reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella czyli też w dniu 1 szczepienia masz kontrolę?
Też dzisiaj miałam. Podwozie w porządku ale na razie powiedziałam że nie chce tabletek. Muszę się jeszcze zastanowić jak to ogarnac i czy chce mieć kolejne dziecko. Chcieć to mogę, ale wolałabym mieć lepsze warunki mieszkaniowe czyli własne mieszkanie i pewna prace. :( a w tym momencie nic nie ma.

Chyba muszę kupić ten durex Play i gumki i na razie tak baraszkowac.
Arturek cały dzień przesypia. Cycka pierś i przy niej usypia, chwilę kontaktuje po obudzeniu czyli może 5 min bo potem płacze bo głodny. Ale i tak dobrze że nie jest marudny. Tylko śpiący ;)
My mamy na kartce "z zaleceniami" napisane stosowanie czopkow w dzień i jeśli potrzebnie to i w nocy. Chodzi takie na uspokojenie czy coś? Bo nic więcej na ten temat nie ma napisane. Jeśli na uspokojenie to mogę małemu nie dawać jak tak dobrze to znosi?

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol, tak dwie wizyty jednego dnia :) ja chce tabletki od razu, bo nie planujemy kolejnego dziecka. No jeżeli Artur dobrze znosi to nie ma potrzeby podawania mu czopkow to.by na wypadek gorączki albo marudzenia :)

Abed no nie łatwe, ja myślałam, ze wystarczy zawiązać j już a to jeszcze dziecko trzeba przyzwyczaić :) powodzenia ! :)

Hmm to ja mojemu nie dałam wyboru i nawet nie pomyślałam że chusta może mu nie pasować. Pierwszy raz wiązanie chusty tkanej mi nie wyszedł, za drugim już poszłam na zakupy :D ale fakt że trzeba trochę się pomęczyć z dociąganiem. Elastyczna dużo prostsza w wiązaniu za to moim zdaniem w tkanej jest wygodniej.

Ja jutro szczepienie :)

Integral gratuluję wygranej! My jeszcze nie "tentego" choc K juz cisnie [emoji4][emoji3]. Tak naprawdę nie ma kiedy... [emoji16]

Paninka kurcze tez mam takie wrażenie ze najlepiej byloby siedzieć w domu bo maly taki bywa nie do życia. Ostatnio w kawiarni tak plakal ze caly czas na rekach go musialam nosic. Tylko nerwa mialam ze innym przeszkadzamy...

Ola moj ulał ostatnio nosem. A Maja to regularnie tak ulewała i musiałam zabierać mamę wiecznie do samochodu jak gdzieś jechalam bo raz mi ulała tak na obwodnicy a ja nie mialam jak sie zatrzymać i byla panika...potrafila nawet godzine po jedzeniu. ... ona miala refluks.

Emol gratuluje szczepienia i wagi [emoji4][emoji4]

Aniek i jak? ?

Kasia ja uzywalam plastrow ale tez mnie wkurzaly ze na 3 dzień juz wygladaly okropnie syfiasto...
Ja sie chyba zdecyduję na wkladkę antykoncepcyjną Mirena. Jeszcze myslę nad tym. Generalnie nadal plamię/krwawię ale gin powiedzial ze wszystko wygląda ok a to krwawienie prawdopodobnie od heparyny bo jeszcze się kłuję...

Mój Szymcio ostatnio wiecznie na rekach, sam raczej nie chce lezec kurcze i nie kumam czy to genetyczne (Maja tez tak miala) czy po prostu tak jest..?
No i ostatnio strasznieplacze od 18tej do 21szej. Kolka? Czy za krótko jak na kolke?

Mielismy wczoraj echo serca. Maly ma drozny otwor owalny i do kontroli za 3 miechy... no nie... kolejne dziecko z przebojami sercowymi... to juz chyba kurde genetyka czyco... [emoji54]

Misia ciesze się ze kotka sie znalazla!! [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova tez bym tak chciała z tymi słodyczami. Ja na tym spotkaniu z kumpelą walnęłam dużą kawę z lodami i duży lodowy deser bakaliowy, no myślałam, że się zrzygam, ale jak w domu nie mam słodyczy to stwierdziłam, że zaszaleję i mi chyba starczy na miesiąc:-p

Ewella90 może jakieś rady dotyczące chustonoszenia? Ja mam elastyczną i na razie ją wiązałam tylko samą. Mamy 3.10 wizytę u neonatologa zw z obniżonym napięciem i wtedy mam się dowiedzieć czy mogę czy nie nosić.

Ja w pon mam 6 tyg po i będę się umawiać do ginki, od razu chcę tabsy, a nad czymś innym się na razie zastanawiam, definitywnie kolejnego boba nie chcemy:-p

Kylesa i integral u mnie mój też zniecierpliwony, A jak wróciłam od gin, wieczór, Artur ciągle śpi, no to on dzisiaj zmęczony a i zapomniał zajechac do apteki ;)
A jak nie mogłam to taaaak mu się chciało.
A co do wkładki to mój gin proponował ale ja to na razie się boję takich rzeczy i jak dla mnie to trochę jestem za młoda.

Nocne karmienie w 20 min... Chyba zaczyna się stabilizowac ;)

Dzien dobry Dziewczyny!:)
Ja wczoraj bylam u gin. Z noim podwoziem tez wszystko ok;) mam zielone swiatlo na wszystko;) pojechalismy na wies na weekend, wiec dzis wsiadam na rower i pojedziemy na jakas wycieczke po plaskim:) dostalam tez tabletki Azalia, to sa takie jednoskladnikowe (podobno wg mojego gin przy kp mozna tylko te albo cerazette - obie to jest to samo). Gin tez mowil mi o wkladce, tylko ze to koszt ok 1000 i ze oplaca sie jedynie jak w blizszej perspektywie czasowej nie chce sie wiecej dzieci.

Jednak nocne karmienie nie 20 min tylko ze zmęczenia zasnął i obudził się po 1,5 hglodny bo nas tak krótko jedzonko wystarczylo

reklama
Jednak nocne karmienie nie 20 min tylko ze zmęczenia zasnął i obudził się po 1,5 hglodny bo nas tak krótko jedzonko wystarczylo

Ech skad to znam... dzis karmilam od 2 do 3.30. Pieknie zjadł o rej 2 - właśnie chyba przez pol godziny - a potem byla kupa... obudzil sie od razu i wszystko od początku [emoji48]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry