reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Bab ja to tylko prysznic to nie wiem :)
Emol lubię takie akcje.
Ola ja podawała Bebilon profutura na początku hak pokarmu nie miałam bo w szpitalu takie było. Grześ ulewal, więcej nie mogę się wypowiedzieć bo jadł krótko.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola W - Twój Synus też biedny . Moja ma suchą, łuszczaca się skórę, przy jej pęknięciu pojawia się płyn surowiczy (myślałam, że to ropa, ale mnie lekarka poprawiła).
No i boli ja to, bo zrywa mi się i płacze przy przekrecaniu sie. Przy przemywaniu i smarowaniu też dramat.. Na szczęście jak jest mocno natłuszczona to się po jakimś czasie uspokaja.

Emol - chyba nie swędzi ja to, aczkolwiek parę razy rączkami przyjechała po buzi, ale to chyba bardziej z przypadku, no i oczywiście zaraz po tym płacz był - więc bardziej obstawiam to, że ją to boli

Misia - jutro wrzucę fotkę rączki. Ale z tego co pamiętam, Twój Grześ mial praktycznie podobną zmianę (też my się bania z tego zrobiła i podeszlo jakby ropą).

aim - odezwę się jutro. Wierzę w Twój zasób wiedzy medycznej , i osobiste doświadczenia, także będę wdzięczna za jakieś porady bądź info.
Nasza pediatra dając skierowanie do tej poradni zaburzeń, powiedziała, że woli żeby się z niej koledzy lekarze śmiali, że "panikuje", niż miałaby coś przeoczyć bądź zbagatelizowac. I jestem wdzięczna za jej czujność w temacie.

Linoone - miałam Ci wcześniej napisać - Kochana, podziwiam Cie, że tak świetnie dajesz sobie sama radę z małym dzieckiem + psiakami [emoji5]

Co do pieluch - my lecimy na zielonych pampersach ( 1, a teraz 2)[emoji173], przerabialam dade 1 Little one (złote) - i nie mogę złego słowa na nie powiedzieć. Teraz wykanczam fioletowa dade 2 na spółkę z zielonymi pampersami. I te fioletowe Dady 2 są tylko na czas domowy, wyjścia przerabiamy już w pampersach. Dady są słabsze, kupki wypływają, i dodatkowa uwaga - są mniejsze od pampersow.

Chybra - późno to my zaczynamy ćwiczenia na brzuszku. Kilka razy próbowałam kłaść młoda, a ale... Kikut pepowiny przeszkadzał i nie męczyłam młodej. Inna sprawa - dość mocno dzwigala i trzymała główkę w wieku 2-3 tyg co tez mnie martwiło. Ehhh...
Widziałam Angelike w piątek [emoji6]. Ależ ona Malutka, i q ogóle zupełnie inaczej wygląda na fotach i filmikach a inaczej w realu. Taka dziewczyneczka. Gdyby nie wózek, to bym jej nie poznala [emoji1]

Nie gniewajcie się że ja tylko o nas, ale mamy ciężko z czasem. Obiecuję nadrobić i odpisać.
Dziękuję dziewczyny za troskę.
Maja w nocy już więcej nie zwracała. Dziś od rana znów płacz i marudzenie, poszliśmy do lekarza. Lekarki nie było oglądała nas położna. Wszystko ok.typowe zachowanie kolkowe. Mamy spróbować zmienić krople na delicol i esputicon. Zrobić badanie moczu(tylko jak mi się go uda złapać?)
Pumelova, Ewella pamiętajcie o mnie i Majeczce jak będziecie się umawiały na spacerek wózeczkowy. :wink: dopasujemy się.
Kupiłam chustę i mimo że może nie doskonale związałam, jestem nią zachwycona:yes: Maja też ją polubiła.:)

Ostatnia edycja:
Pumelova chyba wszystkiego po trochu.
To juz jutro szczepienie.

Schodzilam dzisiaj nogi w poszukiaaniu sukienki i nie znalazlam [emoji19]

Ola W.ja bym posluchala siebie i zmienila jednak.

Emol ja drzemie jak mam Szymka na sobie. Czujnie ale zawsze cos.

Ola W.Szymek tez mial cos takiego na policzkach i to podobno byl tradzik niemowlecy.

Nasze lipcowe maluszki wszystkie takie silne.
Moj tez od poczatki przekreca sie na bok i dzwiga glowe [emoji18]

Emol na pewno wróci do normy :-) jak się pochwalilam tak się zawiodlam:D dziś w nocy pobudka o 2, 4 i teraz. No co za pieron.

OLA w ja bym najpierw zmieniła na zwykle innej firmy.
Ja kupiłam takiego motylka ale jest tak wielki że chyba go użyjemy dopiero w przyszłości

Bab ja używałam takiego termofora i pomagał faktycznie:-) Super bo grzeje się w mikrofali w kilka sekund i długo trzyma. Ja dostałam za darmo z bebiklubu bo się wszędzie zapisalam:D

Judith dziękuję:-) zostań przy mm, po co się meczyc - zrobiłaś co mogłaś [emoji9] mam nadzieję że obyło się bez gorączki:)

Misia w rossmanie chyba są teraz w promocji pampersy. Coś mi się kojarzy jak oglądałam gazetke.

Ewella może ma mało dlatego tak często chce jeść żeby jutto już było więcej:p na pewno to minie.
To zostawmy przy piateczku[emoji173]

Bab prysznic brałam tylko ale nie mam wanny:p

Aniek piateczek rano?:-)

Liluli będzie dobrze nie martw sie:-)
Na jaką okazję szukasz sukienki? Ja się już boję szukania na chrzciny bo to nie wiadomo czy lepiej typowo do karmienia (Ale trudno znaleźć nieciazowe a ja chce dopasowana) czy na ramiączkach ale gdzie ja będę karmić w tej knajpie:D

Szczerze to czuje się jakbym miała okres dostac. Jestem okropnie nerwowa, i żołądek mnie boli z głodu a tak miałam zawsze przed okresem możliwe żebym już dostała? Na necie czytałam że różnie bywa. Jutro gin to się w sumie dowiem. Do tego mój mąż twierdzi że dostanę zaraz bo ma pełno syfow a pryszcze ma tylko przed moim okresem (serio:D)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumeloca też się wszędzie pozapisywalam a dostałam paczkę tylko z Hipp... to u nas też 3.30, 5 i 6.30 i kiedy ja mam spać,zasne to on już się budzi. Mam wrażenie czym starszy tym gorzej ze spaniem.

A co do okresu i połogu. To ja po 6 tyg już, od 2 Mam slomkowe odchody A od wczoraj rana mam znowu krwiste. Mam wyzyte za tydzień ale chyba dzisiaj zostawię Artura z teściową i pojadę bez kolejki bo to dość dziwne...

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Bab karmię piersią intensywnie... Wiem że to możliwe ale już? Chyba jednak dzisiaj mi się nie uda pojechać bo mąż jedzie do pracy samochodem bo będzie padać ;(

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hymmm czyli tylko Leoś taki słaby... Dupa. Będę z Nim ćw ile będę mogła, ale szczerze mówiąc przy dwójce bobów to na razie udaje mi się ze 3 razy dziennie. A i gdy kładłam go w szpitalu na sobie to też mocno podrywał głowę, w domu też, tylko jak na płaskim leży to nie ogarnia.

Co do kąpieli to mam problem z głowy, bo mam tylko prysznic, ale tak czy inaczej przynajmniej przez te 6 tyg nie powinno się zażywać kąpieli.

Ale zimno na zewnątrz. Męż zaraz spada, K drze się bez powodu więc jeeee, kolejny cudowny dzień przede mną...

Do góry