reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kurczę rozłąka 5 tyg, straszne. Swego czasu mój pracował tak, że wracał na weekendy i ryczałam co niedzielę jak głupia, ale to było co innego, bo czasem do Niego jechałam w tyg i dzieci nie było. Na tyg zajmowałam głowę pracą i ćw i nadrabianiem seriali:blink:

Od wczoraj ok 16 do pon nie mamy prądu:-pMąż zapomniał doładować( mamy licznik przedpłatowy). Świeczki, latarki i te sprawy. Naladowaliśmy wszystko u rodziców i w sumie nie jest źle:blink:
Tylko pogoda dupna .

reklama
Pumelova walnij sobie ibuprom, chyba lepiej działa na przeziebienie i stany zapalne. Jak masz wątpliwości co można a czego nie przy kp polecam stronkę, która określa jakie leki można przy kp :) wpisujesz tylko nazwę: www.e-lactancia.org
Zdrówka!
Kurcze ja od marca do pracy nie chodzę i dzięki temu że nie siedzę non stop w klimie nie byłam przeziębiona w tym okresie - w normalnych warunkach byłabym już 2 razy ( wiem że Ty raczej nie od klimy ale tak mnie naszło właśnie [emoji16] )

Emol najlepszego [emoji322]

Linoone dzielna jesteś!

Ola w a może te pleśniawki mu się przeniosły niżej i ma już grzybicę ukł pokarmowego? Już nie ogarniam, jeśli to sprawdzali a pisałaś to wybacz, nie w formie jestem ostatnio [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Linoone szacun! Ogarnęłas dzielnie:-) czosnek zmienia smak mleka więc nie chce go jesc.. jakoś minie;-) dzieki! W ciazy leczylam się czosnkiem;D

Ola W skoro tak sądzisz to może wroc do tego pierwszego mleka? W końcu Ty wiesz najlepiej jak po czym bylo- masz najlepsze obserwacje.

Emol miłego dnia!

Chybra nic tylko dzieci robić hahaha

Judith mam w domu tylko apap z czasów ciąży więc zjadłam. Dziękuję za linka:) wiesz co ja byłam w czwartek w biurze i wyprzytulalam tyle ludzi że musiałam coś chwycic. Ja przeżyje bylebym dziecka nie zarazila bo tego bym sobie nie darowala. Albo od klimy w aucie ale ustawialam na 22 stopnie więc bez szalu;D

Na szczęście dziś niedziela to mąż mi pomoże przy młodej jakby marudzila[emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Judith ja o tym samym myslalam. Ale nikt mi zadnego skierowania nie dał. Ostatnio babka skazała tylko wit c smarować.
Nie wiem jakie badania mam wykonać, zeby to spr.
Chce jutro oddać kal na posiew. O ile zrobi kupę...:

Pumelova tylko wlansie ja sama nie jestem pewna. Po żadnym mleku nie było ok tak naprawde. Tzn kupy były ok po pierwszym. I tyle.

Chciałabym po
Prostu go jakos przebadac, ale nie wiem jak...

Kurde Ola na prawde ciężko z tymi lekarzami masz. Posiew kupsztala powinien coś powiedzieć może wtedy coś się ruszy. Trzymaj się.

Ola a niedojrzalosc układu pokarmowego? Może żadne mleko nie będzie idealne. Przy kp też są kolki i brzydkie śmierdzące kupy.

Judith hahaha długo zastanawiałam się co to za nazwą posiewu zanim dotarło do mnie że chodzi o kupę a nie nazwisko haha

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Judith testujemy teraz butelkę canpolu haberman i jest całkiem spoko. Początkowo nie bardzo chciała z nią współpracować ale już się przyzwyczaiła.

Ola my też mamy problem z mlekiem. Kupiliśmy mleko które nam wszyscy polecali Bebilon comfort proexpert na kolki i u nas się nie sprawdziło. Zastanawiam się czy np nie ma nietolerancji na laktozę bo tatko ma problemy z przyswajalnoscia ale z drugiej strony myślę sobie że kolki i ogólnie problemy z brzuszkiem to normalna sprawa i musimy się wszyscy przemęczyc przez te 3-5 miesięcy. Ciężko patrzeć jak malucha boli, histerycznie płacze , spina się itp ale chyba taka kolej rzeczy. Grunt że nie będzie tego pamiętać ;)

No i chyba dołączam do grupy osób z okresem aczkolwiek pewna na 100% nie jestem

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze znowu jestem 2 dni w tyle...
Aga, jaka duza dziewczynka z Kaliny, wow! Moj Szymek wczoraj wazyl 4970 wiec juz dzis ma pewnie 5 kg i taki mi sie wydaje duzy... [emoji3]
Z Mają było tak że miała drozny przewód Botalla i zwężoną cieśń aorty ale po naprawie Botalla okazalo sie ze ciesn aorty jest drożna. No i po operacji do tej pory mamy raz w roku kontrolę.
Tak że Szymek ma coś innego z kolei kurcze...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

No moze i tak. Ale mak wrazenie, ze meczy sie bardziej niz inne dzieci. Nie wiem.
Poki co jest to jeden z najgorszych okresów mojego zycia

reklama
Dziewczyny chrzest i impreza udana. Mały marudzil przez całą mszę. Ale myślę że z przejedzenia bo najpierw dostał cycka a potem butle przed wyjściem. Tyle że on piję z butli dopóki się mleko nie skończy i myślę że dlatego.
Zdjęcia na zamknięty dodam jak Arturek ładnie wyglądał.
A co do urodzin mój mąż zapomniał ze je mam. Nie powiem jest mi bardzo przykro ze nawet złamanego kwiatka nie dostałam. Złożył mi życzenia jak zadzwonił do mnie dziadek i przy Kubie powiedziałam "dziękuję za życzenia" to pół godziny pozniej złożył mi. I tyle. Jest mi smutno nie powiem. Nawet Kuby mama pamiętała i nawet babcia. I od nich dostałam drobne upominki. Zrozumialabym gdyby nie miał 4 dni wolny przed chrztem (od czwartku i w czwartek jechał gdzieś motocyklem, w pt tak smo jak ja pojechałam do babci do innej części Warszawy) myślałam że coś wtedy wymyślił. Nie chciałam niewiadomo ile ale same życzenia to każdy może mi złożyć i spodziewałam się po mężu więcej. To spowodowało ze nie cieszę się jak powinnam tym dniem.
Mama wzięła Artura na spacer abyśmy pobyli sami. To jak chciałam się chociaż na spokojnie pobaraszkowac to on odpalił film -.- jak mu trochę nasuwalam o co mi chodzi to powiedział że krótko spał w nocy i jest zmęczony. Jestem sfrustrowana bo najczęściej seks kończy się na jego zaspokojeniu bo potem już nie ma siły, a mi tylko ochoty narobi. Dzisiaj w nocy po powrocie z kawalerskiego pobił wszystko, zaczął i... zasnął. No ja już nie ogarniam...

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry