reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga_km to poszalałaś z kolorami jak ja. Też wszędzie biało przynajmniej narazie. Tonacja biało-czarno-szara. Tylko panele u góry są lekkim przełamaniem. Uwielbiam tamten dom, a jednocześnie nie czuję się w nim jak"u siebie"
Pochwal się kuchnią, jakieś foto? Łazienkę też masz białą?
Do pracy też mi się nie spieszy, tym bardziej, że będę musiała szukać nowej.

Chybra dobrze że chłopaki dają ci jednak trochę pospać.
Wiem jak to jest z tarabanieniem, bo też wszędzie Maję targam, tylko jak młody ma na rano to albo mąż go odwozi co też mu średnio pasi, bo pracuje na 9.00, albo ja go odwożę, a Maja zostaje z tatą. Teraz jak B niema to wszędzie razem w 3.
U nas nadal qpa kilka razy dziennie, przynajmniea kleks. Ale ja jej też czasem pomagam rurką w bąkach to i coś więcej wyskoczy. Wtedy widzę taki błogi spokój na jej buźce.

Bab to zależy jakie bierzesz. Jak zwykłe to pierwszego dnia@a jak minipigułkę to obojętnie jakiego dnia zaczniesz i one dla wygody zawsze są jakoś oznaczone. Stare miałam od1-21 a teraz mam dniami tygodnia.

Po spokojnym śniadaniu i po kawie, budzę towarzystwo i się zbieramy powoli.
Miłego dnia dziewczyny.

reklama
Aniek mam zwykle tabsy ale chodzi o to czy muszę się trzymać oznaczeń dni tygodnia czy to własnie jest dla wygody

Czy wasze maluchy też czasem tak machaja głową w przód i tył ? Trochę wygląda jakby się denerwowaly ?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Bab jeśli są z taką samą dawką hormonów, to wszystko jedno jaką weźmiesz, dla wygody są oznaczone.
Maja też tak macha/kręci główką czasem, ale to właśnie jak się denerwuje albo brzuszek ją boli.

Bab - ja przerabialam oznaczenia na tabsach tak jak Aniek. Moje miały stały skład hormonów, więc czy brałam 1 z brzegu, czy zaczynałam od danego dnia tygodnia było mi obojętne. Ale te oznaczenia z dniami tygodnia były dla mnie mega wygodne (nie musiałam przeliczac, gdy miałam chwilę zwątpienia pt.bralam tabsa czy nie) [emoji6].

Aniek - nie, łazienki mam w "kolorowych" płytkach [emoji1], tj: jasno szary - grafit (+ czerwony dekor kwiatowy), oraz beżowo- białe (pomieszczenie WC). Górnej łazienki nie robimy teraz - działa jako pralnia [emoji6].
A kuchnie musiałabym ogarnąć, więc wrzucę Ci foto z czerwca, jak była montowana (choc mam wrażenie, że już ja pokazywałam [emoji6])
1506494370038.jpg

Oczywiście podochodzily mi jeszcze sprzęty, stół, krzesła [emoji1].

Załączniki

• 1506494370038.jpg
    1506494370038.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 316
Chybra mi ginekolgog powiedziala ze pierwsza tabletke trzeba przyjac do 12 h od rozpoczecia krwawienia.

Aga pieka kuchnia

Misia co u was ? Jakos zamilklas.... Wszystko dobrze u was ?

Gdzie to slonce ??? W Krk brak ;-( a ja usypiam

Aga oj akumulatorki nie bardzo. Ale pojechaliśmy do mojego taty i do dziadka bo on to na pewno nie będzie w stanie już przyjechać do nas. Więc przyjechaliśmy
Artur przez podróż to spał od 22.30- 6.30 ;) a egzamin teoretyczny zdałam, a z praktycznego zabrakło mi 1 punkta więc mam poprawkę w styczniu.

Gratuluję przeprowadzki. Ile ja bym dała aby mieć już swoje mieszkanko :) śliczna kuchnia

Bab najczęściej w dniu 1 dnia miesiączki musisz wziąć tabletkę i zawsze o tej samej porze brać. Ja zawsze budzik miałam ustawiony. Kończy ci się 1 opakowanie. Robisz tydz przerwy i kolejne opakowanie zaczynasz.

Hm mi nie leci podczas karmienia strumieniem z drugiej ale nie zakładam że mam mało pokarmu. Ktoś też tak ma? Młoda je ile chce, słyszę że przelyka, czasem jak ja odloze to chce z drugiej ale rzadko. W pon się dowiem czy dobrze przybiera bo mamy szczepienie. Mam nadzieje ze nie glodze dziecka:D dziś się obudziłam dopiero po 6,5h od ostatniego karmienia i spekalam bo czytałam że przy kp dobrze karmić co max 6h żeby nie zaburzyc laktacji.
Ale jak Was czytam to cieszę się że nie mam strumienia z drugiej bo potem bym miała problem przy karmieniu u znajomych:D

Kasia831 widocznie taka jej uroda że powoli przybiera ;-) fajnie że wracacie do kp

Aha dobry sposób:D ja po prostu się maluje przy łóżeczku przy lustrze :D

Mumusia moja jak zacznie jeść i się na przykład na chwilę przerwie (jak się zakrztusi) to mi leci fontanna ale z drugiej piersi raczej nic - widocznie tak ma być, nie zakładam że mam mało pokarmu. Gdyby nie forum to bym nawet o tym nie pomyslala:D

Ewella jak wrócisz to może się jeszcze nie popsuje pogoda, bo w tym tygodniu już mam plany:(
Daj znać jak u lekarza z tym kaszlem.
My jednak odpuszczamy basen. Fizjoterapeuta powiedział że on nie ma wiedzy żeby miało to wpływ na jej rozwoj, i ze tyle samo frajdy będzie miała jak ja na rękach weźmiemy pod prysznic i będzie na nią leciała woda:D więc odpuszczam chyba basen, zobaczymy
Wiecie już gdzie jedziecie?

Kylesa wrzucę fotki na zakupowy bo ktoras pprosiła a [emoji16]
Super że wizyta ok. Nie jest się łatwo zarazić, ja nawet o tym nie pomyślałam i się nie zarazilam bez jakiś specjalnych środków ostrożności.

Aga km dziękuję :* ślicznie urządzone!!! [emoji173][emoji173][emoji173] wkrótce poczujesz się jak w domu[emoji16]

Jenny może tak być że jej coś nie pasowało dlatego się odrywała . Nie chciałabyś spróbować u doradcy laktacyjnrgo podzialac coś z piersia?
Dziękuję![emoji173][emoji173]
Moja też jest mniej placzliwa odkąd cwiczymy[emoji173][emoji173][emoji173]

Aniek jest idealna[emoji173] bluzę kupiłam nie z powodu chrzcin a w ogóle, taka i różowa bo są tanie;-) A się przydala. Różowa jest awet dwustronna!
Udanej wycieczki!!!

Lecę na spacer do rossmana i biedry puki jest słońce![emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova, dziecko głodne będzie ci płakało - jeżeli nie płacze z głodu to znaczy że głodne nie jest i masz odpowiednią ilość pokarmu :) moje płacze tak długo jak nie dostanie dodatkowego mm więc mam prostą sprawę ;)

Pumelova, dziecko głodne będzie ci płakało - jeżeli nie płacze z głodu to znaczy że głodne nie jest i masz odpowiednią ilość pokarmu :) moje płacze tak długo jak nie dostanie dodatkowego mm więc mam prostą sprawę ;)
Rozumiem:) masz rację

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova - szczerze nie ma siły na doradce laktacyjnego ...przy 2 szkrabów życie jest już całkiem inne. Poza tym byle przterwać jeszcze ok 3 miesiace i zacznimy rozszeżać diete to i z czasem liczba karmien ulegnie zmniejszeniu.

Czy któraś z Was walczy w nocy z usypaniem dziecka ? moja od 2 dni robi sobie noce 2 godzinne przerwy. Zważywszy na to że musimy rano wstać ok 6:30 ewidentnie nie jest mi to na rękę :)

Aniek - czarcie żebro to zioła ostrożenia .... w tym się kąpie dziecko.

Aga_km piekna kuchnia. Ja tez mam dom i czasem stanowoczo za duzo czasu poswiecam na jego sprztanie.
u nas na zachodzie miało być piekne slonce - piekana złota jeseisn ...a tymczasem nadal chmury. Chyba łapie mnie jakas chandra.

Do góry