reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol - rozkręca się napewno, a Ty na tych studiach będziesz mogła odsapnac od chwil z dzidziolem. Wiem, straszne to co pisze [emoji14], ale tak to już jest... Ze po kilku miesiącach z gugajacym dzieckiem (plus piosenki dziecięce, a później bajki np.na baby tv) zaczyna słów w dialogu z dorosłą osobą brakować [emoji1]. Dobrze mieć taką odskocznie.

Ola - masz rację, to slinienie może mieć związek z zabkami, tyle, że te ząbki nie muszą tak expresowo wychodzić.
Cieszę się, że u Ciebie są malutkie zmiany na lepsze.
A z tymi nocami to dobrze zadziałalas. Intuicja matki rzadko zawodzi. Krzywda Kubie (z nie wyburzania) się nie dzieje. Ma prawidłowy przyrost wagi, więc jest okej. No i wyspany, nie będzie rozdrażniony [emoji6].

reklama
Hej:-)
Ja juz zaraz bede miec rocznice zajscia i pozytywnego testu .2 kreski zobaczylam 17.10.2016 rok przelecial nie wiadomo kiedy....

Patuszka bardzo przykre to co Was spotkalo mam nadzieje ze teraz bedzie z gorki.Zycze Wam tego ! Dobrze ze masz super rodzicow ktorzy Was wspieraja.

Emol az Ci zazdroszczw tych studiow swoje wspomniam zajebiscie;D a skonczylam ten sam kierunek co Ty.

Ola W spokojnie mlody moze juz przesypiac noce tymbardziej zw jest na mm a ono bardziej kaloryczne jest.

Aniek ekstra kuchnia!!!
Co do znajomych ...serio Cie podziwiam u mnie takie cos by nie przeszlo.

Co do zabkow mojemu chrzesniakowi wyszedl pierwszy jak mial 4 miesiace.

Moja tez sie slini straeznie normalnie slina jej leci piatki w buzi caly czas.
Nie wiem czy to zeby czy nie zeby.W sumie ma juz ponad 3 mies wiec teoretycznie moze sie zaczac zabkowanie.Poki co mysle ze po prostu odkryla piastke i dlatego tak namietnie ja probuje

Pogoda u nas dzisiaj sie ma zaczac zmieniac jutro juz wraca deszcz...a bylo tak pieknie.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek bez zmian. T.przyjezdza do Szymona codziennie ale ze mna niewiele rozmawia. Ostatnio mi tylko powiedzial ze powinnam przeprosic tesciowa za to ze tak mu na nia nagadalam a on jej wszystko powtorzyl [emoji35]
Narazie trwam w takim zawieszeniu.

Aniek znajomi nie maja wyczucia.
Nie pozwol sie wiecej wykorzystywac.

Patuszka u mnie podobna sytuacja. Z tym ze to nie tatus nieodpowiedzialny a bardziej wplyw tesciowej.
Przykre to.. Ale widocznie tak ma byc.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :)
Ola ja tez mojej nie budze, niech spi ile chce.
Czytalam o zabkowaniu i to może być to ale zanim wyjda zeby to może mind kilka miesiecy. Sorry że pisze bez polskich znakow ale zamienilam tel na inns ktory nie ma polskiej klawiatury musze poszukac w ustawieniach...
Czy wasze dzieci też sie tak rzucaja jak śpia w nocy?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój ma odruch moro, ale w ciągu dnia a w nocy ciężko powiedzieć bo śpi w kokonie:)

Kuchnie macie dziewczyny super! Ja wlasnie wybieram blat do kuchni, bardzo mi się podobają drewniane, ale mi odradzano że względu na brak praktyczności....

Studia, piękny czas. Dopiero jak się je skończy to się docenia, ale powtarzać już bym nie chciała:)

Liluli, patuszka - co się porobiło z tymi facetami.

Odnośnie ślinienia się i brania piąstki to chyba każde już by musiało ząbkować bo jakiekolwiek dziecko które znam, znałam tak robi. Taki po prostu etap.

Chybra i co mąż nie przekręci łóżeczka?
Patuszka silna z Ciebie kobieta, będziecie z Antosia szczęśliwe i dobrze że masz na kim polegać. Zdolna jesteś nie ma co, pączus jak prawdziwy. Grześ też robi banki że śliny a najchętniej z syropku z żelazem :)
Pumelova cos z tym płaczem może być, bo mój mąż na początku spał na czujce i jak mały ziewnął to się budził, podobnie było jak byłam w ciąży, a teraz nie słyszy.
Kasia paracetamol to jak już masz pewność że to zęby i ewentualnie jak goraczkuje przy tym. Ponoć to jeszcze za wcześnie trochę a ślinić się będzie nawet kilka miesięcy przed. Kasia mój się rzuca przez sen i budzi się w poprzek :)
Aniek no dlatego w nich nie spałam. Jak chodziłam na co dzień to zawsze mi się wylalo jak się pochylilam :) Grześ chyba jednak ma katar, nie jakiś tragiczny, ale jest. Zazdraszczam Ci swojej kuchni, tego najbardziej mi brakuje.
Liluli nie wierzę w to co przeczytałam, jak to powtórzył teściowej! To jakby cię zdradził z własną matką! Kurcze mi maz czasem narzeka na moją ja na jego ale nie wyobrażam sobie tego przekazać.
Ostatnia @mialam 6.10 a ovu 21.10. Dziś mimo pięknej pogody nie idziemy na spacer może Grzesia wystawie na taras na trochę. Próbowałam go inhalowac ale maseczka mu się ewidentnie nie podoba :/ macie jakieś sposoby? W piątek miało być szczepienie na pneumokoki, pójdę jak nam wyznaczone jak go nie zaszczepia to przynajmniej mi zważą chłopaka.
Mam pytanie: myślicie już o kolejnych dzidziulach. Ja nie ukrywam że już odliczam kiedy będę mogła się starać :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

O ludzie ja też bym już do szkoły nie wróciła chyba że za duze pieniadze [emoji23] troche już ich zaliczylam - stanowczo ponad przeciętnà, wystarcz! [emoji16]

Co do kaloryczności mm to nie do końca prawda bo producenci mają ścisłe normy i musi być maxymalnie zbliżone do pokarmu matki. Początkowe chyba 67 kcal dużo tłustsze też nie jest ale dzieci uczą się je trawić.

Aniek super kuchnia, fajnie jak w koncu widac efekty [emoji5]

Mamusia ja mam drewniany blat i bym go nie zamienila na inny! W kolejnej kuchni tez taki bedzie :) dobry impregnat ( olej naturalny) i absolutnie nic sie nie dzieje, nie odbarwia sie nie puchnie. Ja tam polecam [emoji2]

My sobie właśnie spacerujemy w parku - mała śpi a ja zarabiam internetowe zaległości. Forum done zaraz trochę zakupów poczynię [emoji2] miłego dnia!

Misia ja troche licze - ile Hania bedzie miala, na ile bym wrocila do pracy, kiedy chate na wieksza trzeba bedzie zmienic... [emoji38]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nie wykluczam kolejnego dziecka...ale tutaj jesteśmy całkowicie sami bez żadnej pomocy i trudno by mi było samej z dwójka dzieci.R wychodzi przed 7 i wraca o 19 także przerąbane.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia ja myślę Ale na pewno w dalszej przyszłości.

Dzisiaj Artur z 40 min tak płakał, nie mogłam go uspokoić. A przy cycku się denerwowal. Podałam mm 60 ml i zadowolony i chce się bawić. Chyba już zaczynam mieć mniej pokarmu jak na uczelnię tylko raz Kuba przyjechał w ciągu dnia. To ,może w ciągu dnia karmilam z 4 razy (licząc od północy do północy) czyli kiepsko. No ale miałam tego świadomość. Przynajmniej Artur robi codziennie kupy :)

Do góry