reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Jakieś porady jak zwalczyć ciemieniuche? Smaruje oliwka i wyczesuję przed kąpielą i mam wrażenie że jest coraz gorzej :/ i na brwiach już mamy..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja stosuję żel emolium na ciemneiuszke. Godzinę przed kąpiel smaruje czoło i wklepuje w brwi. Czoło juz ok. Na brwiach jescze jest.

reklama
Ziajke już kupiłam ale myślę czy jeszcze nie zaopatrzyć się w emolium.
A emolium to tylko nałożyć i zmyć? Czy wyczesywalyscie tez? Wg lekarza nie mamy tego dużo więc się boję żeby się tego dużo nie zrobilo bo mnie męczy już taka ilość:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Czy ktorejs sie zdarzyło, ze dziecko ulewa nosem? Kilka razy Kuba od 2 dni ulał nosem... oczywiscie bardzo sie przy tym wystraszył. Ja zreszta tez.
No i mimo odbekiwania potrafi ulewac np pol h po jedzeniu. Nie sa to duże ilosci, ale wiadomo - dla mnie stres, bo juz kilka razy go odłożyłam i sie krztusił.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova Grześ też ma na brwiach, nie widać ale czuć szorstkosc palcem. Na razie oliwką robiłam raz.
Ola u mnie Grześ ulał nosem, nic się nie stało, a gluty było łatwo odessac bo namiekly od mleka. Nie przejmuj się. Gardło i nos da przecież połączone.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też zdarzyło się że ulala nosem i również potrafi ulac po 15min jak i po 2h od jedzenia .

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola w mi Artur potrafi ulec 1h po jedzeniu a odbeknac po 2h i dzisiaj byłam na szczepieniu to pielęgniarka mówiła ze wszystko zależy od pozycji dziecka.

Artur na szczepieniu płakał ale zanim go ukuli tylko jak leżał golutki i trzeba było zwazyc. Został ubrany w bodziaka to od razu cisza. I chwilę poplakal (pół min) po ukluciach.
Dostał teraz w domu pierś w nagrodę do uspokojenia.

Artur wazy 5100 w 7 tyg. 710 gram w ciągu 20 dni.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek wszystko będzie ok, trzymam kciuki, aczkolwiek jestem zbulwersowana że nie zadbali o Ciebie jak należy w tym prywatnym szpitalu[emoji53]
Integral baardzo się cieszę, że podjęłas taką decyzję.Ja kp i mm, nie zrezygnuje z kp na rzecz mm, mam mleko i już widzę że mała coraz częściej na dłużej się najada więc powoli zacznę redukować mm:)
Tęsknię za forum ale totalnie nie mam czasu a nie umiem pisać kiedy kp hehe pumelova jak to robisz??[emoji16]
Ja 7 września mam wizytę u lekarza i wtedy podejmiemy decyzję o antykoncepcji.Myślałam o plastrach ale Emol pisałaś kiedyś że brud się zbiera i się odklejają więc mam dylemat..ja na przytulanki mam ochotę:)
MY po przeprowadzce, mój R musiał niestety sam wszystko ogarnąć, dobrze że kilka przyjaznych dusz się znalazło które mu pomogły w cięższych sprawach.Nowy domek jest ciepły i suchy:) Dziś idziemy z Emilką na rozeznanie terenu.Tzn taki mam plan a co wyjdzie....
Siostra R przywiozła mi kropelki na brzuszek z Austrii, za jakiś czas dam znać jak się sprawują.
Młoda śpi, generalnie jest ok, jest słodka, dużo się uśmiecha, lubi jak jej śpiewam i recytuję Lokomotywe Tuwima hehe Czasem się drze bez powodu tzn ja tak myślę że bez powodu a za 5 min się okazuje że np ma mokro koło szyjki od mleczka i to panienkę tak irytuje, wytrę, przebiorę i jest szczęśliwa:) ale zgadywania ciąg dalszy hehe

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia ja dzisiaj idę do gin niech mi sprawdzają podwozie bo ostatnio mezul się przytulal i widać było ze mu teskno. Mi w sumie też i tak trudno było się powstrzymać. Miałam mieć we wtorek ale "nie jest pani ubezpieczona, ja tu szok itd pojechałam do ZUS u i jestem ubezpieczona do 8.lipca 2018 a po prostu teraz nie pracuje to składki się nie odkładają ale w ciągu całego macierzyńskiego jestem ubezpieczona. Niby nie jestem jedyną ciężarną w przychodni a tego nie wiedzą. I musiałam przełożyć wizytę ;)
Ja to normalnie czytam trochę forum, trochę gadam do Artura, pytam się czy dobre mleczko, czy nie zasypia, popatze mu w oczy a potem na chwilkę znowu czytam forum ;) a w nocy nie rozmawiamy bo on ma jeść a nie rozbudzac się ;)
Emilka bardzo czuła jest. Mój ma mokro, zasrana pieluche i sam z siebie w ogóle nie daje znać aby mu przebrać.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja też potrafi odbić i ulać nawet godzinę po jedzeniu.
A mokrą pielucha nie przeszkadza jej ani trochę, ale zawsze się uśmiecha jak ja zmieniamy [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry