reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Mamusia Ale jak już pisałam dawno temu. My miesiąc tylko dokarmialismy mm, potem już na samej piersi jesteśmy już :) tak rozkrecilam laktacje że nie muszę mm używać w ogóle.
Jakbym używała jeszcze mm przy tak puchnacych piersiach to raczej bym nie wyrobiła.

reklama
Kasia w udko jak u Ciebie, rota doustnie a w szpitalu gruźlica w lewą rączkę.
Pumelova ja się nie poce w nocy chyba że teraz po mleku z miodem masłem i czosnkiem.
Mamusia_muminka Grześ na razie raźniej macha lewa nóżka.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia_Muminka - wiesz co, u nas machanie rączkami jest równie silne dla lewej i prawej. Częściej leży na lewej stronie. Zobaczymy jak to się dalej rozwinie. Wydaje mi się, że przy lapaniu (np.grzechotki) będzie można coś konkretniej zawyrokowac odnośnie stronniczosci :-).
Z Jaga tak przynajmniej miałam ;-).

Co do sprzętu, to najwięcej mam z Beko (zmywarka, mikrofala, piekarnik), płytę mam Zelmera, okap Kernau, lodówka bosch (najdłużej wyszukiwana, bo i miałam spore wymagania wobec niej [emoji1]. Także akurat z niej jestem mega zadowolona, ale mąż ma "ale" do półki na warzywa (ze nie jest wzmocniona). Ceny sprzętu przyzwoicie dostępne i ich jakość również [emoji5]. Jak coś zapraszam na PW - prześlę szczegóły [emoji6].

Misia - mam nadzieję, że szybciutko Ci sie buzia zagoi [emoji8]. 2 tyg i nie powinno być śladu po zabiegu.

Ja bez hormonów, więc poce się jedynie jak mnie coś "zbiera". Na szczęście nie rozwija mi się nic chorobowo, więc to takie jednorazowe akcje mocne.

Kasia - trzymam kciuki za ten egzamin na tłumacza [emoji110][emoji110]. Czyli Twojemu minęła chęć na domek w Pl? Pamiętam jak pisalysmy na temat przekształcenia działki i wymogów odnośnie budowy [emoji6]

Chybra - cieszę się, że z bioderkami okej. Kciuki za neonatologa.
Rzuć jakimiś linkami , ja tez lubie luźny styl, więc ten tego [emoji6]

Jenny - a przypomnisz mi skąd Ty jesteś? [emoji3]

Aga_k_m buzia jak buzia niech to przeziębienie się skończy w końcu. A i jeszcze takie cudo. Dermatolog mnie obejrzał i znalazl kurzajke na palcu więc stwierdziłem że lepiej wymrozic przy małym dziecku żeby nie zarazić i chodzę teraz z takim bomblem na wskazującym palcu prawej ręki.
1506536080-aaaaaa.jpeg

Za to Grześ przekonał się do bujaczka w końcu. Dziś już drugi raz go przerabia. Wcześniej w nim usunął.

O matko, Misia!!! Toż Ci dyskomfort z tą kurzajka . Współczuję .
I to przeziębienie tak od 18.09 Ci się ciągnie? No masakra... Zdrówka Kochana [emoji8].
A co stosujesz?

Mamusia muminka wydaje mi sie ze to za wczesnie na ustalenie letaryzacji, swoja droga moj syn jest chyba jakis dziwny bo on je prawa reka a pisze lewa;D

Misia oj niewygodne miejsce ja mialam wymrazane kiedys 3 brodawki na szyji jeju jak to bolalo swoja droga nie wiedzialam ze to ma az taki korzen.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga_k_m tak to ciągle to samo przeziębienie :/ chyba przeszło w coś gorszego bo zaczął się katar jakby bardziej bakteryjnych. Na tapecie miód, czosnek, sok z malin, tantum i ibuprofen i paracetamol. Zobaczę co jutro lekarz powie.
Maziajka moj wujek pisze prawa a rysuje lewą :) idę w piątek na zdjęcie tego bąbla (hehe wcześniej napisałam bombla) zobaczę co jest pod spodem, oby nie było głęboko bardzo no to na samym stawie. Na szyi po mrizeniu też takie miałaś? No nie wyobrażam sobie.

Dzieki za porady [emoji4], myje ciagle ręce - obysmy nie zalapali tego rota!
Cala noc byla super, Szymon w ciagu dnia byl jakis taki śpiący ale może tez dlatego, że znow dzien byl "biegający"-poza domem.
Wyobraźcie sobie ze ten maly człowiek wazy 5930! Czy to normalne zeby podwoić wagę urodzeniową w drugim miesiacu? Az jestem zdziwiona ze tak przywalił pomimo tej nietolerancji laktozy. .. [emoji50]

Aga no właśnie cholera wie co pomoglo... a teraz ma troche kropek na nóżkach i nie wiem po czym... moze po soi? Jestem wege i juz nie wiem co mam jesc noooo
Fajnie ze wy bezkropelkowi!! Zazdro! [emoji4]

Ja bym chciala karmic do roku. Ale nie wiem co z tego wyjdzie skoro jakies alergie wyłażą. No ale bym chciala...

Fajoska kuchnia! Ja chceee dooom! [emoji3]

U mnie tez się zbiera mleko... po 4 godzinach juz mam bomby tykające i az sama się budzę zeby go karmic bo boli [emoji6]

Kasia szczepią w udka [emoji4] tak czy siak bidaki małe że tak często kłute...

Mamusia - moj uzywa bardziej prawej ręki . Maja wiecej machała lewą a raczej jest praworeczna - choć na przywitanie zawsze podaje lewą - śmiesznie [emoji3]
Ten ból i mrowienie - hmmm nie zwracam za mocno uwagi ale dość duze odstępy czasowe co 2-3 godziny raczej.

Misia oretyy ale Cie dopadlo...wszystko naraz. widocznie osłabienie organizmu. Trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia!

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia dokladnie takie wielkie fuujj 3 naraz mi wymrozila mega bolalo niespodziewalam sie ze az tak.

Moj wszystko lewa ale jesc lewa nie potrafi lyzka widelec zawsze w prawej.W przedszkolu mo zarzucali ze go przestawiam i to dlatego....

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry