reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol fajnie, że chrzciny już macie za sobą. No a mąż, mega słabo. Współczuję, na pewno też by mi się przykro zrobiło, tulem:*

Pisałam, że prądu nam zabrakło, a jeszcze wieczorem nam się butla z gazem skończyła, czad po całości:-D Chociaż w sumie brakuje tylko aby nam wodę zakręcili hehe.

L zjadł i się zaraz odkładamy, chociaż szkoda, że nie beknął, często tak ma, a później jęczy. Boże niech ta pogoda się ogarnie, wnerwia mnie, deszcz, zimno, zaraz trzeba będzie kominek odpalić jak tak dalej będzie.

reklama
Emol super ze chrzciny udane. Wszystkiego naj naj urodzinowo!:) Z mezem tez byloby mi bardzo przykro gdyby zapomnial o moich urodzinach.

Chybra ja zawsze trzymam do odbicia, najgorzej jak sie czlowiek zagapi i nie zarejestruje czy dzidziol odbil czy nie;)

Czas spac, jutro trzeba wstac do przedszkola ze starsza:)

Doczytam później i odpiszę.

Emol wszystkiego naj naj najlepszego! Spełnienia marzeń. Fajnie że chrzciny macie już za sobą. No mąż się nie popisał, też byłoby mi przykro, ale tacy są mężczyźni. My za 2 dni mamy rocznicę i też specjalnie nie przypominam.

Podczytuję, ale nie mam czasu. Maja jest bardzo marudna, ciągle na rękach. Te moje antybiotyki chyba jej w brzuszku przeszkadzają, a tabletki faktycznie zmniejszyły znacznie ilość pokarmu i cycujemy non stop, a mała się wścieka przy piciu, armagedon.
Idziemy z młodym na rozpoczęcie roku, teraz mi się dopiero zacznie wycisk :'(

Emol, o kurcze, współczuję sytuacji z mężem.. też bym się wkurzyła.
Wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń [emoji8]

Pumelova, mi mówili że to dobrze że czasem zmienia się smak mleka. Tak żeby maluch miał odmianę. Ale wiadomo, że czasem nie warto ryzykować, bo nie wiadomo czy się nie będzie potem denerwować..
W sumie ja też brałam ibuprom podczas karmienia. Właśnie jest o tyle lepszy niż apap, że jest dodatkowo przeciwzapalny. Na mnie apap słabo działa, w ciąży wzięłam raz czy dwa, ale to było bez sensu, więc potem już nie brałam nic..

Chybra, jak się wali to wszystko. [emoji6]

U nas też pogoda okropna, ale zaliczyłam godzinny spacer i tak. Trza dziecię hartować.

Aniek [emoji17] trzymajcie się, może faktycznie małej przeszkadzają leki.. powodzenia na rozpoczęciu!

Mój wrócił o 1 w nocy i już zdażył mnie wkurzyć.. [emoji6] zaczął się witać z psami, zrobił się harmider i mały się obudził.. Potem podczas karmienia mąż go zaczepiał, mały zaczął się krzywić i się rozbudzał. Przez to zasnął dopiero po 2.. masakra. Do tego usypiając kaszlał tak głośno, że mały aż podskakiwał i oczywiście się rozbudzał. No tragedia.. tak tęskniłam a już mam go dosyć [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Bab szkoda że to już!;-)

Kylesa jejku takie malutkie serduszka i już problemy:( Ale teraz z córeczka jest w porządku wszystko? Mam nadzieje ze u Szymka to nie będzie nic powaznego.

Ola W wiadomo że na własne dziecko inaczej się patrzy. No nic, ja Ci życzę żeby w końcu przeszło i żebyś mogła cieszyć się macierzyństwem.

Emol fajnie że chrzest z głowy:-) I niefajnie z urodzinami. Cóż nie ukrywam że u mnie nie ma takiej opcji bo urodziny planujemy moje z mężem już teraz a mam za 3 tygodnie i już mu powiedziałam co chce więc nie ma szansy zapomnieć [emoji16]
A co do seksu.. myślałam że to kobieta prędzej będzie mieć z tym problem. Potrzasnij tym swoim chlopem!

Chybra Moja jak zaśnie to nawet nie odbijam, taka wyrodna matka jestem[emoji16] w nocy to nigdy a w ciągu dnia się tak zdarza:D kiedy wam przywroca elektryczność?;-)

Pola powodzenia w przedszkolu!

Aniek masz rocznice 6.9? My mamy 7.9:-) ale już zapowiedziałam że nic sobie nie kupujemy bo nie ma kasy, mamy prezent - Agatke i wystarczy. Zawsze chodziliśmy na kolację rocznicową ale tym razem planujemy jakas wycieczkę bo mąż będzie miał l4 od jutra kilka dni
Powodzenia w szkole.
Jak długo jeszcze te tabletki? Krwawisz tak normalnie?

Linoone też zawsze brałam Ibuprom ale jak już wspomniałam w domu mam apap. I pomaga chyba bo trochę się wypocilam w nocy. Gardło przeszło przyszedł katar więc to standardowe przeziebienie. Najgorzej że w nocy nie mogę smarkac bo się mloda budzi:D
Oj mąż się stesknil to mu było obojętne że dziecko będzie marudne:D haha musisz sobie teraz poukładać wszystko na nowo- z mężem;-) taka prawda:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Jaki wrzesień rocznicowy. My mamy rocznicę związku 20.10. A ślubu 28.01. Myślę że również nie będzie pamiętał.

Linoone jak nie ma to się tęskni ale czasami jak dzieci się zachowują.

Aniek mam nadzieję że szybko minie :*

Cd zapominalskiego męża. Rano wstał, bo do pracy. Ja karmię malego. Pyta się mnie czy chce herbatę. Mówię ze nie. On "co taka w nie w sosie" mówię mu ze mi przykro bo robisz ze mnie idiotke mówiąc ze pamietales o urodzinach a nawet kwiatka nie dostałam. Nie ponyslales że może być mi przykro. Ja już myslle o twoich urodzinach z miesięcznym wyprzedzeniem. A ja zasluzylam na same zyczenia? " No to on do mnie ze "domyślam się ze przykro, on też myślał o moich urodzinach z miesiąc wcześniej już."
Pojechał po kwiatki. Wrócił i przeprosił że logistycznie nie był w stanie w ciągu 4 dni kupić kwiatów. To zaczęłam ze jechał z mama do mechanika aby obejrzeć samochód. Pojechał do przychodni podać pesel młodego. W sobotę przez połowę dnia samochód stał, zanim pojechał na kawalerski. No to usłyszałam ze nie pomyślał.
Dla mnie kwiatki są ostatecznoscia, a niby on od miesiąca myślał o moich urodzinach, myślał aby Dac kwiaty... na prawdę chyba za idiotke mnie uważa.
Dzisiaj mama zadzwoniła i mówi że pytała się go na chrzcinach gdy Artura karmilam czy pamięta o urodzinach, czy chociażby kwiatki kupił. To zapewniał że pamięta. :/ czuję się nieważna. Jak urodziłam to ja już się nie liczę i można o mnie zapomnieć. I wciskać mi kity jak idiotce. Wysoko mnie ceni. :(

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Abed, no właśnie nie mogłam, bo on prowadził samochód 12h i był ledwo żywy... ale dziś na bank on usypia [emoji6]

Jej, Emol, jak mi przykro jak cie czytam.. mój jakby zapomniał to by od razu poleciał po kwiaty i prezent. Chociażby głupie słodycze.. wyszkoliłam go przez te lata. Ale mój nie zapomina, bo ja trąbie non stop o tym co chce dostać, i że ma mnie zabrać na urodzinową kolacje czy tam obiad... mamy tradycje że na każdą okazję chodzimy coś dobrego zjeść. Ale jakby zrobił taki numer jak twój, to bym go solidnie opieprzyła. Eh faceci.. powinnaś teraz olać jego urodziny [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone mi też przykro. Co z tego że przeprosił. Urodzony miałam wczoraj. I wczoraj jak nawet nie miał kwiatków to zawsze mógł się przytulić, zaproponować masaż, cokolwiek aby razem spędzić czas. Nie pogardzilabym jakby mnie wziął do głupiego kina czy na kolację. Ciekawe czy pomyśli. Mama moja z chęcią zajmie się Arturem. Da butle mleka. My możemy wyjść. Ale czy wpadnie na taki pomysl. Z jego urodzinami tak zrobię. Na początku złożę same życzenia a doppiero jak będzie kładł się spać dam prezent. Z dopiskiem "było ci miło cały dzien?"

Napisałam mu sms czy ma plany na wieczór. Napisał że tak, będzie się uczył na egzamin. Czyli kolacja czy kina nie będzie. Jak widać na nic nie zasluzylam :/

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Emol super, ze chrzciny udane :) ładnie, wyglądaliscie :) też bym była zła na męża jakby o urodzinach zapomniał, na szczęście jeszcze mu się to nie zdarzyło ;)

Chybra no i jak przeczytałam, że jak nie odbije się twojemu to steka moja też tak ma i nie wiem czy od tego, że jej nie odbijam czy coś innego, ale nie raz jak w nocy ją podniose to się wybudza i zanim zaśnie to mija...dlatego nie odbijam jej za każdym razem.

Linoone super, że mąż wrócił no teraz musicie nowy plan dnia ułożyć z tatą chyba że się wpasuje do Waszego ;) ale wiem jak u mnie jest jak mój cały czas ma na rano a jak raz na jakiś czas idzie na inną zmianę to wszystko burzy albo w weekend :p

Pumelova jak tam zdrowie dzisiaj ? :)

Iga jakaś marudna się zrobiła, przez weekend nie chciała zasypiać w lozeczku tylko znowu płakała przez 1,5h i zasypiala na mnie... mam nadzieję, ze to chwilowe po szczepieniu bo w tamtym tygodniu już fajnie wszystko było ehh..

Do góry