reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek czekam na wieści co z Majusia.
Pumelova możesz mieszać, podstawa żeby w tej samej temperaturze i np. Jak jedno z poniedziałku a drugie z wtorku to termin przydatności tego poniedziałkowego. Mrożone też można łączyć :) po rozmrażeniu oczywiście.
Ewella spróbować wycisnąć. Mi też się czasem wydaje że nic nie ma bo miękkie są a Grześ cały w mleczku :)
Aga_k_m ojej biedna Kalinka, mam nadzieję że jej nie boli. U nas po pęknięcie szczepionka zanika, już prawie nie ma śladu. Wrzuć fotę rączki jak możesz. Moja przyjaciółka buja się z problemami skornymi córki i co lekarz to inna diagnoza. Jedni że AZS inni że łojotokowe zapalenie skóry, no i alergie. Oby to rumień i żeby szybko przeszło.
Ola ja bym chyba słuchała intuicji. Zwłaszcza że to zmiana mleka tylko i to na to niby lepsze tzn dla alergików.
U nas chyba też skok bo Grześ zamiast spać jak zwykle po 2 godzinki wczoraj i dziś do 13 urządza sobie niespokojne drzemki 10 min max. Noc ładnie przespal i teraz już też ładnie śpi. No i zaskoczenie bo wczoraj była kupa. A nie jutro jak normalnie. Po minie już wiem że kupa zrobiona, ma taką rozkoszna wtedy, taki dumny się wydaje :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga km na PW jak chcesz to pisz, nie gwarantuje że pomogę bo tak małe dzieci nie są moją mocną stroną, uczę się ich dopiero :( ale może coś się uda, to pisz na PW bo mi często tutaj posty uciekają bo nie daje rady czytać wszystkiego :*

Ola w ja bym stopniowo zmieniała mleko. Tylko na lepsze mleko, bo takie nie zaszkodzi a może pomoc. A jak nic się nie zmieni to tak jakbyś nie zmieniła mleka.

Pumelova jakoś czuje się nie pewnie. Tym bardziej ja śpię na płaskim a on mi spada (w kierunku twarzy) jeśli nie jestem oparta o ścianę i nie jestem w pozycji pollezacej.
A dzisiaj to ciągle wisi na cycku, a jak przysnie i go odkładam to się wybudza i znowu przelyka słone jak na głód... możliwe że to skok bo kup też nie robi więc wszystko się wchłania i potrzebuje energii. Zazdroszczę Ci rytmu dnia I reakcją na grzechotke. :)

Kasia wybierz się do lekarza jeśli to Cię uspokoi. Możliwe że to napięcie mięśniowe. Ale to musi lekarz stwierdzić

Aga km mam nadzieję że to nie swedzi bo biedna malutka by była.

Monti a wlasnie chyba sklad się zmienił bo podobno to jedno z najlepszych mleko na rynku i dzieci jak mają problemy to po enfamilu jest o niebo lepiej. Ja stosuje od małego bo już w szpitalu nam dawali to Artur nie miał żadnych problemów brzuszkowych.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję za pomoc, będę próbować dalej[emoji106] muszę dojść jak to zrobic z tą nóżką, bo próbowałam małą nieco przesuwać a nóżką i tak była niżej. Pewnie coś z związaniem nie tak. Rozstaw bioderek ok?
Odnośnie chusty na ramionach, to ona ma nachodzić na nie czy iść prosto do klatki piersiowej? W sensie moje prawe czy lewe ramię jest w miarę poprawnie?
Wg mnie ok, na warsztatach chustonoszenia materiał na ramionach był rozkładany (żeby się nie wrzynał).

Ło matko deszczowy weekend z dwoma gnomami w domu daje po głowie. Chociaż itak muszę pochwalić mojego, bo został z Nimi gdy pojechałam na ślub siostry i na zakupy i wieczorem do rodziców. Odkurzył też, ale zrobił to, bo widział, że mam mega doła przez to, że na wesele nie idę. Mówi się"odbijemy sobie" , ale wiecie, na wesele siostry już nie pójdę... Ryczeć mi się chce i tyle.

Cieszę się, że z praniem nie mam zamieszania, po prostu dla nas wszystkich piorę w Persilu Sensitive Gel.

Zaklepaliśmy sobie chrzciny na 15.10, a ubranko hymmm, albo to co K w tym był albo takie coś co mama mi kupiła, zobaczymy, w sumie trochę do wyboru mamy.

Jutro i pojutrze chyba znowu sama z dwójką zostaję ehhh bez kitu i ja doła łapię. Jutro mi mija 4 tyg połogu i odchodów już od 2 dni prawie nie mam, chyba do ćw wrócę, tyle mi zostało.

I też zastanawiam się nad innymi pieluchami. Na razie u K są Happy, a u L Pampersy, ale myślę o tych Lidlowskich lub o Dadzie dla obu. Które lepsze?
Dla nas dady z biedronki są porównywalne do pampersów premium, dlatego kupujemy już tylko dady, bo są dodatkowo dużo tańsze;)

Ola W no na potówki to raczej nie wygląda, my mamy trądzik niemowlęcy i w sumie, że tak powiem brzydko wygląda więc może to to. A mleko? Hymm , ja od początku z mężem postanowiliśmy, że L dajemy Bebilon ha 1, bo właśnie K jest alergikiem i ja w pewnym stopniu też. Pierdzielę, kasa nie gra roli. A z K pamiętam, że mleko zmieniliśmy od razu bez jakiegoś tam mieszania, nie było na taką zabawę czasu, no i zmiana od razu pomogła. Przy 2 dziecku od razu bez konsultacji z lekarzem robię takie rzeczy, ale przy 1 pewnie bym się wstrzymywała i pytała. Teraz wiem, że nic gorszego maluchowi nie zgotuję.
Aaaa i zapomniała bym, dopajać przy mm. Ja mu daję normalną kranówę przegotowaną z czajnika.

A propos napięcia mięśniowego to pielęgniarka i dr mówiły, że L ma obniżone i mamy ok 4-5 razy dziennie ćw na brzuszku i prowadzenie główki za jakimś obrazkiem czy dźwiękiem w lewo i prawo. On kończy dziś4 tyg i na prawdę nie pamiętam jak to z K było i kiedy podnosił swobodnie głowę. Jak jest z tym u Was? Wydaje mi się, że po prostu wolniej mu z tym idzie i już. Wygląda jak taki nieporadny żółwik i jakby ta głowa była dla Niego za ciężka . Coś tam ją dźwiga, ale słabo. W sumie późno zaczęliśmy ćw. Nie uważam tego za coś strasznego. A te babeczki mówią tak jakby to był koniec świata.

Syny śpią, byliśmy u ojca, robot wysprzątał, teraz piję3 kawkę i nie wiem czemu ja nie śpię.

Aa no i wczoraj zaliczyłam1 trening po porodzie z Angeliką Pióro 25 min, było spoko, ale dziwne uczucie hehe, muszę powoli wracać do formy, bo nienawidzę mojego brzuchola teraz.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny potrzebuje rady.

Co lekarz to inna opinia... jeden nie dopajac przy mm, inny ze dopajac woda.

Kazdy mowi, zeby nie zmieniac mleka. Natomiast ja wewnętrznie czuje, ze to nie sa zwykle kolki i gazy tylko ze niezbyt dobrze to mleko toleruje... odstawiłam kolzym to były problemy z kupa. Sluz w kupie, liszaj na policzku. To niby moze świadczyć o alergii, a on jest obciążony, bo ja miałam
Alergie na przeróżne rzeczy. Na mleko krowie alurat nie, ale to bez znaczenia.
No wiec mysle czy by na własna reke nie zmienić mleka na hipoalergiczne. Chyba lepiej tak niz dodawać mu wiecznie kolzym...

Znajomi mowia "słuchaj intuicji", a ja nie wiem... bo byście zrobiły na moim miejscu

W nocy spo bardzo ładnie. W dzien ma bardzo lekki przerywany sen. Niewiele mozna sie z nim bawic w zasadzie tylko po nocy, bo jest zmęczony, a przy tym męczą go gazy. Mam wrazenie, ze jego zycie teraz wyglada tak: zje, zasypia, budzi sie i nie uda sie nam pobawić, bo męczą go gazy, ze zmęczenia zasypia...
Kogo byście posluchaly? Siebie cyz lekarza?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ola przy mm raczej troszkę dopaja się woda, tak z 30 ml dziennie. Mleko przygotowujesz na przegotowanej mineralnej (np Żywiec Zdrój)?

Ja bym poszła do jeszcze jednego pediatry skonsultować zmianę mleka na takie dla alergików. Osobiście najpierw probowalabym zmienic na inne normalne (np Enfamil), a jak nie będzie poprawy to ha.

Ta wysypka to moze potówki/trądzik?

Chybra moja mała od urodzenia jest mega silna, wszyscy w szpitalu się dziwili. Ona nie jest takim dzieckiem bezwładnym tylko jak zwierze:D Jak już ją urodziłam i na klatce ją sobie kładłam to głowę odpychała...

Chybra u mnie tak jak u Kasi,Iga od początku silna podnosi ładnie głowę a teraz podnosi się już na całych rękach i chwilę tak się utrzymuje i rozgląda :)
Będziecie ćwiczyć i będzie dobrze :)

My po badaniu bioderek, Pani powiedziała, że nie wierzy że Iga ma półtora miesiąca bo tak rozwiniętych bioder nie mają nie raz dzieci w 6msc Więc jest super :) I możemy się nosić w chuscie, więc chyba kupię tą elastyczną :)

Misia naciskalam i jest mleko, nie wiem dlaczego tak się wkurza i długo je..

Iga nakarmiona zabieram się za ćwiczenia :D

reklama
Ewella a w piątek by Ci pasowało przedpoludniem? Koło 10? Jak będzie pogoda:-) miękkie bo się laktacja unormowala i teraz mleko się robi jak Iga ssie a nie ciagle! Moje też są miękkie, czasem jest jeden twardy po nocy jak długo nie karmil haha

Kasia831 może ma wzmożone napięcie miesniowe? Idźcie do fizjo, im szybciej tym lepiej i będzie lepiej po ćwiczeniach :-) polecam metodę Vojty, jestem fanką

Aga.km ojoj biedulka z ta skora. Mam nadzieje ze szybko coś poradzicie i że małej to nie swędzi :(

Ola W moja miała takie krostki 1 dzień ale chyba po prostu ulalo jej się w nocy i na tym spala, w każdym razie zniknęły

Misia dzięki:-))

Emol pewnie u Ciebie też niedługo będziecie mieć rytm:-) jeszcze wieczorów nie ogarniam bo trudno to ujednolicić jak my raz w domu raz w gości raz goście u nas a raz spacer.
Ja mam dość płaska poduszke ale Agatka mi nie zjeżdża, a jak zjeżdża to przesuwam w dół brzucha. A na nią kładę kołdrę i sobie ja wciskam pod moje boki żeby nie zleciala.

Byłyśmy na usg bioderek i jest na granicy normy, możemy pieluchowac już tylko na noc i do kontroli za 2 miechy :-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry