reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Karuzela – doczytałam wcześniej, że Twoje dziecko ma problem z ciemieniuchą otóż na ciemieniuchę ja stosuję taki szampon w piance firmy Mustela. U małego były początki ciemieniuchy i po dwóch myciach zniknęło całkowicie. Jedynie teraz myje profilaktycznie głowę i nic się już nie pokazuje, a miał nawet w okolicy brwi :(

Emol – teraz doczytałam o Twoich byłych urodzinach i spóźnione „Wszystkiego najlepszego!” ślę, a męża to bym ochrzaniła bo pamiętać o czymś a i tak nic nie zdziałać to woła o pomstę do nieba.
Całodniowe pobyty męża poza domem wcale nie sprzyjają dodatkowo Twojemu nastrojowi, dobrze, że masz kogoś kto Cię może odwiedzić i jest coś takiego jak internet i seriale :)

Ola W. – u mnie też o godz. 5: 00 mały zawsze stęka przez jakiś czas i się nie budzi. Podobno wynika to z niewykształconego dobrze jeszcze połączenia mózg --> zwieracze przez co dziecko chce oddać gazy lub zrobić kupę a zwieracze są zamknięte i dziecko ciśnie a tu nie chce nic wyjść. Po 30 minutach jest bąk i spokój :( I tak jest dzień w dzień jak w zegarku. Już wtedy do małego nie wstaję :)

Aniek42 - z chustami bym niestety uważała, wg fizjoterapeutów lepiej zaczekać z tym do minimum 5 miesiąca bo działa to niekorzystnie na biodra. Koleżanki córeczka musiała później chodzić z małą na rehabilitację :( Odnośnie kobitki pod sklepem to przesadziła z tezą, że się dziecko męczy ciekawe jak…. Denerwują mnie ludzie, którzy się wtrącają nie mając jakiegokolwiek pojęcia.

Pumelova – spanie wygląda u mojego tak, że muszę budzić bo między 21.00 a 6.00 rano by raczej nie zapłakał za jedzeniem a na pieluszkę się tylko wierci.. w ciąży od 22.00 do 5.00 była cisza w brzuchu – teraz jest podobnie z tym, że o 5 stęka, ale się nie wybudza.

Misia – 12 kilo malin !! Super !! Nic tylko do słoika i piec ciasta !! :) Chyba się do Ciebie przejadę na sępa bo maliny uwielbiam.

Chciałam zapytać jak u Waszych pociech wygląda miejsce po szczepionce na gruźlicę i jak u Was ta zmiana „ewoluowała”? U mojego zaczerwienienie pojawiło się dopiero w 8 tygodniu, czyli stosunkowo niedawno i teraz ma czerwoną taką wyniosłość wokół, której tak jakby schodził naskórek.

I piąstki.. a raczej kciuk… no ssie go jakby był głodny od tygodni… smoczek wypluwa. Nie wiem czy już mu pozwalać czy z tym walczyć ?

reklama
Mumusia muminka już zwalczylismy ciemieniuche ale strasznie to długo u nas trwało. Pomogło wkoncu najprostsze smarowanie oliwka.
Zmiana po.gruzlicy była czerwona.wypelniana się płynem, nie.wiel kiedy pękła ale później wyglądało tonka taka sucha odstajaca skórka.

To że dzieci wkładają piastki, ssaja to.chyba normalny.element rozwoju poznają swoje rączki ale jeśli notorycznie by ssalo to probowalabym nauczyć smoczka.

Emol piateczke przybijam ż samotnością. Męża całe dnie nie ma, koleżanki normalnie pracują a wieczorami to ja padam i nie mam siły na jakieś wyjścia. Teraz ż dwójka to już wogole jestem uziemiona jeśli ktoś nie przyjdzie pomoc. Zbliża się wogole najgorszy czas jesienno zimowy- buro i ponuro a to tego czas ciągłych infekcji.

Odnośnie infekcji to starszej chyba zaczyna się katar, a Kubuś jak nigdy przeraźliwie placze. I takim o to sposobem znowu się nie zaszczepimy... trochę mnie to już martwi :-/ ciekawa jestem czy uda się uniknąć zarazenia Kuby. Dobita jestem, kiepski dziś dzień był jeszcze nasluchalam się niemiłych rzeczy od rodziny na temat kp. Naprawdę ja nie rozumiem naszego społeczeństwa- matka nie karmi źle, matka karmi też źle bo za często i że połowę spotkania dziecko je... no hello ma 2.miesiace i akurat taki jest że je 40 minut a popołudniami co 2h bo tyle potrzebuje.

Pumelova beta chyba ok. Jeszcze liczą się godziny pobrania przy tak niskiej, trzeba sprawdzić w kalkulatorze.
Mamusia_muminka a hak ma tylko na brwiach to można ten szampon? Dziś posmarowalam linomagiem. Normalnie po 5 PLN przywozilam a sama dostałam za darmo te maliny. Ja daje smoczka za kciuka, ale Grześ lubi

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia Muminka nasz Szyon tak pcha usilnie piastki do buzki. A smoczka czasami bierze a zazwyczaj wypluwa.

Pumelova beta powinna przyrosnac minimum 66% po 48 h ale tak jak pisze Misia lepiej dokladnie sprawdzic w kalkulatorze. I wazne zeby robic w tym samym labo.

Aniek jak bym tak samo zareagowala albo nawet gorsze rzeczy bym babce powiedziala.

Emol ja jak siedze sama to pakujemy sie z Szymkiem w samochod i jedziemy do kolezanki,rodzicow,babci. Bo tez czesto calymi dniami jestesmy sami.

Jak ja idę w chuście to zawsze minimum jedna osoba do mnie zagada, ostatnio były to 3 :p ale ja szanuję siebie i zamiast wdawać się w dyskusję i kłócić lub odpyskowywać uśmiecham się i Idę dalej :) i usuwam z pamięci sytuacje :)

Pumelova koleżanki niestety pracują i niestety się umawiaja a do spotkań nie dochodzi przez co mi przykro ale co ja się dziwię 21-24 łatki mają inne priorytety niż spotkanie się z kolezanka-mamuska z którą nawet się nie napija, albo nie pójdzie na imprezę. Wczoraj była sąsiadka którą ma termin na 17.09 wiec czekamy aż urodzi i będziemy chodzić na spacery z chłopakami. A beta to po ciąży taka wysoka czy tak nisko a chcę być w ciazy?

Mamusia dziękuję. Dostałam kwiatki ale następnego dnia i jak mu powiedziałam że jest mi przykro po samych życzeniach. I tyle. Nie chcę myśleć i się denerwować znowu...
Co do gruźlicy my mamy takie jak po ugryzieniu komara, trochę ciemniejsze, ciemnoczerwone.

Karuzela wyjelas mi to z ust. Dokładnie tak samo myślę. A co karmienie mam tak samo i się nie przejmuj. U mnie dziecko się nie najada w 10 min i starcza na 2-3. Niestety. Je 30-50 i po 1,5-2h głodny i to jak nie dasz to słychać w płaczu żal. A takie dzieci jeszcze nie wymuszają...

Misia to u nas różnie z tym smiczkiem. Staram się wyciągnąć mu i przełożyć głowę na drugą stronę i wtedy nie ciumka palców.

Liluli. Też tak robiłam dopokibartura nie bolał brzuch i dostawalam opiernicz za to że stoję na swiatlach, tak krzyczał a ja sama ze mam uprzedzenie do jeżdżenia samej z nim samochodem. A osoba która Noe pracuje i może się spotkać to prababcia Artura ale to do Otwocka trzeba jechać a to kawałek drogi. Poza tym abym sama się ogarnęła to czasami po 16 mi się dopiero udaje. To w takich korkach bym stała...

Przedobrzylam tym razem i Artur był tak zmęczony ze bardzo krotko jadł i zasnął. Przez to spał 23.30-3 :/ ubudzil się jak się troszkę wyspalam i mógł jeść cześć dalszą. Ale w 25 min się najadl.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Emol 3:00 [emoji1]

Mumusia a ile razy budzisz? :-)
Moja miała czerwone potem zrobił się taki ropny czop, peklo? Był strupek i w sumie jest do teraz taki malutki.

Moja też wciska piastki do buzi, czasem jej się uda trafić kciuka;D ale tak te piastki tak ciśnie to wygląda tak zabawnie [emoji23] jak wiewiórka[emoji23]

Karuzela na początku też słuchałam ciągle że może jest głodna nie najada się czemu nie daje Herbatek itd a jak miała 2 tyg i przyszli nas odwiedzić przyjaciele i ona co chwilę jadła to jak powiedziałam że idę karmić to padło 'znowu?!' :D

Misia, Liluli no tu gołym okiem widać że mniej niż 50% przyrostu.. No nic ciekawe czy coś z tego bedzie. Dzieki;-)

Jest 3 a ja jestem tak masakrycznie głodna:O ale bym coś wszamala

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Emol no bez jaj serio?! Z tego będzie miłość hahaha:D

Super że będziesz miała blisko świeżo upieczona mame:-) ja też ale dopiero w styczniu mamę blizniakow:D to będzie wyzwanie spacerowe.
Beta - normalna nie po ciąży, chęć zajscia;-) niska okropnie ale jest przyrost a okresu nie ma od tyg.. słabo moim zdaniem ale może były i takie cuda.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aniek kazala tak mieszać te leki? Raz to a raz to?
Dałabys przepis na te grzybki? [emoji4]
Nie jestes wredna [emoji3] bardzo dobrze jej powiedzialas. Ludzie myślą ze jak jestes w ciąży albo juz po to moga sobie krytykowac/rzucac dobrymi radami - jakby brzuch czy dziecko to bylo dobro publiczne. A najchętniej to nie pytani o zdanie... [emoji48]

Misia- miszczu szybkiej riposty! [emoji7] [emoji48][emoji23]

Karuzela mi szwagierka polecila sciagac laktatorem bo chyba mam za mało pokarmu, ze on tsk caly czas przy piersi [emoji16] najpierw sie wlurzylam, potem z ciekawości raz sciagnelam to w 3 minuty polecialo 80 ml. Wiec jakie za malo? [emoji48] widac rzeczywiście tak akurat w tym czasie potrzebowal... ech nooo

A moj robalek dzis spal od 18 do 22 a potem od 24 do 4. Wow jestem w szoku... a teraz sie jeszcze nie pozbierał pomimo ze 5.15... steka jeszcze. ..
Spokojnej reszty nocy... [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry