reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha doskonale cię rozumię. Nie dosyć że nie jestem już młoda, to jeszcze teraz wyglądam jak niechluj. Włosy gładko gumką spięte, rzęsy czasem uda mi się malnąć i tyle, na szczęście makijaż permanentny robi swoją robotę.Jestem wypalona. Jem na szybko co popadnie, piję colę i "sok" bo zapominam o wodzie, o ćwiczeniach naprawdę nie mam co marzyć. Jeszcze kilka takich dni i odwiozą mnie na sygnale.

reklama
Aniek nawet się nie wygłupiaj z takim tekstem :p jasne że nie można, po prostu widać dziecko ma gorszy dzień, i tyle ;) ty codziennie rano wstajesz w identycznym nastroju? Każdy ma gorsze i lepsze dni "bo tak", dziecko też ma do nich prawo ;) a jak potrzeba ci bardziej profesjonalnego określenia to możesz to nazwać skokiem jednodniowym ;)

Kurcze ja teraz widzę że jednak moja wybredność w szukaniu męża na coś się rzeczywiście zdała. Na razie chyba dwa razy miałam sytuacje że coś się mąż zachował nie tak jakbym chciała, wystarczyło powiedzieć i już tego nie robi. Dzieckiem się zajmuje na równi ze mną, potrzeby moje rozumie nawet jeżeli się z nimi nie zgadza... Nie wiem, może trzeba być bardziej stanowczym i jednoznacznym-powiedzieć co przeszkadza dlaczego i czego się oczekuje. I więcej wiary w siebie żeby facet wiedział że byle kto wam u boku nie jest potrzebny i jak nie sprosta to zostanie wyrzucony do kosza. A wy sobie dacie radę-same albo z kimś innym, bardziej godnym was.

Co do ogarnięcia to ja od porodu nie miałam dnia bez makijażu. Lubię być zadbana to podnosi mi samoocenę, gdybym zaczęła pozwalać sobie na bycie niechlujną to szybko bym w depresję wpadła.

Aim ja też się staram dbać, przynajmniej jak wychodzę gdzieś, ale nie raz naprawdę nie wiem co mam zrobić, a czego nie zrobić żeby było dobrze przy tej mojej dwójce pociech.
Ja też byłam wymagająca w wyborze 2męża i nie powiem że mąż jest do niczego, bo jednak ciężko pracuje, prawie sam ten dom dla nas ciągnie własnymi rękoma po pracy, obojgu nam ciężko. Tylko że on jest zmęczony. może zrobić przerwę i zjeść, albo pójść spokojnie do toalety, a ja nie i to mnie wkurza. I właśnie nadmiar obowiązków u nas obojga i przesilenie materiału sprawiają to co się dzieje, a ja też cała buzuję i do awantury jeden krok. tylko że on za godzinę nie pamięta o co poszło, a ja się fatalnie czuję. Eeee pomarudziłam.
Tak poważnie to nie wierzę w to zauroczenie, ale przypomniał mi się jeden incydent, jak koleżance tak dziecko płakało i lek.medycyny ich przyjdaciel, który znał dziecko, jej doradził takie niekonwencjonalne metody"oduroczenia"? I pomogło!
Wiem. Sama mówiłam że to bzdury i śmiałam się, ale jak moje dziecko tak wrzeszczy, to już wszystko mi do głowy przychodzi.
Uciekam pospać.

Aniek "zauroczenie" to skok rozwojowy, tylko kiedyś ludzie nie wiedzieli jak nazwać placzliwe,humorzaste zachowanie u swoich bobasow...
A co do męża, chyba facetom ego za bardzo lawiruje od kiedy ojcami zostali, bo widzę że większość się pozmieniala. I jak mógł zjeść TWOJEGO KEBABA. Kurcze mu łatwiej jest zrobić coś do jedzenia, niż Tobie.
U nas Artur marudny od 4 czy 5 dni bo już straciłam rachubę. Tylko i wyłącznie on chce siedzieć. Na pollezaco to zle. Pion lepszy od lezenia ale to nie to samo co siedzenie. A przecież on nie powinien siedzieć bo ma dopiero 11 tyg. Czy wasze dzieci też tak maja? Nie przejmuj się, też nie cwiczylam bo jak miałam chwilę gdy zasnął to wolałam usiąść na chwilę i często samą kimalam.

Dzień dobry! Chrzciny udane, Agatka w kościele cały czas spała (!), nawet przy polewaniu wodą, normalnie jak nie moje dziecko! Na sali super, jadła, spała, uśmiechała się :) wróciliśmy o 20, nogi myślałam że mi odpadną (pierwszy raz w szpilkach od ciąży, a od połowy imprezy to tylko ja ją nosiłam bo tatuś już nie mógł :D) także dobry dzien! i nawet nie padało!! a cały dzień było tak okropnie :)

powtórzyły się 2 inahalotory, microlife i philips:D ale podobno jakiś króliczek jest fajny, makijażystka mi polecała :D

Kylesa kurcze niefajnie Ci powiedział. Wkurzyłabym się na Twoim miejscu ;)
trzymam kciuki żeby się udało z chustą :) Ewella walczyła z Igą :D
gratuluję że cudowna noc się powtórzyła! oby tak dalej! moja też śpi po 5h i to mi wystarcza żeby się pięknie wyspać ;)
kiedyś Kasiulka pisała że żeby wykluczyć alergie na nabiał to 6 tyg diety? ale nie wiem czy tak jest. Możesz iść do alergologa ;)
ojoj co to za smuteczki? :* kochana każdy ma czasem słabszy moment.. wszystko się poukłada. wierzę że Twój się ogarnie, i wróći do normalności. to Ty masz prawo być zmęczona i rozdrażniona. eh:*

Emol chyba nikt by nie był zadowolony jakby dziecko było marudne :D nie, moje dziecko nie chce siedzieć :D skąd ten pomysł skoro ona leży tylko haha

Karuzela gratulacje 3 miesięcy!
Agatka też czasem krzyczy jak się przebudzi, nie wiem czy ma koszmary ale tak mi bąbelka wtedy szkoda że mi serce pęka. ale szybko się uspokaja.

dziękuję Wam za życzenia! kto to widział robić koniec świata w moje urodziny.

Tymuniek można się przyzwyczaić do diety ;) szukaj pozytywów, nie przytyjesz :D będzie wszystko dobrze kochana!

Ola W fryzjer - ja byłam i nie widać różnicy! za mało podciełam eh :D brawo ja!

Liluli spraw żeby się teściowa poczuła niezręcznie, nie wiem, zaaranżuj jakąś sytuację z Twoim.. :p albo chodź w majtkach. może wtedy poczuje że nie jest u siebie tylko w gości przyszła to na chwilę wypada jak już.

Ewella oj najgorzej! tyle bodźców. Strasznie to męczy dzieciaczki. A jeszcze połowa trzyma niepewnie i dziecko to czuje i wtedy jest jeszcze gorzej. Agatka też marudzi jak ją co chwile ktoś zabiera na ręce. Najlepiej u mamusi <3 ale wczoraj już odpoczęła po wszystkim!

Aniek tylko rodzice nie mogą być chrzestnymi, nie przejmuj się szwagierką :) Link do: Chrzestni. Rodzice od chrztu
tu masz z prawa kanonicznego wycinek, a do tego mówił nam to ksiądz na naukach przed chrztem. Jak masz być spokojniejsza to nie mów że to Twój syn i tyle:p
Kurczę ten Twój mąż to mnie wkurza. nie daj się, zrób
chaję! Weź go porządnie opierdol a nie pitolisz się jak z jajkiem ;p Nie wiem czym sobie zasłużyłam na tak dobrego męża bo złego słowa nie mogę powiedzieć.

Chybra jak ten psiak, poszedł sobie?
gratuluję 2 miesięcy!

Napolka oj mnie też boli 80% wypłaty :D ja to nawet mojego nie proszę o foty bo on ich nigdy nie lubił robić i nie robi. ja im razem często robie :) a sobie selfiaczki :D
jaką książkę czytasz? ja dostałam na urodzinki najnowszą częśc millenium <3

Paninka walcz o swoje! :D też muszę koleżanki z pracy zaprosić w końcu bo się już denerwują :D

aha83 na pewno nie jest tak źle jak Ci się wydaje! :* jak chcesz się poczuć lepiej to zadbaj o siebie, pomaluj się codziennie rano - znajdziesz 5 minut prawda? od razu poczujesz się lepiej! Jesteś slicza bez makijazu (chyba ze na fotach masz makijaz) to czym się przejmujesz! ja bez a z to niebo a ziemia :D Popieram że to nie urlop ;p to jest 24 godzinna warta :D

ah no i na chrzcinach coś tam poszalałam - zjadłam rzeczy spoza diety i co.. i nie było kolki.. :p nawet mięso pieczone zjadłam a nie gotowane jak od 10 tygodni :D

Dzis spalismy o 23 do 7 [emoji16]
Juz dawno nie bylam taka wyspana.
Przespalam nawet karmienie o 5.

Aniek mojemu to jeszcze duzo trzeba zeby przejrzal i zeby pewne rzeczy do niego dotarly.

Emol,Napolka takich rozmow juz bylo mnostwo i nie dociera.
Zazwyczaj wtedy slysze ze tesknia za wnukiem. Moja Mama teoretycznie moglaby byc codziennie ale nie jest taka osoba ktora sie narzuca. Owszem jesli trzeba to doradzi.
Napolka tesciowa to zazwyczaj dotad dotyka Szymka jak spi az sie obudzi zeby mogla go wziasc na rece a on zaraz jest marudny i placze a uspokoja sie u mnie. Wiec taka to pomoc z jej strony.

Eh..widze wszystkim mezom/partnerom odbija.
Od wczoraj jestem u rodzicow. Musze odpoczac.

Jak dobrze ze ja nie lubie kebabow to mi nikt nie zje.

Pumelova super ze chrzciny sie udaly i juz za Wami.
Moja tesciowa to nie tyl osoby ktory poczuje sie niezrecznie.
Kiedys chodzilam w samej bieliznie jak przyszla to jeszcze poszla za mna do garderoby jak pobieglam sie ubrac.
Wymieklam juz bo do nich nie trafia co ja mowie.
To juz mozesz do diety wprowadzac wiecej skoro nic Agatce nie jest.

Ufff no i dobrze, że wczoraj się przespaliśmy, bo w nocy chłopaki dali popalić, K jak zwykle od 7 nie śpi, a L od 6 dopiero śpi twardym snem. Zauważyłam, że L budzą jego machające łapki i odruch moro lub bąki. Ojjjj bardzo mi teraz brakuje dodatkowego pokoju:hmm:

Pies przybłęda spał u nas pod drzwiami całą noc i rano go już nie było.

Moja teściowa się w sumie nie narzuca, co innego moi rodzice heh. Niestety pod opieką teściowej nie zostawię dzieci, bo jej nie ufam. Koniec historii:-p

Oooo L się odezwał, K mu pomógł.

Ja przy K wierzyłam w zauroczenie, ale bałam się zastosować jakiej kolwiek metody.

Makijaż codziennie? Po co? Dajta spokój:-p Uważam, że większość z nas tego nie potrzebuje. Za to wczoraj sobie pierwszy raz od nie wiem kiedy umalowałam pazury, wszystko wygoliłam i zrobiłam peeling ciała:-D
Oby przeżyć kolejny dzień;-) ;)

Liluli to faktycznie słabo że jeszcze Ci budzi dziecko:/ co za babsko! Dobrze że się wynioslas - że masz taka możliwość - i trochę odpoczniesz. Co za baba no nie mogę aż się zdenerwowałam. U mnie i mama i teściowa też są takie że się nie narzucają i super[emoji106]

Chybra nie wszyscy są piękni z natury:p ja się czuje lepiej w makijażu. Mam jasną oprawę oczu i jak ich nie pomaluje to ich nie ma[emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry