reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

To ja mam o tyle szczęśliwsze życie bo mnie G obchodzi kto pamięta o moich urodzinach i czy dostanę prezent :p ale może to dlatego że sama czasem zapominam o czyiś i nie dlatego, że tej osoby nie szanuje czy nie jest ważna dla mnie tylko dlatego że nie pamiętam dat a nawet jak pamiętam to czasem mi ulatuje że to dziś jest ten dzień ;)
Ostatnio mąż zapomniał o naszej rocznicy ślubu, nawet mi przez myśl nie przeszło żeby po szczerych przeprosinach dalej stroić fochy i to jeszcze w następne dni :p trudno, są w życiu większe tragedie :D

reklama
Męż o 7 już zadzwonił po prąd i wymienił butlę gazową więc cywilizacja wróciła:blink:

Pogoda do du*y, ojciec przyjechał i zabrał K do siebie na 1,5 h, ja karmię L i zawsze zaraz po kładę go na klatce i czasem tak z pół godz go klepę, ale czasem właśnie nie odbija. Później w łóżku mu się ulewa i wnerwia mnie to. Dobrze, że ma poduszkę klin.

Emol ja pamiętam jak mi było przykro jak mój zapomniał mi dać cokolwiek czy nawet powiedzieć na mój pierwszy dzień matki. Dla mnie to bardzo ważny dzień. No myślałam, że go zaje*ę. I dopiero chyba po miesiącu mi coś kupił, ale to już nie było to.

A tak w ogóle K dziś w nocy wzięliśmy do siebie , usnęliśmy i nagle bach! Spadł z łóżka, no kurczę wendruje po łóżku jak szalony od jakiegoś czasu, często go mąż w ostatniej chwili za nogi złapie:oo2:

No nic. Mam nadzieję, że poćwiczę. A wieczorem Twin Peaks;-) ;)

Aim to nie strojenie foch bo rozmawiam z nim normalnie ale on struga głupa ze on to planował i tak miało być. A ja wiem że zapomniał. I wolałabym aby mnie nie oszukiwał.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Laski wybaczcie ja tak ogólnie tylko się zamelduje. Szczepienie odroczone bo ja mam infekcje, także Pumelova łączę się w bólu.
No i Grześ ma anemie, wyniki gorsze niż miesiąc temu :/ suplementujemy od dziś żelazo i witaminki. Za to wagę mamy elegancką 6470g w klacie 41 cm :)
My mamy rocznicę 14.09 :)
Emol robaczku wszystkiego najlepszego. :* nie smutaj.
Chybra ja wystarczy że swojego spionizuje to beka.
Aim ja też zapominam o wszystkich nawet mi bliskich i urodzinach i imieninach ale kurcze o mężu pamiętam.
Kota w porządku oprócz tego że pchły przytargała :) jeszcze jej badania krwi zrobię dla pewności.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella czy odbije Kubę czy nie, to ok 5:30 ZAWSZE stęka.

Emol strasznie mi przykro :( a moze specjalnie napisał, ze ma takie plany? No bo co miał napisac "tak, zabieram Cie do kina"? No a jesli rzeczywiscie zamierza sie uczyć, to nie wiem co Ci powiedziec.... poza tym, ze mi przykro.

Chybra ja mojego kładę na klatce to chwile leży spokojnie, a potem głowa na boki albo do tylu... nie raz sie uderzył o mnie... jak jakis wariat.

Misia :( żelazo i witaminki na pewni pomogą!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hejka. Czytam na raty ale żeby przysiąść, odpisać ciężko.
Weekendy to dla mnie hardcore. Męża w sobotę nie było, pogoda do bani, dom w bałaganie co bardzo pogłębia moj zły humor... wiem przesada ale nie umiem wyluzować. Coś tam ogarnelam w sobotę, ale złe samopoczucie nie pozwoliło na wiele... rozbolala mnie głowa i wszelkie części ciała :p przelezakowalysmy w łóżku a o 21 już byłyśmy gotowe na nocke. resztę ogarnelam wczoraj bo M zjechał około 11.
No i wybraliśmy się na zakupy bo młodzież niewyposażona na nowy rok szkolny.
Szczerze to Pola chyba jest domowniczka. Nie czuję się na wyjazdach, śpi dobrze tylko w domu bądź w wózku na świeżym powietrzu. Teraz jesień to też nie będę jej targac, no nic bedziemy uwięzione w domu :/ trudno będzie się zgrać z moim mężem wedrownikiem :D
Wczoraj do 17 było spokojnie błogo a pozniej zaczął się ryk który trwał do ok 20.
Brzuszek, wszyscy podstresowani tym płaczem, jak mąż w domu to na 200% większe nerwy, młoda naladowana emocjami i płakoliła. Dziś wyskoczyła kupka i pięknie śpi. A mąż nawymyslal mi że za dużo białka jem, że najlepiej to o chlebie i wodzie więc dodatkowo dawkuje mi nerwy. Generalnie jestem opanowana ale to jego gadanie mnie dołuje najchętniej sprawdzalby czy dolewam mleka do kawy itp. Burzy mi całą organizacje dnia.
Jutro organizacja szkoła przedszkole starsza na 7.20 młodsza na 8.30. O tyle dobrze ze mąż do 8 przeważnie w domu, a w razie czego do przedszkola pośle teściową.
Emol super że chrzciny za Wami, wiadomo nam kobietom smutno jak mąż zapomnina o urodzinach...
Mój swietuje 1 stycznia i też musi czasem obejść się jednym prezentem gwiazdkowo urodzinowym :)
Muszę zacząć działać z załatwianiem chrzcin bo kluska waży już sporo i kto ją utrzyma całą mszę.... A przez miesiąc to jeszcze urośnie...
W dzień odbijamy, w nocy nie musi i przeważnie śpi po cycowaniu uff tyle dobroci.
Zdrówka dziewczyny:*
Znów mnie głowa boli....

Misia piękna waga Grzesia.

Ola w. Właśnie wrócił i odpala laptopa, więc zaraz znowu dzienniki ustaw będzie studiował.

Ja dziś poznałam co to znaczy nieodkladalne dziecko. Calutki dzień od ok 6 młoda leżała na mnie , pomijając 30min jak ja wsadzilam do nosidła bo musiałam wyskoczyć z psami i do sklepu po mleko dla niej. Tak to próby odłożenia kończyły się płaczem i uspokajaniem na nowo. Nawet nie miałam kiedy się wykąpać. Także dziś sluzylam Zosi za materac. Dobrze że jutro chłopak ma wolne to najwyżej on będzie leżeć bo ja muszę poszukac cieplejszych ubrań gdyż nie mamy w czym wychodzić na spacery.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Laski ja juz w Wawie, klimatyzujemy się wszyscy. Mikolajek troszkę nieufnie rozgląda się po mieszkaniu, dziś przyklejony do mnie i spał w sumie 2,5 godz, czyli ja nie miałam czasu prawie na nic, dobrze że dieta pudelkowa jest to przynajmniej pojadlam [emoji39] Nocki nadal spoko [emoji6]

Jutro przychodzi pani do sprzątania pierwszy raz, trochę mi dziwnie, ale niestety narazie zanim się ogarnę to raz na jakiś czas muszę się wesprzeć.

Emol biedaku, przykre to co piszesz, jakiś ten twój mezulek niedomyslny Ahhh ci faceci

Misia trzymam kciuki za poprawę wyników Grzesia

Ogarnelam młodego na jutro do szkoły i idę siebie doprowadze do użyteczności

Spokojnej nocki

Bab współczuję, może jakiś skok rozwojowy hehe ja ostatnio każdy gorszy dzień na to składam

reklama
Bab to jutro szopingi się szykuja?

Aha z 2 chłopakami to nie przelewki. Nawet najlepsi potrzebują pomocy.
A mąż niedomyslny. ;(

Do góry