lekarza go osluchac i ZONK [emoji58] tydzień w domu, bo w oskrzelach juz dudni, wiec inhalacje i tabun innych leków ahh w ogóle ze starszym to we wrześniu byliśmy u różnych lekarzy 8 razy od dermatologa - walka z kurzajka na stopie, zamrazanie i dalej nie możemy pozbyć się cholerstwa, ortopeda - strasznie zaplata noga, wiec jakieś wkładki do butów plus gimn.korek i jeszcze ma lordoze szyjna i od początku roku szkolnego boli go szyja i nabawił się tiku nerwowego, wiec chodzi w kołnierzu no i kończąc na pediatrze, bo nie może z przeziębienia się wyleczyć. Losie jakiś pogrom, on nigdy mi nie chorował

Chybra zdrówka , aj jakbym chciała żeby miki tak się okupcial, nie robił kupy od prawie tygodnia i przez ból brzuszka mam już drugą nocke zarwana, budzi się co 2h [emoji21] .

U mnie 8 lat różnicy między chłopcami, starszy pięknie się opiekuje Mikim i zrobię wszystko żeby była piękna więź między nimi mimo tej różnicy, ale dziewczyny nie czekajcie tak długo, ja żałuję, że tak długo odkładalam

Liluli, Patuszka o losie współczuję strasznie Wam tych sytuacji z facetami, ale najważniejsze, że my kobiety to silny naród, trzymam za Was kciuki

reklama
I wtoreczek [emoji5]

Sennie mi dzisiaj na maxa. Ciężka noc za mną, dużo rozmyślań i w ogóle jakoś tak nie szło mi spanie. Na szczęście wszyscy poza mną nie mieli z tym problemu.

Aha - o jejku... . Ale Filipa dopadło . Biedny. Mam nadzieję, że szybciutko wyzdrowyeje i ta zła passa się skończy. Na te oskrzela mogę polecić bańki i syrop z buraka (szybko i skutecznie oczyszczają).
Kurzajki wieki nie miałam, więc nie wiem co i jak teraz (Misia ostatnio sie z problemem borykala). Ale dlaczego tą nóżki zaplata? Oby ćwiczenia wyprowadziły go na prostą! Szyja?... Noszzz kurcze [emoji33]. Trzymajcie się [emoji8]

Ja tylko troszeczkę żałuję, że aż tyle zwlekalam z drugim dzieckiem. Pisałam wcześniej, najlepsza różnica między dziećmi (wg mnie) to 2 lata [emoji5].
8 lat różnicy między Kalina i Jagoda też jest dobra. Jaga ma mega wyczulony instynkt opiekuńczy, nie ma tutaj żadnej zazdrości i żalu, że jestem teraz zajęta małą, czy o zakupy pod mała, bądź prezenty, które dostaje. Ona to rozumie i cieszy się wszystkim [emoji5]. Jej miłość i zainteresowanie małą mega mnie rozczula [emoji4]. Mam nadzieję, że jej to nie minie [emoji6]. Dziewczynki z klasy zazdroszczą jej bardzo i męczą teraz swoje matki [emoji23]. Wchodząc do szkoły mam przy wózku 9 klasowych nianiek i kilka z innych klas [emoji1].

Do góry