reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia woow ile grzybów. A chodzi mąż do lasu między rembertowem a Stara miłosna? Tam są grzyby jakieś?

Pumelova moja ciocia tak ma ze ma żylaki od kiedy pamiętam, a waży 48 kg ma 44 lata i urodziła 2 dzieci. A żylaki są choć wygląda jak laseczka. :)
Ja również cieszę się że mój tylko najczesciej 1 pobudke w nocy i jego aktywność w brzuchu również była mała, ale zawsze po 23 kopał. Więc nadal nam tak zostało ;)

Chybra to mi się dluzy bo mąż o 9 wyjeżdża a przyjeżdża o 21 wiec gdy cały dzień sama, to odczuwam. Ale wystarczy że ktoś e ciągu dnia przyjdzie to wtedy szybciutko, bo pogadamy sobie z kimś, tak jak wczoraj sąsiadka wpadła na 2h to od razu milej.
A w ciąży to ciągle coś sobie organizowalam, cały dzień mnie w domu nie było więc też inaczej.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga_k_m a co z pestka mi z malin? Z tego co wiem to działają trochę przeczyszczajaco :)
Emol są tam ponoć grzyby ale te to że wsi.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

No Pumelova, dzieci organizują cały dzień, w ten sposób, że nie mam czasu usiąść na tyłku, chyba że podczas karmienia L:-pA że codziennie mamy te same rytuały to dlatego mi chyba czas tak śmiga. Wiesz, nie mówię, że jest łatwo i często mam ochotę się rozpłakać, ale nie mam nawet czasu na pękanie :laugh2:
Emol mój wyjeżdża o 9:30 i wraca 17:30 i bardzo się cieszę, że tak pracuje. Współczuję siedzenia całe dnie sama. Z K to jeszcze mogła bym tak siedzieć, ale jeszcze z L to na głowę by mi weszli:-p

Kylesa u nast położna podejrzewała nietolerancję laktozy i kazała podawać sab simplex/espumisan na zmianę z delicol/kolzym. To na długo nam wystarcza. Ja będę miała stałe źródło za ok.2 tyg, ale nie wiem jaka cena. 2 op.kupiłam od znajomej która była w niemcach na wakacje i wychodzi. Z recepty 50zł.buteleczka.

Abed ale fajnie i dzieci mamy z tego samego dnia:tak:

Emol to nie jest jak że on zawsze pamięta. Pytałam go w południe czy da radę być wcześniej w domu niż zwykle. I się zorientował że coś na rzeczy.
Też tak jak u ciebie wychodzi przed 9 i wraca w nocy.:crazy:

Ewella ja też dostałam pierwsze ovulan, nie wiem dlaczego pani w aptece odczytała ovulastan i powiedziała że tego nie mogę karmiąc, a to przecież zupełnie inne tabletki. Poprosiłam w szpitalu na kontroli o coś innego, dostałam limetic i właśnie dostałam w zamienniku te co ty. Dessette mono. W mojej ulubionej aptece 9.90 zamiast 29.

Kasia to świństwo ze strony kierownika apteki. U nas właśnie polecają zamienniki i jest tam ciągle pełna apteka klientów.

Pumelova mam nadzieję że mąż się dobrze już czuje? Moja siostra ma problemy z żylakami i była już 7 razy na zabieg, ale tradycyjny i 2 razy ostrzykiwanie.
Budyń też się liczy!:-) :)

Ola W ojej jaka buzia u małego, biedny...wygląda to trochę na skazę białkową.
Tak jak pisze Monti. może uczulony na twój balsam do ciała, perfum, płyn do płukania?? Jak się przytula to to wyłazi?
Też mam czasem wrażenie że te kropelki za wiele nie zmieniają, ale nie mam odwagi przestać podawać. Natomiast jak dwa razy podałam pedicetamol przeciwbólowy na noc po szczepieniu to spała bardzo spokojnie, co znaczy że coś ją boli i dlatego niespokojna.

Mamusia Muminka gratuluję karmienia bez kapturków. Może faktycznie częściej potrzebuje karmienia, a się nie dopomina. Najważniejsze że przybiera.

Judith nie słyszałam nigdy o lekach z importu równoległego. to też w aptece?

Aim Maja też się budzi czasem 2 razy w nocy, a czasem 4. A kładziemy się późno ok.23.

Aga_km u nas też dziś 3 pobudki, na szczęście krótkie ,
Młody miał już test z angielskiego, materiał z zeszłego roku.

Misia zazdroszczę ci tych grzybów. Gdzie w lesie ich tyle rośnie? Ja w tym roku odpadam ze zbieraniem, a mam super przepis na grzybki do słoików. Będę musiała kupić i zaprawić.

Wiecie jak się dziś wku*****m?
Idę z samochodu do sklepu z małą w chuście. Młoda szczęśliwa. Jakaś pani wychodzi ze sklepu i do mnie tekst- "ale jak można tak męczyć dziecko? Lepiej by jej w wózeczku było. Przecież to dziecko się męczy! Wy młode to teraz jakoś nie potraficie się tymi dziećmi zajmować!"
No tak mi ciśnienie podniosła, że jej bez zastanowienia odpaliłam , że sama wygląda na zmęczoną i powinna się interesować swoją dupą, bo te złote rady są mi do niczego nie potrzebne i ma się odpie****ić odemnie, a nie zaczepiać ludzi.
Jestem wredna, nie?

Aniek co to są za chłopy, skleroza nie boli ;)a co do baby, baredzo dobrze zareagowalas, może oduczyć się wpierdzielac w nie swoje życie i w wychowywaniu dzieci. Ty jesteś matką i wiesz najlepiej co dziecko lubi

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek oczywiście inaczej nie kupuję leków ;) pewnie nie wszystkie leki tak funkcjonują, moje tabletki anty które brałam jakieś 7 lat bardzo często tak kupowałam. Same z siebie były dość drogie bo 40-45 zl a z importu 20-25 to jest różnica jak wkupujesz 3 op jednocześnie ;) to są dokładnie te same tabletki tylko zapakowane w opakowanie "robocze"Link do: Leki z importu równoległego - Dbam o Zdrowie
Nie jesteś wredna, tak samo bym zareagowała [emoji6] chociaż ja w sumie wredna jestem, więc Ty też tą drogą dedukcji [emoji38]

Ciekawa rzecz, jak kiedyś mówiłam nie znane były mi kolki - otóż poznałam co to za tragedia. A propo pleśniawek i Nystatyny która jest antybiotykiem miałam małej dawać probiotyk - dicoflor. Tak więc robiliśmy a po tygodniu wieczorny szał, płacz, prężenie i widać że ból - następnego dnia podaliśmy espumisan - odrobinkę lepiej, ale następnego dnia znowu krzyk i płacz mimo espumisanu tak jakby zero poprawy. Dziwne mi się to wydało, żeby dziecko dwa miesiące i dopiero dostało kolki? Odstawiłam i probiotyk i espumisan i od tego czasu spokój. Dobre te preparatu ale może te oleje które są nośnikami dzieciom nie służą? No masakra, nie zazdroszczę Wam kolek, ból dziecka i matki samej mi się płakać chciało [emoji22]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aniek dobrze zareagowałaś chociaż ja nie wiem jakbym zareagowała, ja raczej z tych co mają wyrąbane na takie zachowanie hehe U nas tutaj jak masz dziecko to jesteś królową, zupełnie inaczej Cię traktują i to nieważne czy starsi ludzie czy młodzi, non stop ktoś mnie zaczepia na ulicy czy w sklepach, mówią jaka to Emilka cudowna,piękna itd, a na jezdni hamują z piskiem opon żebyś mogła przejść, nikt się w nic nie wtrąca:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek grzyby z Lubelszczyzny ja nie zbieram wcale bo nie lubię, ale mąż uwielbia. Trzeba było babie powiedzieć że masz zapędy sadystyczne i lubisz się znęcanie nad dziećmi.
Judith Grześ je żelazo w oleju, fuj, nie dość że nie lubi i nie chce polykac to chyba przez to dziś była zielona kupka :/

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol współczuję Ci całych dni sama - szkoda że nie masz tam blisko żadnej przyjaciółki. Nie wyobrażam sobie życia bez przyjaciółek, blisko mnie, bez kawy, spaceru bez mężów;-)

Ola W widziałam że napisałaś i że tam Ci coś podoradzaly. Mam nadzieje ze coś z tego Ci się przydało. [emoji173]

Aniek wszystko dobrze u meza, dziekuje. Oj oby nie musiał tyle razy robić bo wszystko prywatnie, jedna noga 3 tyś.. właśnie żeby nie robić tradycyjnie tylko laserowo (15 minut, żadnej rekonwalescencji, bolu itd)
Też nie mam odwagi odstawić kropelek ale podaje rzadziej niż wcześniej.
Dobrze powiedziałaś. Mi się na szczęście nikt nie wtrącił bo też nerwowa jestem. Tylko jakieś ciotki albo babki czyjeś z tekstem ze ma zimne rączki to może jej zimno? To grzecznie odpowiadam że nie, nie jest jej zimno. I nie noszę w beciku. I może jej ta głowa tak leciec. I czkawka jest normalna. I nie, nie jest głodna. I tak, będę nosic. Eh[emoji6]

Jem te tabletki anty już 6 dzien. Już jestem zmierzla jak w ciazy. Już się kłócimy z moim. Powiedziałam mu że jestem taka znów przez te tabsy eh. 7 swiatow.

Laski beta 50 a po 2 dniach 70 to chyba słabo, nie? (Nie, nie moje)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry