reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova - ojj fakt, jak sobie przypomnę jak padalam na twarz po pracy, albo w trakcie ciąży... A teraz jak nie wiele snu do szczęścia i życia jest potrzebne [emoji6]. Nie ma problemu z wybudzeniem i w ogóle [emoji3].
Zresztą przyznam się Wam, że odkąd funkcjonujemy na dwóch adresach (maz na domku, ja z Mała na mieszkaniu + Jaga odkąd rok szkolny się zaczął), to Kalina śpi ze mną - i spanie to bajka [emoji3]. No ale, dzisiaj już łóżeczko na nią czeka, więc tak pięknie nie będzie.
No ale wracając do znajomych za niedługo i my zapomnimy o tych nocnych zrywach [emoji4]. I będziemy mogły rozmawiać o innych formach zmęczenia [emoji6]

Misia - pisałam o pestkach, bo ostatnio dostałam od mamy bułeczki drożdżowe z malinami, zgrzytalo to na zębach, że hej [emoji1]. A w przetworach dla dzidzioli to najlepsze chyba soczki (też już mam od mamy), a przy dżemach, to dobrze wcześniej przetrzeć.
A grzybów to Ci zazdroszczę (zapach, smak, sosiki, marynowane, suszone) i współczuję (czyszczenie) [emoji3]

reklama
Liluli teściowa zawsze wie najlepiej:D moja na szczęście nie prawi żadnych uwag, prędzej jakaś dalsza rodzina ;-) Liluli to trzeba zapoznać się na placu zabaw :D

Aga km ale masz rację! Pamietam jak byłam wyczerpana zyciem na studiach i w ciąży.. A teraz śpię połowę czasu mniej i nie mam problemu z obudzeniem sie o 3 w nocy :D faktycznie coś w tym jest.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga czyli tak jak jai pumelova wstawalas. Mój mały właśnie śpi od 8.30 bo 6.30-8-30 nie spał bo się wyspal skubaniec, teraz odsypia a ja już spać nie mogę ;)

Pumelova z jednej strony wiem że to by go trochę ochronilo a. Z drugiej strony wiem że on lubi sobie chwilę poleżeć po przebudzeniu i oglądać dookoła,tak to mu to uniemożliwienie. I nie wiem czy by płakać nie zaczął. Osoby bez dzieci nie będą w stanie postawić się w sytuacji osoby które je ma. Dzisiaj na fb czytałam gownoburze, bo laska którą od czasu do.czasu się opiekuje dziećmi znajomych twierdzi że je wychowuje... no raczej nie bardzo. Rodzice wychowuja ale ona twierdzi że 2h w tyg jak jest to ze ona ma wpływ :/

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova jasne jedziemy :D taka wycieczka a co tam mamy "wolne" :p tylko ty prowadzisz bo nie lubię długich tras prowadząc, nudzi mi się ;)

Ja podawałam Idze wodę czasami na spacerze ale teraz już nie chce więc tylko pierś.

W takim razie jestem jedna bo odwazylam się odstawić prawie wszystkie krople co dawalam tzn. Sab i delicol. Od wczora daje 8 kropel espumisanu 3 razy dziennie i tyle. Nie widziałam różnicy, było tak samo więc pomalu nie będę jej nic dawać. Pierdzi bardzo, kupa jest rzadko ale jest, zobaczymy jak będzie teraz :)

Iga je od dwóch dni z dwóch piersi przy jednym jedzeniu, wczoraj nawet wieczorem zjadła z dwóch 20min przerwy i znowu jadła zasnęła o 21.30 wstała o 1,3,5,7 I teraz o 9 zasnęła i śpi. Miała iść na spacer z babcią ale pójdzie jak wstanie ;) ja posprzatalam obiad naszykowany i leżę ;) zaraz pocwicze :)

Miłej niedzieli :)

Emol rozumiem. Moj na szczescie w samochodzie zawsze zasypia [emoji5]

Pumelova ja mieszkam teraz na wsi gdzie jest jeden plac przy hotelu. Ale tu ludzie jacys dziwni zamykaja sie w swoich domach i nikt z nikim nie gada.
Na szczescie mam 5 km do miasta gdzie mieszkalam wczesniej wiec nigdy mnie nie ma w domu.

Emol wyspałam się bo chłopaki nadal śpią, zdążyłam pranie wstawić, posprzątać w kuchni, zmywarkę rozpakować i wekuje maliny właśnie :)
Aga_k_m ja też nie mam nikogo do chodzenia tzn tu głównie po osiedlu to babcie z wnukami chodzą. Jest jedną znajoma ale oba ma 3 i ciężko jej wyjść :) co do grzybów to głupia nie jestem, teściowa obrala i wyczyscila :)
Pumelova to zostaje zrobić jeszcze raz :/ lekarz nic nie pomoże bo jeszcze za wcześnie i czy coś jest czy nie ma to i tak nie widać. Dla koleżanek co nie mają dzieci to ty siedzisz w domu i nic nie robisz przecież. Ewella ja już bym też krople odstawiała ale pomagają podać syrop z zelazem. Jest bez smaku i w oleju to Grześ nie bardzo chce przełknąć ale jak mu słodki espumisan podstawie na lyzeczce to przełknie.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Liluli mój też zasypia, ale to było wtedy kiedy były burze i był mega marudny. Od wczoraj skarbus grzeczny jest.

Misia jak to nikogo nie masz jak masz mnie kilka km od siebie, a nasze dzieciaczki chodzą do tej samej przychodni ;) Arturowi też smakuje espumisan, oblizuje się po nim jeszcze dobre kilka minut

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.

Zabieram sie za nadrabianie. Ale sie pochwale. Moja kluska ma juz 8 tygodni i wazy 5500g. Szok. Na cycu jestesmy i swietnie sobie radzimy. W dzien moja gwiazda ryczy i guga a w nocy spo. O 22 karmienie potem 4. A potem 8. W dzien co dwie lub trzy godziny je. No bosko.
Sciskam was wszystkie. Buziaki.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol - no na to wyszło [emoji6].
Piękny awatarek [emoji106][emoji3]. Najlepszego dla Arturka [emoji8][emoji8][emoji8]

Misia - extra!!! To ja tez chce takie oczyszczone grzybki

Liluli - rozumiem Cie i te "ucieczki" z domu. U mnie na wsi koleżanka z dzieciństwa i zarazem dalsza sąsiadka rozpoczęła budowę, także za rok może będę miała kumpele [emoji6]. Wiem, że kilka znajomych też mieszka nieopodal, także może nie będzie tak źle [emoji6]

Integral - i pięknie!!! Waga extra, nic tylko dalej karmić piersią [emoji3]

Do góry