reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Odnosnie noszenia w chustach - bylysmy z Oliwia wczoraj tez na usg bioderek (wszystko super:)) i podobno tak dluzej mozna nosic dzieciaczki gdzies po skonczonym 2 mies.

Edit: ach, i jeszcze drugie kontrolne usg trzeba zrobic zanim dziecko zacznie chodzic.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kobietki

O matko... Aniek - trzymaj się Kochana!!! Nie mogę uwierzyć, że tak spierdzielili Ci czyszczenie przy cc. Oby tym razem wszystko potoczyło się dobrze. Ale bólu, strachu i dyskomfortu nikt Ci nie wymarze [emoji17].
Kurcze.. Nie zostawiłabym tego bez echa.
W ogóle... Za dużo złego się u Ciebie działo w przeciągu tygodnia: historia z Majeczka , opona, pozostawione łożysko, przez które zaliczyłas poród extra.. Współczuję Ci ogromnie, buziaki Kochana [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Emol - a jak sytuacja wakacyjna Rodziców?
piękna waga Arturka [emoji4]

Integral - nooo, super [emoji3]. Ja już bym doradcę laktacyjnego olala. Masz pokarm, pediatra swoje powiedział, i nikomu nic do tego!

Chybra - współczuję złego samopoczucia. Dobrze, że masz wsparcie i możesz się wyłączyć na jakiś czas. Zyczę Ci duuuuużo sił [emoji8].

Misia - "córa" marnotrawna powróciła [emoji3] - super!!! Myślę, że teraz sama doceni, że u Was było jej najlepiej, i wycieczki średnio jej się będą opłacały.

Pumelova - kochana, jak mi Kalinka się cała zaluszczyla (buzia, uszka, główka) , to pediatra poleciła mi taki specyfik - Loyon (koszt ok. 34 zl). Działa też na ciemieniuche. Nakłada się go na zmianę pipeta lub wkreca się atomizer i psika główkę. Chwila moment i łuski same odchodzą [emoji6]. Przy główce zostawiałam na dłużej.

Kylesa - ojj , współczuję problemów serduszkowych u Szymcia. A jak to u Majki wygląda?
Też myślałam o wkładce, ale... Tak jak Pola pisała koszt 1000 zł, a mój chłop ciągle namawia mnie na 3 Bobo... Więc chyba się wstrzymam (i polecę póki co na pigułkach) [emoji12]

Pola - no to teraz zaczniesz szaleć [emoji3]. Odbijesz sobie czasy przymusowego leniuchowania na etapie ciąży [emoji6].
Cieszę się, że z Oliwia wszystko w porządku [emoji4]

My w środę zaliczylysmy szczepienie (5w1). O ile w środę mała była lekko snieta, tak wczoraj marudzila co chwile.
No i chyba Kalina przebila wagowo resztę dzieciaczkow: 6180 g [emoji55] przy 63 cm wzrostu (97 centyl w obu parametrach).

Wow ale ogromna dziewczyna z Kalinki :) z jaką waga i wzrostem startowała ? I ile teraz ma ?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Bab - przy porodzie miała 3500 g i 55 cm. Dzisiaj mamy równo 8 tydzień [emoji3].
Tylko, że ja nie jestem zdziwiona tym, że tak rośnie. Starsza córa też miała mega przyrost wagowo-wzrostowy (przy narodzinach miała 3650 g i 56 cm, a na 4 m-ce prezentowała wagę 9140 g i 75 cm. Geny tatusiowe [emoji1]). Smutno mi tylko, że znowu nie nacieszylam się takim mikro-szkrabem, bo moje Laski chcą być szybko wielkie.

Spałam dziś 7,5 gdz z jedną przerwą na karmienie połgodzinne[emoji16]bo moja mała ma generalnie problem ze spaniem w nocy, tzn pierwsze 2 gdz śpi jak aniołek a po karmieniu wije się w łóżeczku, pręży, kopie.A wczoraj tak z głupa położyłam ją na boczku i super! Najpierw spała 4,5gdz a później 3-jestem wyspana :)
Okazało się że mój rogal wcale nie taki zły, tylko jak urodziłam to ona była maciupeńka i rogal nie nadawał się do karmienia a teraz wyoróbowałam ponownie i jest ok uff
Aga chyba wiem już dlaczego ludzie decydują się na drugie i kolejne dziecko, szybko się tęskni do tego okresu niemowlęctwa:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Aaa no i takie pytanie mam. Polecicie coś na wypadanie włosów? Tylko nie maseczki, bo nie mam na nie czasu. Kiedyś brałam Skrzypowitę i pomogła mi. Teraz mi tak lecą, że szok, po K też tak miałam.

Hej dziewczyny.
Wszystko doczytam i odpiszę później. Dopiero wracam do normalnych obrotów.
Bardzo Wam dziękuję za kciuki i troskę, dużo to dla mnie znaczy.
Na 7.30 pojechałam do kliniki, czekał na mnie właściciel( anstazjolog) po rozmowie poszłam na badanie do gin.tak mnie maglował przez 40 min.i USG myślałam że tam padnę, ale obydwoje mówili , że to czyszenie nie koniecznie jest takie dobre dla organizmu tak szybko, no i kolejne wprowadzenie znieczulenia, czy uśpienie...Po badaniu okazało się że nic tam już nie mam(ale poprzednio też nic nie widział, więc?)
Zadzwonili do mojego gina i wspólnie podjęli decyzję, żeby jeszcze nie czyścić. Dostałam jakiś zastrzyk po którym do popołudnia znów mnie ten brzuch bolał jak do porodu i ogromne krwawienie. Jak ból trochę ustąpił, to spałyśmy z Majeczką ponad 3 godz.do wieczora.
Teraz mam antybiotyk i silny środek obkurczający(farmakologiczne oczyszczanie) we wtorek do kontroli, chyba żeby wcześniej coś się działo, to natychmiast.
Mam nadzieję że już będzie dobrze, bo mam dosyć tego bólu.
No i martwię się bo ten lek może zaburzać laktację, niestety.:confused:

Aniu - życzę Ci dużo siły, i oby do wtorku wszystko ustąpiło :-*. Strasznie Ci współczuję tego bólu

Chybra - przeciwko wypadaniu nie znam nic dobrego poza preparatami typu skrzypovita czy belissa. Teraz reklamują jakiś specyfik - może jest warty uwagi.
Ja raczej pójdę w kierunku skrzypu i odżywki bądź maski WAX (WAX ma rewelacyjne wyniki u osób po chemii, więc... Warto tym spróbować wzmocnic klaki. Kosztowo też wygląda super (ok.10 zł) [emoji5]

reklama
Aga no super waga Kalinki :)
My dzisiaj byłyśmy na szczepieniu Iga waży 4500 :)

Aniek trzymaj się oby wszystko do wtorku było dobrze :**

Chybra tak jak Aga pisze ta maska Wax jest super, mojej mamie garściami wychodziły włosy i pomogło :) może znajdziesz chwilę ;)

No my po szczepieniu, Iga dzielna była płakała na wklociu i później zasnęła :) teraz ja czekam do ginekologa a Iga spaceruje z babcią jest pojedzona myślę, że wytrzyma bo opóźnienie duże jest ehh..
W ogóle prawie się spoznilysmy na szczepienie bo Iga spała i spała a jak zaczęła się kręcić to ją obrócilam na plecy i z głupoty zerkam na zegarek a tam 8.10 a my na 9.30 :D szybki cyc, mycie, ubieranie i zdarzylysmy :)

Do góry