reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pola mi zanikło krwawienie 4 dni po cc i jak szłam zjąć szwy, to mi gin zrobił usg i mówił że wszystko ok.i mogę już się nie oczyszczać bo mnie dobrze wyczyścili, po 5 -6 dniach wróciło ale trochę i tak na zmianę czerwone, brunatne, na papierze, albo wcale, a od 2 tyg.ciągle coś mam, a dziś dość sporo i ból się nasilił. Nawet po sn tak długo nie miałam krwawienia.
Nie wiem czy do innego lekarza wcześniej nie pójść?

reklama
Pola mi zanikło krwawienie 4 dni po cc i jak szłam zjąć szwy, to mi gin zrobił usg i mówił że wszystko ok.i mogę już się nie oczyszczać bo mnie dobrze wyczyścili, po 5 -6 dniach wróciło ale trochę i tak na zmianę czerwone, brunatne, na papierze, albo wcale, a od 2 tyg.ciągle coś mam, a dziś dość sporo i ból się nasilił. Nawet po sn tak długo nie miałam krwawienia.
Nie wiem czy do innego lekarza wcześniej nie pójść?
A moze to jest okres juz?
Ja bym pewnie poszla wczesniej do innego lekarza, po co sie stresowac, szczegolnie ze mialas po cc komplikacje, dla spokoju ducha lepiej pojsc mysle.

Pola chyba jutro gdzieś się spróbuję wcisnąć do lekarza.
Też myślałam że to okres jak 2 tyg.temu powróciło więcej krwawienia i pobolewanie brzucha. No ale @ nie trwa 2 tyg.a dziś jest jeszcze gorzej niż było.
Nic, oby jutro mniej bolało.

Karuzela super ze ta bilrubina spada :)))[emoji106][emoji106][emoji106]

Emol u Ciebie też tak kiedyś będzie krociutko!
Ja byłam sama szczepic i dalam rade:-) nie plakalam;-))

Ola W to chyba lepiej skoro nie drze się cała dobe? Myślisz że to mleko jest lepsze?

Ewella coś widocznie Iga będzie z tych co woła kciuka;-) Agatka ssie smoczka pięść i generalnie wszystko co jej wpadnie w buzię.
Ja bym się bała w nocy na brzuchu żeby spala. Ale i tak super że w tym łóżeczku już zasypia chociaż:D

Emol wiem jaki pisk- moja jak sobie pierwszy raz pielucha tetrowa na twarz zarzuciła to tak piszczala:/ i czasem przez sen tak piszczy ale myślę że to gazy..

Aniek dostajemy naklejki za szczepienia, delfina [emoji16] pewnie się unormuje laktacja wkrótce, każde dziecko inne :) moja ma taki fajny plan dnia a wczoraj jadła o 13 potem 14:30 a potem 15:45 przez to szczepienie - przed wyjściem i zaraz po zastrzyku.
Zielona z przejedzenia?! Ja wczoraj rozmawiałam o kupach i mam olac - bo Agatka robi rano żółte a potem cały dzień zielone. Ale to może być wszystko, od kropelek po coś z diety itd.
Można ibuprofen przy kp?

Pola ja od początku odciagam katarkiem i [emoji106][emoji106] mała to lubi bo szum jest przy okazji:-)

Co do tych krwawien to dopuki nie sa to krwotoki to bym czekała do wizyty :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova w szpitalu dostawałam ibuprom jak mi wenflon wypadł i nie mogli mi nic w kroplówce podać. A czy można to nie wiem, ale tak mnie boli brzuch jakby mi się zaczynały bóle porodowe, masakra.
Po szczepieniu to wiadomo że maluszek chce być przy cycusiu i się potulić.
No naklejka swoją drogą, ale ja mówię o lalce, albo klockach lego.:-D

Ola na pierwszej wizycie dr od razu pow co się dzieje. Wcześniej nie mogliśmy iść, no nie było dr u nas w przychodni.

Aniek pił Nutramigen i smarowaliśmy go Kremem Specjalnym Emolium i od zaraz była poprawa. Jadł tak do 7 m-ca i przeszliśmy na normalny Bebilon i teraz pije mleko ryżowe( szkoda, że wcześniej o nim nie pomyślałam). Cały czas ma alergię na wszystko co zw z mlekiem nawet jak coś liźnie tylko. Ale już my i rodzice się nauczyliśmy więc problemu nie ma.

Gdy K spał na brzuchu też się bałam przez chwilę, ale On lubi więc fajnie.

L przespał 6 h ciągiem jeeeee!

Aniek okres jak nic.

Pumelova raz się budzibna jedzenie w nocy ale dluuuugo je :/dzielna z ciebie babka ;)
A ta piszczenie dość charakterystyczne. Myślałam że tylko mój taki ruchliwych ze sam sobie zarzucaja na twarz a potem piszcza :) ibuprofen można 4 tabletki po 300 składnika cZynnego ale nie pamiętam jednostek

Chybra chyba taki dzień ac raczej noc bo u nas spać położony o 23 bo ja już mega zmeczona a obudził się 5:40! Więc 7h snu, co za prestiż. Oby tak zostało bo on to różnie się budzi. Ale wczoraj 19.30-21.30 nie spał więc na chwilę się zdrzemnal 40 min kapanie jedzenie i spać.
Zauważyłam jak nie śpi chwilę przed samym kapaniem to jest zbyt zmęczony aby jeść i szybko usypia po kapaniu przy piersi i budzi się 2-3

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra to my wychodzimy wcześniej na spacer. Różnie to uwarunkowane jest a powinnam mniej więcej i tej samej, ale czasami mały brzdąc nie daje mi się ogarnąć. Jak były upały to wychodziłam o 10 a teraz ok 14-16. Dzisiaj Artur jedzie do babci a ja do gin więc już od 11 będzie na świeżym powietrzu. I raczej będzie spał.
Wstał o 5:40 i jadł do 6:40 i potem nie chciało mu się spać to z tatusiem polezal a ja kapalam się to teraz mały dopiero Zasnął

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wczoraj byłam u gin i wszystko i mnie dobrze, nawet nie muszę iść do urologa z tą cewką :D i mam pozwolenie już na wszystkie formy aktywności więc zaraz szukam butów do biegania :D

A z młodym odpukać-chyba wydoroślał i zmądrzał, że ciągły płacz jest bez sensu. Matko Bosko Częstochowsko, wczoraj pierwszy raz z nim wyszłam na spacer że nie spał przy wyjściu i w ogóle cały spacer nie spał i nic nie płakał! To było tak piękne że aż szłam z pełnym uśmiechem i cały czas do niego gadałam :D inna jakość życia, w domu też mogłam go dać na bujak i przygotować obiad mimo że nie spał, cudowna sprawa. Oby tak już zostało...

Do góry