reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Wow ale słońce! Aż razi! Wieczorem pewnie na spacer skoczymy.K u dziadków, L ogląda karuzelę, ja się nawet przespałam:blink:

L z mężem byli rano na usg bioder i w sumie ok tylko że L jest wiotki, tyle to ja wiem. W chuście możemy nosić, ale we wt mamy jeszcze neonatologa, który pewnie jakieś ćw przepisze.

Wiecie co? Przez to siedzenie w domu wpadłam w nałóg zamawiania rzeczy z netmody i allegro hehehe.

A dom? Mogę pomarzyć...

reklama
Misia mijamy nadzieję że to nie ząbki. Mój coraz częściej bierze piastki do buzi Ale jak wymieniam mu na smoczka to ciumka smoczka. Zdrówka życzę.

Aha Arturem bardzo długo robił tak jak ty, po prostu dorósł że wystarczy zjeść aż się naje. Potem widzę tylko cycuje a nie je więc zamieniłam na smoczka i nawet nie zauważa.

Kasia gratuluję! Oj czasami można zapomnieć nakarmić. Mi to cycki przypominają ze ostatnie karmienie było 2h temu bo wtedy się napelniaja. Nadal mi się magazynuje mleko. W nocy to wyglądają jak sylikony, a nie wspominam już o bólu jak on 8h śpi. Takie twarde. :/ ja nie wiem co to produkowanie na bieżąco. :(

Pumelova w ciąży mi wyrosła taka jakby brodawka na policzku i przeszkadzała mi, ciągle ja smyralam, to usunęłam, z pieprzykiem kazał mi przyjść jak skończę karmić. Tu chodzi o znieczulenie, podał jakieś niby bezpieczniejsze i mało tak że trochę czułam ale po 2h mogłam karmić.
Aha tak mnie natchnelas zdjęciem Mikiego w butach że zamówiłam niechodki :) ma już dużo butów ale w rozmiarach 19-24 a takich małych nie.
Kasia też tak miałam że zaczyna marudzic a ja wymyślam co mu jest, a to jeść się chce a wyrodna matka zapomniala :)
Abed dzięki, przyda mi się bardzo :*
Emol no oby nie ząbki. Mi przestało ostatnio się jakby magazynowac ale piersi robią się większe tylko nie twardnieja.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

W jaką część ciała wasze dzieci miały szczepienie?bo moja w udka a ja myślałam że będzie w ramię jak za dawnych lat, rota miała tylko doustnie.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Zanim poczytam co pisalyscie mam pytanie które zapominam zadac:p
Pamiętacie te nocne poty na klatce piersiowej po porodzie? Ma to któraś teraz? Od kilku dni nad ranem mam mokra koszulkę.. biorę minipigulki ale już 3 tygodnie więc to nie jest coś naglego.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek- a to zakładasz tą muszlę na noc? I czy wykorzystujesz to mleko, które się tam zbierze?

Aga - też myślałam o bieli, ale mamy białe drzwi i białe listwy przyścienne i zlało by się wszystko. Kuchnia bardzo fajna a ż jakiej firmy masz sprzęt? Mogłabyś coś polecić czy za wcześnie?

Pumelova- mnie też się nie leje już ciurkiem z drugiej... kiedyś się lało. Także sama nie jesteś. Teraz mały przybiera mi na wadze choć bardzo wolno i na granicy dolnej, ale lekarze mnie uspokajają, że prawidłowo. Mąż podobno też bardzo wolno przybierał pomimo karmienia go mm, więc mam nadzieję, że to po prostu taka uroda.

Kasia831 - mój właśnie też przybiera wolno na wadze i mało, ledwo pociągnie do tych 700 g na miesiąc. Także sama nie jesteś. Taka może być uroda naszych dzieciaczkow.
Kasia z tym zapraszanie nie Kuś bo Ci się jeszcze wszystkie zwalimy na głowę z dziećmi.

Bloomka- mnie polecano na październik biały kombinezon taki elegancki, kosztował 70 zł i jak będzie zimno to z tym kombinezonem podejdę do ołtarza. Może rozejrzyj się za czymś takim.
Odnośnie karmienia
Z tym mlekiem mam jak ty. Jak czuje taką falę mleka to więcej leci. A co ile masz taką falę u mnie co 10-20 minut w trakcie nieprzerwanego karmienia....

Aim- dziecko by mi w nocy nie wstawało od 22 do 5 rano, a ja i tak się martwię, że jest głodne i karmię go o 2 w nocy na snie. Pomimo nocnych karmien i tak mało przybiera na wadze, także wolę to dalej praktykować bo mogłoby być gorzej.. A odnośnie płaczu mam wrażenie, że Wiktor mógłby przespać każdy głód tym bardziej, że za dnia praktycznie wcale nie robi drzemek.

Emol - WYNIKA to pewnie z tego, że dokarmiasz mm. A piąstki u mojego też poszły w ruch. Choć głównie teraz ciumka kciuka.

A Wy dziewczyny co ile macie taka falę mleka (uczucie mrowienie, ból)?

I czy zauważyliście, że dziecko woli się bawić bardziej jedną ręką. Do mam 2 pociech czy sprawdziło się to z prawo lub leworecznoscia ?

Ostatnia edycja:
Zanim poczytam co pisalyscie mam pytanie które zapominam zadac:p
Pamiętacie te nocne poty na klatce piersiowej po porodzie? Ma to któraś teraz? Od kilku dni nad ranem mam mokra koszulkę.. biorę minipigulki ale już 3 tygodnie więc to nie jest

Ja mam takie odczucie gorąca odkąd zaczęła mi się miesiączka. Przed krwawienie i dzień przed owulacji pocę się bardzo. Hormony...

Mnie też oblewaja zimne poty nad ranem, koszulka, pościel mokre :/ tak co 2,3 dzień mam od porodu także u mnie to niezwiązane jest z minipigułką chyba...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry