reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol ten czerwony też miałam :) też fajny. Straszne te wakacje haha ale temat kupy widzę że dotyczy nie tylko dzieci ale i psów;D ja z moim psem tak daleko nie byłam, tylko na Mazurach. Ale teraz przy dziecku nie ma takiej opcji- jak wsadzimy wózek do bagażnika to nie ma miejsca na nic;( A pies jeździł w bagażniku:/
Na pewno już Ci się wyrabia ssak:-) u mnie czasem je też i 20 minut ale to jak pokima przy cycu- skutek używania smoczka;-)

Kasia831 ja jak się trochę za dużo przeciazylam - za dużo spacerowala jednego dnia To mnie do teraz stopa boli właśnie jak dłużej nie używam. Czekam aż przejdzie[emoji19]
Ja zawsze miałam problem z nawilżaniem. Od samego początku używam żelu intymnego, jest dla mnie na tyle komfortowy że nie próbuje bez;-)
Myślę że dieta nie ma takiego znaczenia bo mleko i tak robi się z rezerw ciazowych. Ja mam bardzo jałową dietę a jakoś młoda przybiera. Jakos;D

I śpi bąbel już 2h po jedzeniu aż zdążyłam się sama zdrzemnąć 15 minut i czekam bo zaraz małżonek wraca i zaczynamy weekend:-)
Urodziny mecz pogrzeb urodziny i znajomi.. miłego!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova - zielony linomag (maść), ten sam był na zakupowym proponowany nawet do pupy, bo zapobiega odparzeniom [emoji6]. Jak widać dobry na wszystko.
Co do ciemieniuchy, działaj tak jak działasz (skoro prawie problemu nie macie). Główkę myjesz emulsja do kąpieli typu emolium, czy czymś innym? Ja w tej chwili myje właśnie emulsja (mediderm), główka nie jest tłusta, ale nie jest też ta skóra taka sucha.
Oliwke nakładaj szybciej (te 30 minut to takie minimum). Powoli, powoli i będzie po sprawie [emoji5]. Moja mała nagle zrobiła się cała przesuszona i w strupach - stąd włączenie Loyon-u.

Emol - omg... Toz to ciągle mieli pod górkę na tych wakacjach [emoji33]. Dobrze, że do żadnej tragedii nie doszło, bo.. Mało już brakowało. Biedny psiak, też się musiał nastresowac. Nie prędko pewnie kierunek Włoch będzie brany pod uwagę.

Na razie po szczepieniu u nas wszystko ok :) młody kompletnie się nie zmienił z zachowania a ja jeszcze nie czuje żebym zdążyła już złapać rota z jego szczepienia :p
Udało się ogarnąć porządek w domu i to taki level hard- zrobiłam również "mężową część" żeby mieć mocny argument że mogę dziś wyjść na ok półtorej godziny na basen ;)

W ciąży jak byłyśmy to mówiliśmy że założy się wątek dietowo ćwiczeniowy ale chyba większość aktywnych fizycznie dziewczyn już się tutaj nie udziela? Byłoby dla kogo to zakładać?

Aim - super, że Twój Synek tak dobrze przyjął szczepionki [emoji3]. Oby kolejne równie bezobjawowo przyjmował [emoji4].
Pewnie, że warto, taki wątek założyć [emoji3]. Choć diety to na tym wątku pewnie ponad 95% dziewczyn nie musi już trzymać (Pumelova trzyma ale z innego powodu [emoji6]).
Ale ćwiczenia - super!
Wczoraj przeglądalam olx w poszukiwaniu orbitreka [emoji6], i kto wie, może sobie bodyroll kupię (na raty, żeby nie było [emoji1]).
Ja zacznę ćwiczyć za jakieś 2 tygodnie. Teraz jedynie wzmacniam ramiona (mam taki przyrząd KALINA 2017 [emoji23], codziennie zwiększa mi obciążenie [emoji6])

Oooo taki wątek mi pasuje, w ciąży z Angeliką, po ciąży z Angeliką i dziś pierwszy raz zrobiłam stary dobry Skalpel:laugh2: W pon kończę połóg, zobaczymy czy organizm dobrze przyjmie takie ćw. Myślę, że będzie ok, na razie te delikatniejsze będę robić czyli Skalpel 1 i 2, 15 min na brzuch i uda, no i zobaczymy co dalej:blink:

Emol no to nie ciekawą przygodę twoi rodzice przeżyli. Dobrze, że już są na miejscu w domu :)

Pumelova tak mam paracetamol kupiony w razie czego :) teraz sprawdzałam ma 37st. Ale to jeszcze nie gorączka(?) Też mnie ta ciemieniucha męczy tzn Ige ;) narazie tylko oliwka i szczotka a jutro kupię preparat z ziaji :)

Aim no u mnie tak samo po szczepieniu :) pielęgniarka powiedziała, że po każdej kupie dokładnie myć ręce żeby się nie zarazić :) (myje zawsze )
Wątek z ćwiczeniami dobry pomysł :)

Iga spokojnie przeczekala wizytę moją u ginekologa :) wszystko mam w porządku, pozwolenie na seks i tabletki anty.
Tak więc jutro rano Chodakowska :D a tata na spacer z młodą :)

Ja tylko z doskoku bo kiepskie dni u nas ostatnio. Jutro znowu pobranie krwi u Kuby bo 2 dni temu pokluly to jak laleczke a i tak się nie udało nic pobrać:-(

Cieszę się że dzieciaki dobrze znoszą szczepienia. Kuba ma 10 tygodni i dalej nie mamy pozwolenia na szczepienie. Boję się że nie zdążymy ż rota a na tym mi najbardziej zalezy. Ale widzę aim że Ty szczepilas rota i skojarzone razem??? Tak można?
4 lata temu tak szczepilam córkę a teraz mówią że lepiej po 2 tyg zrobić rota i pmeumo:-/

reklama
Wyslalo mi się tamto za szybko:D

Aga km to mogę w ciągu dnia też trochę smarować oliwka czy nie powinno sie? Mam wrażenie że z dnia na dzień jest więcej tych suchych lusek. Głowę myje ziajka na ciemieniuche- kremowy olejek. Dzięki za pomoc:*
Hahaha Tobie to obciążenie szybko wzrasta:D

Aim najważniejsze to mieć argument;D miłego plywania! Ja bym chętnie skorzystała z waszych polecanych ćwiczeń ale nie sądzę żebym była jakoś super aktywna chociaż może mi odbije i zacznę cwiczyc[emoji16]
Tak łatwo zarazić się rota podczas szczepienia dziecka?

Ewella mi nic nie mówili żeby tak myć ręce a ja raczej nie robię tego tak dokladnie.. cóż dobrze że się nie zarazilam (chyba bym już miała od poniedziałku?)

Karuzela my też robiliśmy rota że skojarzonymi. Kciuki za wyniki:*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry