reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella - dzielna z Igi Dziewczynka [emoji4]. No właśnie zazdroszczę Wam, takiego książkowego przybierania na wadze, moje Dziolchy ida łeb w łeb z książeczką zdrowia dziecka swojego Tatusia.
Oby Iga grzecznie przeczekala Twoją wizytę u gina [emoji4][emoji110]. Fajnie, że możesz liczyć na mamę w kwestii spacerów i dopilnowania Małej.

reklama
Chybra - w aptece. Jeżeli nie mają, to niech Ci ją zamówia. Przejrzyj sobie stronkę z ich produktami i zobacz co Ci najbardziej podpasuje. Tylko ważne ma być WAX, a nie Bio vax. Kiedyś sobie właśnie tą bio vax kupiłam, a to średnie w działaniu [emoji6]

O coś dla Ciebie [emoji6] Link do: MASKA Moringa włosy rude farbowane ColourCare 240g - WAX SKLEP

Ale są też odżywki bez spłukiwania [emoji5]

Chybra - nie mam pojęcia [emoji5]. Liczę, że tak, skład mają świetny. Ale ja mam włosy proste (o ile na byle czymś się nie odkształca [emoji1]).

Kasia831 ja do karmienia nie używam tego rogala ciazowego tylko taka fasolkę z motherhood - to jest tak twarde i ubite że nie ma się jak porozciagac. Na rogalu to jak na poduszce - też nie umiem bo mi się tam zapada:D

Misia cudownie że kotka wrocila!! [emoji173][emoji173][emoji173] niezła impreza musiała byc:D zrobila sobie urlop;-(

Ola W to super że wizyta udana:-)

Ewella mam nadzieję że Iga polubi chustę;-) kciuki za spokojne szczepienie i dobra wizytę u gina!
Ja po szczepieniu w ten sam dzień już spacerowalam. Tylko unikać tłumów - np sklepow.

Emol nam polecono dac pół czopka jakby była bardzo marudna a jak gorączka to caly. Ale ani razu nic nie dawałam bo śpi w nocy niezmiennie pieknie. Dziś 7h bez przerwy[emoji7]
Durex Play jest extra:-) można się na nim slizgac hahaha

Kylesa też jestem ciekawa kiedy miałabym mieć siłę na coś teges. Energię to mam o 6 rano tylko i kończy się o 7 :D
Jeszcze się klujesz? Do kiedy? Jejku ja już zapomniałam że się klulam, okropne to bylo.
Wg mojej lekarki samo prezenie się i podciąganie nóżek to jest już kolka.
Mieliście zalecone echo?

Chybra ale Ty możesz sobie pozwolić bo cwiczysz:D ja zrobiłam pierwszy krok - poogladalam filmiki na yt na rozejscie mięśni prostych:D zapisałam je i teraz czekam aż mi się zachce.

Pola zaczynasz brać te tabsy? Nie wiem co mi się w głowie porobiło, brałam tabletki antykoncepcyjne chyba z 8 lat, a teraz boję się zacząć:p
Jak byłam na usg bioder i nam kazała przyjechać za 2 miechy do kontroli:-)

Emol współczuję tak długich nocnych karmien. U mnie 10 i spi dalej do 6.

Kylesa ja wyrodna matka nie przewijam w nocy hahah żeby się nie rozbudzila. Ostatnio raz przewijalam bo jej wyszła na plecy ale na szczęście zasnęła dalej;D

Aga km ooo zaintrygowałas mnie. Dziękuję Ci ogromnie za specyfik.
Wow czym Ty ja karmisz:O haha masz śmietanę zamiast mleka:D haha nie wierzę że to na cycu!

Kasia831 widzę że jednak ogarnelas rogala:-))

Aniek kochana życzę Ci żeby Ci nic nie zaburzyl:(:*:*: I żebyś nie musiała mieć czyszczenia!

Ewella moja waży 4800teraz [emoji14] czyli jednak wieksza:D super że wszystko ok po szczepieniu - oby tak zostało przez wieczór:) masz jakieś czopki na wszelki wypadek?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova - no uwierz... Tylko cyce [emoji1]. Moj mąż już się śmieje, żebym jakoś kaloryczność cyckow zmniejszyła [emoji23].
A z tym specyfikiem to trzeba uważać aby sie do oczu nie dostał, stąd tam gdzie blisko błon śluzowych i w ogóle na buzce - nakładalam pipeta, a główkę psikalam, następnie wmasowalam jak szampon. Po jakimś czasie możesz zacząć wyczesywac, a z buzi przetrzeć wacikiem i zmyć.
Brewki smarowalam linomagiem w maści [emoji6]. Zresztą linomag bardzo nam pomógł w sprawach skórnych (przy gojeniu).

Pumelova - no uwierz... Tylko cyce [emoji1]. Moj mąż już się śmieje, żebym jakoś kaloryczność cyckow zmniejszyła [emoji23].
A z tym specyfikiem to trzeba uważać aby sie do oczu nie dostał, stąd tam gdzie blisko błon śluzowych i w ogóle na buzce - nakładalam pipeta, a główkę psikalam, następnie wmasowalam jak szampon. Po jakimś czasie możesz zacząć wyczesywac, a z buzi przetrzeć wacikiem i zmyć.
Brewki smarowalam linomagiem w maści [emoji6]. Zresztą linomag bardzo nam pomógł w sprawach skórnych (przy gojeniu).
A którym linomagiem? Bo ich jest chyba kilka nie? Czym to jeszcze można smarować? Czuje się jak dziecko we mgle[emoji19] wszędzie piszą inaczej o Tym co robić z ciemieniucha. Teraz smaruje oliwka zostawiam na pół godziny, wyczesuję i myje Ziaja na ciemieniuche. I w ciągu dnia smaruje czasem oliwka i trochę wyczesuje. Czy smarować to czyms nawilzajacym zebt nie było takie suche? Czy wyczesywac przed czy po kapieli?
Najpierw spytam moja lekarke o ten specyfik ale muszę poczekać parę dni bo teraz jest nieosiągalna - do tego czasu nie wiem jak to ogarnąć:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga km już opowiadam cd. W pon oddali do serwisu toyoty samochód oni mieli go naprawić do pt a w planie tak jak mieli wyjechać w sobotę. No ale mama pojechała do nich w pt ale "bo oni to zapomnieli jednej części zamówić za 11 euro. I będzie gotowy w pon. No to mama już zła bo noclegi muszą odwołać które mieli po trasie i tylko dostaną cześć pieniedzy. No ale jak mówią że zrobią to zrobią. W sobotę pojechali pociągiem do Rzymu, idą do apartamentu a tu straż pożarna. Zaczęła palić się knajpa w kamienicy gdzie był pensjonat. Musieli czekać aż ugasza pożar i wyczyszcza im pokój z sadzy. Następnego dnia pojechali do Florencji i jak jechali pociągiem towlasciciel pokóju który zamówili przez booking.com dzwoni do nich i informuje że rezerwacje anuluje. Ale przynajmniej coś innego załatwił.
Nadszedł poniedziałek. Jadą po samochód i część za 11 euro aby ja wsadzić do samochodu 180 euro. Mama wkurw totalny. I zamiast 600 to 800 euro zaplacili. Dobra dali info ze ładnie naprawione tylko ze mama wyjeżdża i coś jej nie tak chodzi ten silnik. No ale wrócić do domu trzeba. Jadą autostradą I termostat już prawie czerwona kreskę pokazuje. Przejechali może 100 km. Nadal we Włoszech przez Internet w tel szukają miasta i najbliższej toyoty aby ich opierdolic. Pojechali to tam to zdziwienie bo naprawili coś tamci a co innego było zepsute. I mówią że mogą naprawić ale to ileś tam będzie kosztować. Mama już nie wytrzymala kazała sprawdzić jak pociągi jeżdżą. To wzięli po plecaku i psa i polecieli szybko na pociąg. Zdążyli 2 min do odjazdu było. Bo to małe miasto to do większego pojechali. Tam przesiadka i mieli 40 min aby pies zrobił kupkę bo do Wiednia trochę się jedzie. No ale nie zrobił. Jadą do Wiednia i mieli tylko 9 min na przesiadkę(kolejny pociąg był po 14) i pies musiał zrobić kupę a oni jeszcze kupić bilety. No ale się udało! (jakim cudem) I byli we wtorek o 15.
Mama powiedziała ze to są najgorsze wakacje w życiu. Samochod jest ściągnięty laweta, dzisiaj o 13 przyjechał do mechanika i właśnie mój mąż pojechał z moją mamą po resztę rzeczy z bagaznika. Z tego co wiem to kupili takie smaczne wloskie ciasteczka :)
Kalinka sporą dziewczynką! To nawet mój wolniej a myślałam że to mały żralok jest.

Pumelova ale wczorajszy i dzisiejszy dzień je dość szybko w 20-30 min, tylko nie wiem czy to przez szczepienia czy mu się zaczyna regulować jedzenie. Niby długo ale nawet się wysypiam 5.5-7h ciągiem więc potem nie jest tak źle.

Aniek mam nadzieję że szybko ten ból przejdzie i nie zakłócić laktacji

Dzisiaj za waszymi opiniami też kupiłam Durex Play jakiś czerwony z żółtym kwiatkiem. Ciekawe jak pachnie.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
No od dzisiaj zaczęłam ćwiczyć...Myślałam że ból kolan,stóp i generalnie stawów przejdzie mi po ciąży bo pisałyście, że wam minęło a tu nic, jest jeszcze gorzej szczególnie w nocy jak mam zastałe kości wstaję do Emilki, ból taki że szok,podnieść się nie mogę a jak już się podniose to mi stopy odpadają.Może jak zaczęłam ćwiczyć to przejdzie...
Nigdy nie używałam żeli intymnych, jakoś nie potrzebowałam.Ciekawe dlaczego jedne kobiety mają problem z nawilżeniem a inne nie...,?
Mam taki syf w sypialni że mi się płakać chce, w tamtym domku mieliśmy szafy i komody a tutaj musimy sobie dokupić, na razie wszyyystko leży na podłodze.Chcieliśmy taką dużą szafę na 250 a pokój ma 246[emoji53]
Musimy coś wykombinowac ale to po wypłacie mojego.
Kurczę źle się odżywiam i może to też ma wpływ na tłustość mojego pokarmu?W ciąży bardzo dobrze się odżywiałam a teraz brak czasu na taką regularność...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry